Diskuze: Kalkulačka

PHP PHP Kalkulačka American English version English version

Avatar
Vetoa
Člen
Avatar
Vetoa:

Ahoj,
nedávno jsem zkoušel naprogramovat kalkulačku podle místního návodu. Když jsem jí pak chtěl spustit nic se nezobrazilo. Normální bílý pole v prohlížeči. Zkoušel jsem si to stáhnout a spustit, ale znovu nic. Přeinstaloval jsem XAMPP a opět nic. Změnil jsem prohlížeč a nic. Ostatní věci (třeba výpočet průměru) mi normálně funguje... Nevíte co s tím a kde je chyba?

 
Odpovědět 27.1.2014 21:17
Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Salieri:
  1. By to třeba chtělo náhled jak se ti to zobrazuje
  2. Šiknul by se zdrojový kod.
Nahoru Odpovědět 27.1.2014 22:13
Hlavní zlo? **Školství a Matematika**!
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Vetoa
mkub:
  1. k tomu prehliadacu... prehliadac na PHP nema ziadny vliv...
  2. posli sem nahled co ti to robi (staci ked sem posles kod, co sa posiela browseru)
  3. kedze ti ostatne veci funguju, tak pristupujes k tym PHP suborom tak ako treba - cez server, tam by som nevidel problem,

ale problem by som videl v chybe parsovania, zobrazovanie chyb je standardne v PHP vypnute, ukladaju sa v chybovom subore servera, daju sa zapnut v PHP.INI a tento subor by mal byt v tom adresari, kde je PHP nainstalovane (skus si vytvorit jeden script, co bude obsahovat jednu funkciu phpinfo(); a tam sa dozvies podrobnejsie o PHP prostredi)

 
Nahoru Odpovědět 28.1.2014 9:57
Avatar
Vetoa
Člen
Avatar
Vetoa:

Ještě mě napadlo, jestli to nemůže být prohlížečem (Opera Web Document / Soubor PHP). Tady je ještě zobrazení zdrojových kódů. Je to stáhnuté přímo odsud.

 
Nahoru Odpovědět 28.1.2014 12:31
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Vetoa
mkub:

zdrojovy kod sa tu vklada pomocou tlacitka (alebo si mame zhanat OCR?), ale chcel som vidiet screen uz vygenerovaneho html kodu po odoslani formulara co pride do browsera...

trosku mas to zle rozvrhnute... uplne na zaciatok suboru sa pise vykonavacia cast PHP, nie nakoniec, ani doprostred...

 
Nahoru Odpovědět 28.1.2014 13:09
Avatar
Vetoa
Člen
Avatar
Odpovídá na mkub
Vetoa:

Promiň, no ten zdrojovej kód po odeslání čísel mě ani nenapadl, ale tady je:

<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
        <title>Kalkulačka</title>
    </head>
    <body>
        <?php
                        $a = $_POST['cislo1'];
                        $b = $_POST['cislo2'];
                        $operace = $_POST['operace'];

                        if ($operace == 'scitani')
                                $vysledek = $a + $b;
                        else if ($operace == 'odcitani')
                                $vysledek = $a - $b;
                        else if ($operace == 'nasobeni')
                                $vysledek = $a * $b;
                        else if ($operace == 'deleni')
                        {
                                if ($b != 0)
                                        $vysledek = $a / $b;
                                else
                                        $vysledek = 'Chyba';
                        }
            echo("Výsledek: $vysledek");
        ?>
    </body>
</html>
Editováno 28.1.2014 16:37
 
Nahoru Odpovědět 28.1.2014 16:36
Avatar
Michal Žůrek (misaz):

musíš otvírat kalkulacka.html, ne kalkulacka.php

Nahoru Odpovědět  ±0 28.1.2014 16:45
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Vetoa
mkub:

skus dat: $vysledek = ... do bloku medzi {...}
ale nastav si v php.ini zobrazovanie chyb na true, aby sa ti posielali chyby do browsera a tympadom uvidis pripadne chyby v kode

 
Nahoru Odpovědět 28.1.2014 17:39
Avatar
Vetoa
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Vetoa:

No když to otevřu tak v prohlížeči nic není...

 
Nahoru Odpovědět 28.1.2014 17:51
Avatar
Odpovídá na Vetoa
Michal Žůrek (misaz):

a jakou URL máš v adresním řádku?

jo počkat, ty to otvíráš z průzkumníka? No to je jasné že tam nic není. Musíš si pustit server, a zadat do prohlížeče cestu na localhost.

Editováno 28.1.2014 17:53
Nahoru Odpovědět  +1 28.1.2014 17:52
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Vetoa
Člen
Avatar
Odpovídá na mkub
Vetoa:

mkub promiň, já jsem strašně nechápavej, jenže těch $vysledek = je tam víc... Mám tam dát všechny? A v tom php.ini tak kde to tam je, zkoušel jsem to hledat i ctr+f na (true / false), ale nenašel jsem to a hlavně zobrazování chyb mi u jiných kódů funguje.

Notice: Undefined variable: nic in C:\xampp\htdocs\PhpProject3\index.php on line 11

Warning: Division by zero in C:\xampp\htdocs\PhpProject3\index.php on line 11
Můj průměr je:
 
Nahoru Odpovědět 28.1.2014 17:56
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Vetoa
mkub:

nastavovanie zobrazovanie chyb som to tu uz v inom vlakne riesil, skus pohladat v php.ini: "display error", alebo nieco take...

a k tomu $vysledek = ...:

if ($operace == 'scitani')
                              $vysledek = $a + $b;
                      else if ($operace == 'odcitani')
                              $vysledek = $a - $b;
                      else if ($operace == 'nasobeni')
                              $vysledek = $a * $b;

skus nahradit za:

if ($operace == 'scitani')
        {$vysledek = $a + $b;}
else if ($operace == 'odcitani')
        {$vysledek = $a - $b;}
else if ($operace == 'nasobeni')
        {$vysledek = $a * $b;}

a ako Misaz spomenul, .php subury sa neotvaraju v prieskumnikovi, ale rovno ces webovy server, cize sa nahraju do adresara weboveho servera a browser sa nasmeruje na ten server zadanim niecoho ako: http://localhost

 
Nahoru Odpovědět 28.1.2014 18:13
Avatar
Vetoa
Člen
Avatar
Vetoa:

Konečně nějaký pokrok :) spustil jsem to přes Localhost a vypisuje mi to tohle: (potom co zadám čísla a "sečíst")

Parse error: syntax error, unexpected '}' in C:\xampp\htdocs\kalkulacka\vypocet.php on line 25
 
Nahoru Odpovědět 28.1.2014 18:36
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 13 zpráv z 13.