Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Salieri:

Ahoj,

mohl by mi někdo poradit s tímto problémem? Kontaktní formulář se neodešle. Neudělá vůbec nic..

Kontaktní formulář je použit tady odsud a je zmíněná adresa.

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
  <meta charset="utf-8">
  <title>Dacia Logan</title>
  <link href="ikona/ikona.ico" rel="shortcut icon" type="image/x-icon" />
  <style>
      *{margin:0px;padding:0px;font-family:century gothic;}
      .header{background:#1b2466;height:18%;}
      .menu{float:right;}
      .menu li{list-style:none;display:inline;}
      a{color:white;padding-left:8px;text-decoration:none;text-shadow:10px 10px 10px black;}
      a:hover{text-decoration:underline;}
      .napis{color:white;}
      img{position:relative;top:-23%;}
      .odsazeni{padding-right:10px;}
      .napis{position:relative;top:-60%;font-size:40px;text-shadow:10px 10px 10px black;}
      .main{margin:0px auto;border:solid white 1px;width:70%;height:100%;overflow:auto;}
      .footer{background:#1b2466;height:9%;color:white;text-align:center;}
      .devbook a{color:black;}

  </style>
  </head>
  <body>
      <div class="header">

               <br>
               <br>
               <img src="obrazky/logo.png" width="100px" height="100px" alt="Dacia logo" title="Dacia logo">

               <span class="napis"> Dacia Logan</span>



                <ul class="menu">
                   <li><a href="index.html">Úvodní</a></li>
                   <li><a href="technicka.html">Technická data</a></li>
                   <li><a href="">Logan Pick-up</a></li>
                   <li><a href="">Fotogalerie</a></li>
                   <li><a href="">Vaše názory</a></li>
                   <li><a href="kontakt.php" class="odsazeni">Kontakt</a></li>
                </ul>
      </div>
      </div>
      <br>
      <div class="main">


      <center>
      <p>Můžete mne kontaktovat pomocí formuláře níže.</p><br><br>
      <form action="kontakt.php" method="POST">
      <?
      $hlaska = '';
      if ($_POST) // V poli _POST něco je, odeslal se formulář
      {
      if (isset($_POST['jmeno']) && $_POST['jmeno'] &&
                        isset($_POST['email']) && $_POST['email'] &&
                        isset($_POST['zprava']) && $_POST['zprava'] &&
        {
            $hlavicka = 'From:' . $_POST['email'];
            $adresa = 'saalieri@seznam.cz';
            $predmet = 'Nová zpráva z webu';
            $uspech = mb_send_mail($adresa, $predmet, $_POST['zprava'], $hlavicka);
            if ($uspech)
            {
                $hlaska = 'Email byl úspěšně odeslán, brzy vám odpovíme.';
            }
            else
                $hlaska = 'Email se nepodařilo odeslat. Zkontrolujte adresu.';
        }
        else
            $hlaska = 'Formulář není správně vyplněný!';
    }

        ?>


      <table>
          <tr><td>Váše jméno:&nbsp&nbsp</td><td><input type="text" name="jmeno"></td></tr>
          <tr><td>Váš email:</td><td><input type="text" name="email"></td></tr>
          <tr><td>Zpráva:</td><td><textarea name="zprava" cols="70" rows="15"></textarea></td></tr>
          <tr><td><input type="submit" value="Odeslat"></td></tr>
      </table>





      </form>

      <br>
      Tento formulář je použit ze serveru <a href="devbook.cz" class="devbook">devbook.</a>
      </center>

      </div>


      <div class="footer">

         <!----Počítadlo---->

         <!----------------->
      </div>

  </body>
</html>
Odpovědět 28.12.2013 21:47
Hlavní zlo? **Školství a Matematika**!
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Salieri
Kit:

Ten PHP skript musí být v souboru kontakt.php a musí začínat na 1. řádku souboru.

