Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Michal Kuba:

Ahoj.
Mám takovýto kousek kódu:

<?php foreach(glob('./obrazky/'. $inzerat['ID'] .'/*.*') as $file):?>
        <img class="inzerat-foto-cover" src="<?=$file?>">
       <?php endforeach; ?>

Sice to hezky vypisuje vše z dané složky, což jsem rád, ale nyní potřebuji pouze jeden obrázek ze tří, ideálně ten, který je abecedně třeba na začátku..
Jde to nějak udělat, třeba nějakým podobným zápisem jako [0] nebo ne? Ta nula vypisuje první znak řetězce, takže tečku..

 
Odpovědět 15.9.2015 23:00
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Martin Konečný (pavelco1998):

zdar,

glob() vrací pole matchnutých souborů. Pro vypsání určitého názvu souboru pak můžeš použít třeba

$files = glob(pattern);
echo $files[0];

Seřadit to určitě jde taky, snad takto

$files = glob(pattern);
sort($files);
echo $files[0];
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 15.9.2015 23:08
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Michal Kuba:

Díky! Nenapadlo mě to vyhodit z foreachu :-)

 
Nahoru Odpovědět 15.9.2015 23:12
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.