Diskuze: Jednoduchá aplikace na přesměrování

PHP PHP Jednoduchá aplikace na přesměrování American English version English version

Avatar
santa580
Člen
Avatar
santa580:

Ahoj, potřebuju na jeden web dát takovou "mini aplikaci" která bude sloužit na třídění příspěvků podle roku. Na tom webu už mám příspěvky rozděleny na /2015 a /2016 atd. Takže mi jde o přesměrování. Zatím jsem splácal něco takového a dál už nevím.

<body>
               <p>
              <b>Vyberte rok:</b>
                     <select name="rok">
                     <option value="2015">2015</option>
                     <option value="2016">2016</option>
                      </p>

                      <?php
                        if (rok == 2015)
                        if (rok == 2016)
                      ?>

  </body>

V php neumím a nechce se mi ho jen kvůli téhle "blbosti" učit...
Button jsem tam zkoušel dávat jako

<button type="button">Vyhledat</button>

ale nefunguje :(
Předem Děkuji :D

 
Odpovědět 22.10.2015 14:58
Avatar
Lukáš Slabý (LynSis):

A jak chceš načítat data do té tvé aplikace, když neumíš php ? :)

 
Nahoru Odpovědět  +1 22.10.2015 15:09
Avatar
Lukáš Slabý (LynSis):

Sorry špatně jsem si to přečetl ty už máš na webu ty přípěvky na nějakých stránkách ?

 
Nahoru Odpovědět 22.10.2015 15:10
Avatar
santa580
Člen
Avatar
santa580:

Ano, jde mi jenom o to přesměrování, že si uživatel vybere rok 2015/2016 a ho to podle toho přesměruje na stránku, kde jsou tyto příspěvky vypsány...

 
Nahoru Odpovědět 22.10.2015 15:13
Avatar
Lukáš Slabý (LynSis):

Jako podle toho co tu pišeš tak bych to viděl takto :D :D

<a href="odkaz na 2015">2015</a>
<a href="odkaz na 2016">2016</a>
 
Nahoru Odpovědět  +2 22.10.2015 15:16
Avatar
santa580
Člen
Avatar
santa580:

:D No ale když se to vezme do budoucna.... :(

 
Nahoru Odpovědět 22.10.2015 15:19
Avatar
Odpovídá na santa580
Lukáš Slabý (LynSis):

Když to vezmeme do budoucna - tak se začni učit PHP pokud budeš psát weby a aplikace bude to dobré umět :)

 
Nahoru Odpovědět  +1 22.10.2015 15:24
Avatar
santa580
Člen
Avatar
santa580:

Tak pokud to chápu:

<?php
                       if (rok == 2015)
                           window.location.href="adresa";
                       if (rok == 2016)
                           window.location.href="adresa";
                     ?>

teď to jenom dostat pod to tlačítko...ne?

 
Nahoru Odpovědět  -3 22.10.2015 15:25
Avatar
Odpovídá na santa580
Lukáš Slabý (LynSis):
window.location.href="adresa";

je JavaScript a ne PHP :)

 
Nahoru Odpovědět 22.10.2015 15:28
Avatar
Lukáš Slabý (LynSis):

Třeba :)

<body>
<?php
if($_POST[]){
        if($_POST['rok'] == "2015"){
                header('Location: 2015.html');
                exit;
        }elseif($_POST['rok'] == "2016"){
                header('Location: 2016.html');
                exit;
        }
}
?>
              <p>
              <b>Vyberte rok:</b>
                <form  method="post">
                     <select name="rok">
                     <option value="2015"  selected="selected" >2015</option>
                     <option value="2016">2016</option>
                   </select>
                <button type="submit">Vyhledat</button>
                </form>
                </p>
  </body>
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 22.10.2015 15:35
Avatar
Odpovídá na Lukáš Slabý (LynSis)
Lukáš Slabý (LynSis):

Sorry to

if($_POST[])

je bez [] jen $_POST :)

 
Nahoru Odpovědět 22.10.2015 15:38
Avatar
Richard
Člen
Avatar
Richard:

Proč to dělat tak složitě? To co psal Lukáš bylo ideální

<a href="odkaz na 2015">2015</a>

A zřejmě jediné správné řešení. Další rok jen přidáš jeden řádek, místo toho aby jsi musel řešit opět php.
A vůbec řešení přes php je zbytečně složité a ošklivé.

Když už nechceš odkaz a chceš tam mít ten select, tak k selectu hoď onchange, a do url adresy doplň zvolený option ze selectu.

Nahoru Odpovědět  +1 22.10.2015 15:49
$action = $_GET['Life']; | Když dáš mínus, napiš proč!
Avatar
Fredep
Redaktor
Avatar
Odpovídá na santa580
Fredep:
<h2>Vzestupně od roku 2010 do aktuálního roku</h2>
<?php for ($rok=2010; $rok <= date("Y"); $rok++) { ?>
        <a href="/<?= $rok ?>/">Klikni zde pro rok <?= $rok ?></a>
<?php } ?>

<h2>Sestupně od aktuálního roku do roku 2010</h2>
<?php for ($rok=date("Y"); $rok >= 2010; $rok--) { ?>
        <a href="/<?= $rok ?>/">Klikni zde pro rok <?= $rok ?></a>
<?php } ?>
Nahoru Odpovědět  +1 22.10.2015 16:34
Týmová práce je důležitá proto, aby bylo možno obvinit z neúspěchu někoho jiného.
Avatar
santa580
Člen
Avatar
santa580:

Moc děkuji všem.. :), jen abych vysvětlil - php se učit chci ale aktuálně se učím Javu takže jsem se toho nechtěl učit víc najednou...

 
Nahoru Odpovědět 22.10.2015 17:19
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.