Nahoru Odpovědět 28.12.2013 21:50
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
Salieri:

Je v souboru kontakt.php, dal jsem to na začátek a stejně nic.

Nahoru Odpovědět 29.12.2013 16:43
Hlavní zlo? **Školství a Matematika**!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Salieri
David Čápka:

Vždyť tu hlášku nikde nevypisuješ. Jen jsi to bezmyšlenkovitě zkopíroval z tutoriálu.

Nahoru Odpovědět 29.12.2013 16:47
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Salieri:

I když hlášku uvedu, tak nic se nestane.

    <?
    mb_internal_encoding("UTF-8");

    $hlaska = '';
    if ($_POST) // V poli _POST něco je, odeslal se formulář
    {
        if (isset($_POST['jmeno']) && $_POST['jmeno'] &&
                        isset($_POST['email']) && $_POST['email'] &&
                        isset($_POST['zprava']) && $_POST['zprava'] &&
                        isset($_POST['rok']) && $_POST['rok'] == date('Y'))
        {
            $hlavicka = 'From:' . $_POST['email'];
            $hlavicka .= "\nMIME-Version: 1.0\n";
            $hlavicka .= "Content-Type: text/html; charset=\"utf-8\"\n";
            $adresa = 'saalieri@seznam.cz';
            $predmet = 'Nová zpráva z mailformu';
            $uspech = mb_send_mail($adresa, $predmet, $_POST['zprava'], $hlavicka);
            if ($uspech)
            {
                $hlaska = 'Email byl úspěšně odeslán, brzy vám odpovíme.';
            }
            else
                $hlaska = 'Email se nepodařilo odeslat. Zkontrolujte adresu.';
        }
        else
            $hlaska = 'Formulář není správně vyplněný!';
    }

?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
  <meta charset="utf-8">
  <title>Dacia Logan</title>
  <link href="ikona/ikona.ico" rel="shortcut icon" type="image/x-icon" />
  <style>
      *{margin:0px;padding:0px;font-family:century gothic;}
      .header{background:#1b2466;height:18%;}
      .menu{float:right;}
      .menu li{list-style:none;display:inline;}
      a{color:white;padding-left:8px;text-decoration:none;text-shadow:10px 10px 10px black;}
      a:hover{text-decoration:underline;}
      .napis{color:white;}
      img{position:relative;top:-23%;}
      .odsazeni{padding-right:10px;}
      .napis{position:relative;top:-60%;font-size:40px;text-shadow:10px 10px 10px black;}
      .main{margin:0px auto;border:solid white 1px;width:70%;height:100%;overflow:auto;}
      .footer{background:#1b2466;height:9%;color:white;text-align:center;}
      .devbook a{color:blue;}

  </style>
  </head>
  <body>
      <div class="header">

               <br>
               <br>
               <img src="obrazky/logo.png" width="100px" height="100px" alt="Dacia logo" title="Dacia logo">

               <span class="napis"> Dacia Logan</span>



                <ul class="menu">
                   <li><a href="index.html">Úvodní</a></li>
                   <li><a href="technicka.html">Technická data</a></li>
                   <li><a href="">Logan Pick-up</a></li>
                   <li><a href="">Fotogalerie</a></li>
                   <li><a href="">Vaše názory</a></li>
                   <li><a href="kontakt.php" class="odsazeni">Kontakt</a></li>
                </ul>
      </div>
      </div>
      <br>
      <div class="main">


      <center>
      <p>Můžete mne kontaktovat pomocí formuláře níže.</p><br><br>
      <?php
            if (isset($hlaska)){
                echo('<p>' . $hlaska . '</p>');
                                 }
        ?>

