Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Inoue Yūki:

Zdravím,
chtěl bych se zeptat, jak si ukládáte konfigurační data aplikace? Zajímá mě spíše odpověď pro větší projekty, kdy záleží na rychlosti.

Díky předem za odpověď. :)

Odpovědět 19.1.2015 20:45
Avatar
Ori
Člen
Avatar
Odpovídá na Inoue Yūki
Ori:

tak ja používam frameworky, tie to ukladajú do rôznych súborov s rôznou štruktúrou. JSON, obyčajné pole, dokonca som sa stretol aj s ukladaním do konštánt(to by som ale nerobil)

 
Nahoru Odpovědět 19.1.2015 23:02
Avatar
Odpovídá na Inoue Yūki
Martin Konečný (pavelco1998):

Používám Nette, který pro to obsahuje NEON soubory (http://ne-on.org/). Obecně mi ale přijde lepší použít nějakou SQL databázi, zvlášť, když jsou data dynamicky měněná.

Editováno 19.1.2015 23:19
 
Nahoru Odpovědět 19.1.2015 23:19
Avatar
Ori
Člen
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Ori:

no konfigurácia by dynamicky menená nemala byť, nepleť si to s nastaveniami užívateľov. A taktiež niekde musíš uložiť loginy na SQL, tak prečo nepoukladať aj ostatné veci tam :D

 
Nahoru Odpovědět  +1 19.1.2015 23:33
Avatar
Odpovídá na Ori
Martin Konečný (pavelco1998):

Někde jsem četl diskusi, kde se řešil problém, když bylo potřeba dynamicky měnit whitelist jazyků pro překlady - na to konfigurační soubor úplně nestačil.

Záleží na tom, co přesně je potřeba tam ukládat :)

 
Nahoru Odpovědět 20.1.2015 0:02
Avatar
Ori
Člen
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 20.1.2015 0:31
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
mkub:

nie vsetky konfiguracne nastavenia su vhodne ukladat do databazy (napr. pripojenie k DB serveru, to by som riesil napr. ulozenim do INI suboru)

Editováno 20.1.2015 2:07
 
Nahoru Odpovědět 20.1.2015 2:06
Avatar
Odpovídá na mkub
Martin Konečný (pavelco1998):

Samozřejmě ne všechno, např. login do MySQL nebudeš ukládat do MySQL :D

 
Nahoru Odpovědět 20.1.2015 8:05
Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Inoue Yūki:

O NEONU vím. Cachuje NEON data? Na stránkách jsem nic takového nečetl.

Nahoru Odpovědět 20.1.2015 8:38
Avatar
Odpovídá na Inoue Yūki
Martin Konečný (pavelco1998):

Hm, tak to nevím. Nette si to natahá do DI containeru, ale samotný NEON asi ne.
Nejsem si ale jistý.

 
Nahoru Odpovědět 20.1.2015 9:00
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:

Já používám INI soubory.

 
Nahoru Odpovědět  +1 20.1.2015 9:59
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
mkub:

na systemovu konfiguraciu sa skor hodia INI subory a na nastavenie prostredi uzivatelov, ci nastavenie ich profilov, zase DB
asi takto by som to zobral ja

 
Nahoru Odpovědět  +1 20.1.2015 19:02
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
mkub:

doplnim len tolko, ze na ukladanie dat a citanie z databazy musi aplikacia mat v sebe nadefinovane prihlasovacie udaje a ked su uvedene napevno, tak je problem sportaciou na iny server, ako aj je problem s tym, zeak sa zmeni spravca DB, tak ta aplikacia automaticky strati kontrolu s DB a musi sa zlozito prehladavat zdrojovy kod aplikacie, preto je ovela jednoduhsie na tieto udaje si vyhradit subor ako napr. config.ini, resp. config.php v zavislosti, ci sa to bude ukladat v podobe konfiguracnyh direktiv, alebo v podobe tzv. konfiguracnych poli, resp. konstant

aspon takto sa to aj robi bezne, ako som nacrtol v tychto dvoch postoch

Editováno 20.1.2015 22:12
 
Nahoru Odpovědět 20.1.2015 22:10
Avatar
Odpovídá na mkub
Martin Konečný (pavelco1998):

To chápu, nicméně pokud všechna data nejsou statická, ale mohou se měnit v závislosti na něčem, tak se mnohem snáz upraví řádek v DB než řádek v souboru.

Ale souhlasím s tím, že INI soubory jsou v tomhle případě lepší.

 
Nahoru Odpovědět 20.1.2015 22:12
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 20.1.2015 22:58
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 15 zpráv z 15.