Do nového roku jako lepší programátoři? Znovu otevíráme večerní školu programování. Nette framework, návrhové vzory, testování nebo vůbec poprvé kurzy ASP.NET dostupné odkudkoli v republice.

Diskuze: JavaScript v PHP

PHP PHP JavaScript v PHP American English version English version

Avatar
katrincsak
Člen
Avatar
katrincsak:

Zdravím,

uměl by mi někdo polopatě vysvětlit na obyčejném formuláři, jak odešlu formulář přes JavaScript a hodnoty vypíšu zase v PHP ? A s nějakým pěkným popisem? Čisté samostatné php ovládám celkem dobře.

Tahle informace by mi měla hodně pomoci k řešení celého mého problému.

(Podobnou až skoro stejnou věc řeším již v podobném vláknu, ale tam to zní více chaoticky a pochybuji že se tím někdo bude zabývat). Tohle zní již mnohem lépe.

Děkuji.

 
Odpovědět 10.10.2015 13:47
Avatar
joci
Člen
Avatar
Odpovídá na katrincsak
joci:

Klasicky cez JS:

form.submit()

alebo potom cez AJAX, kazdopadne pozri si https://developer.mozilla.org/…h_JavaScript

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +1 10.10.2015 13:56
Svet patrí tím, ktorí sa neposerú.
Avatar
katrincsak
Člen
Avatar
Odpovídá na joci
katrincsak:

Část z toho chápu, ale pakliže odešlu formulář přes JS, tak už nemohu jen tak udělat např.

if($_POST['nazev_tlacitka']){
    echo "$_POST['popis']";
}
Editováno 10.10.2015 14:56
 
Nahoru Odpovědět 10.10.2015 14:55
Avatar
Richard
Člen
Avatar
Odpovídá na katrincsak
Richard:

Proč by ne? Není rozdíl mezí tím, jestli klikneš na submit, odešleš to enterem, nebo javascriptem.

Nahoru Odpovědět  +1 10.10.2015 17:20
$action = $_GET['Life']; | Když dáš mínus, napiš proč!
Avatar
katrincsak
Člen
Avatar
Odpovídá na Richard
katrincsak:

Hlavně jsem si všiml, že je tady krásný tutoriál na JavaScript a nezasahuje do absolutních detailů a tak nejsem nucen číst knížku o 820 stran..Nebo aspoň nejsem nucen v tuto chvíli kdy to úplně zatím nevyžaduji.

http://www.itnetwork.cz/…m-a-udalosti

Každopádně děkuji za rady, vyčerpal jsem veškeré odkazy Google k tomu co jsem potřeboval a došel jsem k závěru že bude dobré nejdříve vzít trošku základy a vnořit se do toho... Ale jde to lehce, když většina příkazů jsou stejná a liší se spíše zápis a možnosti.

Každopádně všem děkuji ;-) A až vytvořím to co konkrétně potřebuji, tak dám řešení ;-)

 
Nahoru Odpovědět 12.10.2015 18:54
Avatar
Pavel Parma
Člen
Avatar
Pavel Parma:

submit button je soucasti tzv. "successful controls", ktery se posle pouze, pokud je na nej kliknuto. Pokud jich mas vic, tak se odesle poze ten, na ktery bylo kliknuto i kdyz maji vsechny name atribut. A pokud to delas jako ty pres js | jquery, tak se neodesle ani jeden. (tady mas dokumentaci http://www.w3.org/…t/forms.html#… ). Pokud to opravdu potrebujes, dej pred tvuj <input type="submit" name="nazev_tla­citka"> jeste jeden, ktery bude hidden <input type="hidden" name="nazev_tla­citka">, tak se neukaze ale vzdy odesle.

 
Nahoru Odpovědět 19.10.2015 0:42
Avatar
katrincsak
Člen
Avatar
Odpovídá na Pavel Parma
katrincsak:

Děkuji ti za tvojí snahu, ale na konec jsem si dal práci a začal se JS učit od základu a již jsem schopný pracovat s DOM na nějaké té základní úrovni. Dokonce musím říct, že je to docela zábavný jazyk :-)

Již brzy snad dokončím zmenšení fotky na straně klientovi :)

 
Nahoru Odpovědět 19.10.2015 8:48
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.