      <form action="kontakt.php" method="POST">


      <table>
          <tr><td>Váše jméno:&nbsp&nbsp</td><td><input type="text" name="jmeno"></td></tr>
          <tr><td>Váš email:</td><td><input type="text" name="email"></td></tr>
          <tr><td>Aktuální rok</td>
          <td><input name="rok" type="number" /></td></tr>
          <tr><td>Zpráva:</td><td><textarea name="zprava" cols="70" rows="15"></textarea></td></tr>
          <tr><td><input type="submit" value="Odeslat"></td></tr>
      </table>



      </form>

      <br>
      Tento formulář je použit ze serveru <a href="devbook.cz" class="devbook">devbook.</a>
      </center>

      </div>


      <div class="footer">
         <br>
         <!----Počítadlo---->

         <!----------------->
      </div>

  </body>
</html>
Editováno 29.12.2013 17:24
Nahoru Odpovědět 29.12.2013 17:24
Hlavní zlo? **Školství a Matematika**!
Avatar
done
Člen
Avatar
Odpovídá na Salieri
done:

Nebude problém, že ten script ti začíná na <?, měl by začínat na <?php nebo <?= .

 
Nahoru Odpovědět 29.12.2013 17:32
Avatar
Pavel Mareš
Redaktor
Avatar
Pavel Mareš:

Může mi někdo vysvětlit proč proboha používá toto:

if ($_POST) // V poli _POST něco je, odeslal se formulář
{
    if (isset($_POST['jmeno']) && $_POST['jmeno'] &&
        isset($_POST['email']) && $_POST['email'] &&
        isset($_POST['zprava']) && $_POST['zprava']
    {...

Nejsem v php nováček (expert taky ne),
ale zapsal bych to nějak takto:

<input type='submit' name='odeslat' value='Odeslat'>
if(isset($_POST['odeslat']))
{
    if($_POST['jmeno'] != "") // popřípadě !empty($_POST['jmeno'])
    {
        // nějaký kód
    }
}

Pokud já vím tak

if($_POST['jmeno'])

ti zjišťuje jestli je T/F ne jestli je plná. Tím pádem
bude false ne? Možná se pletu a něco jsem přehlédl.

Editováno 29.12.2013 17:39
Nahoru Odpovědět  -1 29.12.2013 17:39
Nechci být workoholik. Bohužel někdy musíme být tím, čím nechceme.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Pavel Mareš
Kit:

Co tam pohledává ten HTML input?

Nahoru Odpovědět 29.12.2013 17:41
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Pavel Mareš
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Pavel Mareš:

On ho tam nemá, chtěl jsem ho tam připsat,
aby bylo vidět co tím myslím.

Nahoru Odpovědět 29.12.2013 17:44
Nechci být workoholik. Bohužel někdy musíme být tím, čím nechceme.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Pavel Mareš
Kit:

Jenom mateš lidi. Pak si budu myslet, že se to píše před skript.

V té podmínce bude víc problémů. Bez řádného testu se můžeme jen dohadovat, co bude výsledkem této podmínky - ať původní či opravené.

Nahoru Odpovědět 29.12.2013 17:48
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
done
Člen
Avatar
Odpovídá na Pavel Mareš
done:

Proč by mělo být

if(isset($_POST['odeslat']))

?
Na tlačítko se volá událost ale nemá mít zadanou hodnotu od uživatele. Možná kdyby byly 2 tlačítka a rozeznávalo by se např. mezi Odeslat a Smazat. Potom by to bylo na místě, ale takhle to nemá smysl.

 
Nahoru Odpovědět  -1 29.12.2013 17:49
Avatar
ano95
Člen
Avatar
ano95:

Skus na začiatok dať príkaz ini_set('DISPLA­Y_ERRORS','1');
malo by to vypísať chyby v kóde.
A ako písal done:
Skús tam dať <?php miesto <?

Editováno 29.12.2013 17:52
 
Nahoru Odpovědět 29.12.2013 17:51
Avatar
ano95
Člen
Avatar
ano95:

Jasne!!! Ved ten submit nema name tak ako ho mozes testovat?

Urcite to je v tom :)

Editováno 29.12.2013 17:54
 
Nahoru Odpovědět 29.12.2013 17:53
Avatar
done
Člen
Avatar
Odpovídá na ano95
done:

Tlačítko má hodnotu a to Odeslat.

 
Nahoru Odpovědět 29.12.2013 17:57
Avatar
ano95
Člen
Avatar
Odpovídá na done
ano95:

Ale nema definovane name teda nic neposiela -> skript skonci pri prvom ife

 
Nahoru Odpovědět 29.12.2013 17:58
Avatar
done
Člen
Avatar
Odpovídá na ano95
done:

Má smysl ho testovat, pokud by tam byly např. 2 tlačítka a měli by hodnotu např. Odeslat a Smazat aby se odlišilo, jaká část scriptu se provede.

 
Nahoru Odpovědět 29.12.2013 17:59
Avatar
ano95
Člen
Avatar
Odpovídá na done
ano95:

Ale POST cita obsah inputu podla name. Lenže teraz je prázdny lebo ten button nema name.

 
Nahoru Odpovědět 29.12.2013 18:03
Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Odpovídá na ano95
Salieri:

Tlačítko s hodnotou submit má mít i name? to si myslim,že ten problém neni ;)

Nahoru Odpovědět 29.12.2013 18:03
Hlavní zlo? **Školství a Matematika**!
Avatar
ano95
Člen
Avatar
ano95:

Nemusi ale ked sa testuje v PHP tak ano.
Lebo POST ho hlada podla name.

Editováno 29.12.2013 18:07
 
Nahoru Odpovědět 29.12.2013 18:05
Avatar
done
Člen
Avatar
Odpovídá na ano95
done:

Pokud myslíš ten původní kód od Salieriho, ale já myslím ten od Pavla Mareše.

 
Nahoru Odpovědět 29.12.2013 18:08
Avatar
ano95
Člen
Avatar
Odpovídá na done
ano95:

Ano, myslím ten od Salieriho.
Keby to tam bolo tak by to išlo.

 
Nahoru Odpovědět 29.12.2013 18:10
Avatar
ano95
Člen
Avatar
Odpovídá na Salieri
ano95:

Daj na ten submit name="odeslat" a pojde to.

EDIT: Vastne nie, tam je nieco ine. Pomýlil ma kód od Pavel Mareš

Editováno 29.12.2013 18:16
 
Nahoru Odpovědět 29.12.2013 18:13
Avatar
ano95
Člen
Avatar
ano95:

Asi to mam :)
Podla mna to nema byt toto:
else
$hlaska = 'Formulář není správně vyplněný!';

ale toto:
else{
$hlaska = 'Formulář není správně vyplněný!';
}

 
Nahoru Odpovědět  -1 29.12.2013 18:21
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ano95
Kit:

To je přece jedno a to samé.

Nahoru Odpovědět 29.12.2013 18:26
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
ano95
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
ano95:

Aha tak nic. PHP až tak neovládam :)

 
Nahoru Odpovědět  +1 29.12.2013 18:27
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Matúš Petrofčík:

nebolo by lepšie naučiť sa HTML5 ???
vymazal som niekoľko zbytočností ako

alebo </div> ktoré s ničím nesúviseli
taktiež &nbsp by malo končiť ; tj.   ale bolo by lepšie používať css štýl na zarovnanie.

môžeš to rozdeliť na 2 súbory, html súbor v ktorom budeš mať formulár, a php súbor ktorý ti formulár spracuje
toto je napr. kontakt.html

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
 <html>
   <head>
   <meta charset="utf-8">
   <title>Dacia Logan</title>
   <link href="ikona/ikona.ico" rel="shortcut icon" type="image/x-icon" />
   <style>
       <!-- tvoj CSS štýl -->
   </style>
   </head>
   <body>
       <div class="header">
           <!-- nejaky kod v hlavičke -->
       </div>

       <div class="main">

          <center>
          <p>Můžete mne kontaktovat pomocí formuláře níže.</p><br><br>


          <form action="kontakt.php" method="POST">
          <!-- action="kontakt.php" preto, lebo práve jemu budeme odosielať dáta z formuláru  -->

       <table>
           <tr><td>Váše jméno:&nbsp&nbsp</td><td><input type="text" name="jmeno"></td></tr>
           <tr><td>Váš email:</td><td><input type="text" name="email"></td></tr>
           <tr><td>Zpráva:</td><td><textarea name="zprava" cols="70" rows="15"></textarea></td></tr>
           <tr><td><input type="submit" value="Odeslat"></td></tr>
       </table>





       </form>

       <br>
       Tento formulář je použit ze serveru <a href="devbook.cz" class="devbook">devbook.</a>
       </center>

       </div>


       <div class="footer">
          <!-- nejaky kod v pätičke -->
       </div>

   </body>
 </html>

a toto je napr. kontakt.php na ktorý sa budú posielať dáta

<?php
       $hlaska = '';
       if ($_POST) // V poli _POST něco je, odeslal se formulář
       {
       if (isset($_POST['jmeno']) && $_POST['jmeno'] &&
           isset($_POST['email']) && $_POST['email'] &&
           isset($_POST['zprava']) && $_POST['zprava'])
//tu bola chyba, nebola ukončená if() podmienka znakom )
         {
             $hlavicka = 'From:' . $_POST['email'];
             $adresa = 'saalieri@seznam.cz';
             $predmet = 'Nová zpráva z webu';
             $uspech = mb_send_mail($adresa, $predmet, $_POST['zprava'], $hlavicka);
             if ($uspech)
             {
                 $hlaska = 'Email byl úspěšně odeslán, brzy vám odpovíme.';
             }
             else
                 $hlaska = 'Email se nepodařilo odeslat. Zkontrolujte adresu.';
         }
         else
             $hlaska = 'Formulář není správně vyplněný!';
     }

?>

je dobré začínať <?php namiesto <? ;)

ak by si to chcel dať všetko do jednoho súboru:
súbor musí mať koncovku .php! ale to snáď viete

<?php
       $hlaska = ''; //hlaska ak by sa nič nespravilo, aby nám pri výpise premennej $hlaska nevypísalo chybu že nie je definovaná premenná
       if ($_POST) // V poli _POST něco je, odeslal se formulář
       {
       if (isset($_POST['jmeno']) && $_POST['jmeno'] &&
           isset($_POST['email']) && $_POST['email'] &&
           isset($_POST['zprava']) && $_POST['zprava'])
//tu bola chyba, nebola ukončená if() podmienka znakom )
         {
             $hlavicka = 'From:' . $_POST['email'];
             $adresa = 'saalieri@seznam.cz';
             $predmet = 'Nová zpráva z webu';
             $uspech = mb_send_mail($adresa, $predmet, $_POST['zprava'], $hlavicka);
             if ($uspech)
             {
                 $hlaska = 'Email byl úspěšně odeslán, brzy vám odpovíme.';
             }
             else
                 $hlaska = 'Email se nepodařilo odeslat. Zkontrolujte adresu.';
         }
         else
             $hlaska = 'Formulář není správně vyplněný!';
     }

?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
 <html>
   <head>
   <meta charset="utf-8">
   <title>Dacia Logan</title>
   <link href="ikona/ikona.ico" rel="shortcut icon" type="image/x-icon" />
   <style>
       <!-- tvoj CSS štýl -->
   </style>
   </head>
   <body>
       <div class="header">
           <!-- nejaky kod v hlavičke -->
       </div>

       <div class="main">

          <center>
          <p>Můžete mne kontaktovat pomocí formuláře níže.</p><br><br>


          <form method="POST">
          <!-- action="" nedávame preto, lebo práve budeme odosielať dáta z formuláru na rovnakú stránku z akej sme to odoslali -->

       <table>
           <tr><td>Váše jméno:&nbsp&nbsp</td><td><input type="text" name="jmeno"></td></tr>
           <tr><td>Váš email:</td><td><input type="text" name="email"></td></tr>
           <tr><td>Zpráva:</td><td><textarea name="zprava" cols="70" rows="15"></textarea></td></tr>
           <tr><td><input type="submit" value="Odeslat"></td></tr>
       </table>

       </form>

<!-- napr. tu vypíšeme hlášku o odoslaní mailu -->
<?php echo $hlaska; ?>

       <br>
       Tento formulář je použit ze serveru <a href="devbook.cz" class="devbook">devbook.</a>
       </center>

       </div>


       <div class="footer">
          <!-- nejaky kod v pätičke -->
       </div>

   </body>
 </html>

snad som pomohol a snad nie som odveci a snad som nevytvoril nejaké dezinformácie

Nahoru Odpovědět 29.12.2013 18:31
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
ano95
Člen
Avatar
ano95:

Na php.net sa píše že tie additional_headers (v tomto prípade $hlavicka) majú byť oddelené pomocou \n\r ale tu je to oddelené pomocou \n

 
Nahoru Odpovědět  +1 29.12.2013 18:31
Avatar
done
Člen
Avatar
Odpovídá na Matúš Petrofčík
done:

Myslím, že pokud by to měl ve 2 souborech, čili v externím php souboru logiku a výstup v HTML, tak by $hlaska musela být SESSION, např. $_SESSION['hlaska'] = "Odesláno".

 
Nahoru Odpovědět  +1 29.12.2013 18:34
Avatar
ano95
Člen
Avatar
Odpovídá na Matúš Petrofčík
ano95:

Inač tam kam si napísal že tam bola chyba, tak tam už ) bola. kukni si počet zátvoriek :)

 
Nahoru Odpovědět 29.12.2013 18:34
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na ano95
Matúš Petrofčík:

ano95: ja som skopíroval ten prvý kód, nie ten druhý :)

quill: na to som zabudol :[

Salieri: ja som to na svojej stránke vyriešil takto:

<?php
if((isset($_POST['email']))&&(isset($_POST['message']))&&(!isset($_POST['robot']))){
        if(isset($_POST['name'])){$name = $_POST['name'];}else{$name = 'Unknown';}
        $email = $_POST['email'];
        $message = $_POST['message'];

        $mail_to = 'mojemail@server.ks';
        $subject = 'Message from a site visitor: '.$name;

        $body_message = 'From: '.$name."\n";
        $body_message .= 'E-mail: '.$email."\n";
        $body_message .= 'Message: '.$message;

        $headers = 'From: '.$email."\r\n";
        $headers .= 'Reply-To: '.$email."\r\n";

        $mail_status=mail($mail_to,$subject,$body_message,$headers);

        if($mail_status){
                echo('<script language="javascript" type="text/javascript">alert(\'Thank you for the message!\');</script>');
        }else{
                echo('<script language="javascript" type="text/javascript">alert(\'Message sending failed.\');</script>');
        }
}
?>
Nahoru Odpovědět 29.12.2013 18:43
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
ano95
Člen
Avatar
Odpovídá na Matúš Petrofčík
ano95:

OK,
Ten kód čo tam máš je dobrý.

 
Nahoru Odpovědět 29.12.2013 18:47
Avatar
ano95
Člen
Avatar
Odpovídá na Salieri
ano95:

Zdroj: http://www.php.net/…end-mail.php
Oddelenie headerov sa robí pomocou \r\n ale ty tam máš \n:

$hlavicka = 'From:' . $_POST['email'];
$hlavicka .= "\nMIME-Version: 1.0\n";
$hlavicka .= "Content-Type: text/html; charset=\"utf-8\"\n";

Malo by to byť takto:
$hlavicka = 'From:' . $_POST['email'];
$hlavicka .= "\r\nMIME-Version: 1.0\r\n";
$hlavicka .= "Content-Type: text/html; charset=\"utf-8\"\r\n";

Editováno 29.12.2013 18:51
 
Nahoru Odpovědět 29.12.2013 18:49
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ano95
Kit:

Chybí ti tam mezera za From:

Nahoru Odpovědět  +1 29.12.2013 18:56
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
ano95
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
ano95:

Díky. Ale to tam už bolo. Našiel si dalšiu chybu. Škoda že to už nemôžem upraviť :)

 
Nahoru Odpovědět 29.12.2013 19:00
Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Salieri:

Zdravím,

omlouvám se za malé zdržení....

Nyní mi to hlásí hlášku tuto a to opravdu nevím co s tím....

) Warning: mb_send_mail() [<a href='function.mb-send-mail'>function.mb-send-mail</a>]: Failed to connect to mailserver at &quot;localhost&quot; port 25, verify your &quot;SMTP&quot; and &quot;smtp_port&quot; setting in php.ini or use ini_set() in C:\wamp\www\Dacia - xxx\kontakt.php on line 16
$uspech = mb_send_mail($adresa, $predmet, $_POST['zprava'], $hlavicka);
Nahoru Odpovědět  -1 31.12.2013 17:05
Hlavní zlo? **Školství a Matematika**!
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Salieri
Matúš Petrofčík:

ak to skusas na localhoste, tak ti to nemusí fungovať, skús to dať na hosting a tak vyskúšať

mne na localhoste maily posielat nejde, ale na hostingu je vsetko v pohode. predpokladám že nie je nainštalovaný mail server, ale týmto tvrdením si nie som istý

Nahoru Odpovědět  +1 31.12.2013 17:11
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Nahoru Odpovědět 31.12.2013 20:29
Hlavní zlo? **Školství a Matematika**!
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Matúš Petrofčík
mkub:

PHP odosiela maily pomocou mailing serveru, aj preto niektore funkcie PHP nefunguju, ale teoreticky by sa dal z PHP urobit aj mail server, ked sa pouziju funkcie na pracu s protokolmi smtp a pop (resp. pop3) a potom uz ten mail server asi nebude potrebny

 
Nahoru Odpovědět  +1 31.12.2013 20:55
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 1.1.2014 0:10
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na mkub
Matúš Petrofčík:

ako tak pozerám, všetko robíš zložitejším :D

Nahoru Odpovědět  ±0 1.1.2014 0:12
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Matúš Petrofčík
mkub:

niekedy treba robit aj zlozitejsim, lebo jednoduhsie veci nie vzdy funguju spolahlivo...
pokial napr. vytvaras portal, kde by si potreboval aj mail server a nemal by si ho v PC nainstalovany, musel by si ho bud doinstalovat a nastavit, alebo posielat maily pomocou SMTP a POP (resp. POP3) funkcii, inak to nejde

a dalsia moznost je vyvijat web na hostingu, kde maju aj mail server, ale s obmedzenym mail adries a aliasov (casto iba jednu adresu a k nej niekolko aliasov), ale na zakladny kontakt to staci

 
Nahoru Odpovědět  -1 1.1.2014 0:23
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Matúš Petrofčík:

zaujimalo by ma za čo som dostal i-- ;)

Nahoru Odpovědět  -1 1.1.2014 3:16
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
mkub:

minuskari, nainstalujte si na lokalhost LAMP, resp. WAMP, ci XAMPP a skuste bez nastaveneho mailservera posielat maily tymito funkciami,ako je napr. mail(), ci mb_send_mail() a uvidite, realitu posielania pomocou tychto funkcii...

neodoslete nic, aj keby ste neviem co robili! tieto funkcie totiz pripravuju spravu pre skutocny SMTP server, ktory odosle spravu

 
Nahoru Odpovědět  +1 1.1.2014 14:48
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 43 zpráv z 43.