Diskuze: Kostra webu, jak zjistím kde co je umístěné

PHP PHP Kostra webu, jak zjistím kde co je umístěné American English version English version

Avatar
Petr Šunič
Člen
Avatar
Petr Šunič:

Čau, mám na vás dotaz na kterým se asi dost z vás pousměje, ale i takl to zkusím :-). V programování jsem dá se říct netknutej, ale nikdy není pozdě to napravit a začít, že jo :-). No prostě chtěl bych na svým webu rozchodit inzertní open source aplikaci (http://market.osclass.org/…ve-theme_238), ale v tom staženým tématu je pár věcí který bych si chtěl podle svého uptravit, jedná se o nějaký texty který tam jsou přednastavený, barvy ikon, pozadí ebu a tak a zaboha nemůžu najít file ve kterým/ch se to dělá. Nebo úpravy barev už jsem aspoň z části v jednom souboru css objevil, ale ty texty a tak, to furt nemůžu najít kde se skrývají. Existuje nějakej soft (či v souboru adresář/file s páteří celýho webu), kde si téma jako takový otevřu a poklikáním mi to ukáže ve který složce v adresáři tu danou věc najdu. Teď jsem si stáhl Eclipse, před tím adobe dreamweaver a ani jedno mi zatím nějak nepomohlo. Máte prosím nějakou radu pro úplnýho začátečníka? Díky moc. Petr

Editováno 9. dubna 15:52
 
Odpovědět 9. dubna 15:50
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Šunič
Jiří Gracík:

Pokud to máš v něčem, co umí prohledat všechny soubory, tak dáš hledat původní text/barvu/ve­likost/url obrázku/... co chceš změnit a přepíšeš ji na novou.

Nahoru Odpovědět 9. dubna 16:51
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Petr Šunič
Člen
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Petr Šunič:

Díky za odpověď. V něčem myslíš v čem? Já se omlouvám, ale fakt do toho tolik nevidím. No v rootu toho souboru je několik adresářů a v nich mraky .php,.css a a dalších složek. Spousty z nich už jsem pootevíral, ale co jsem potřeboval zatím nenašel. Je nějaký soft co mi to prohledá úplně do hloubky a podle klíčových slov najde? Zkoušel jsem ten web třeba prohledat i v Firefoxu a tam mi to ukáže ve kterým řádku to je, ale bohužel mi neukáže cestu ke konkrétnímu filu. Nebo to nevidím :-(

 
Nahoru Odpovědět 9. dubna 17:10
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Šunič
Jiří Gracík:

Třeba ten Dreamweaver, Sublime Text a podobně. Měly by tam jít otevřít všechny soubory z tý složky (nebo v nich alespoň vyhledávat).

Nahoru Odpovědět 9. dubna 18:26
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Petr Šunič
Člen
Avatar
Petr Šunič:

Jj, díkes, tohle aspoň nějak pomohlo. Jen škoda, že nejdou "prozkoumat" jednotlivý soubory (.php,.css) bez toho aby se musely otevírat. Prostě aby se zadalo v nějakým softu hledaný slovo jako třeba v průzkumníkovi woken a ten vyhodí v seznamu výsledky s možností přímé cesty ke zdrojovýmu kódu. Ale to je asi blbost, průzkumník taky když je soubor zazipovanej nevyhodí co je uvnitř.. asi tu stavbu webu s css budu muset ještě hóódně dostudovat abych aspoň trošku věděl kam pro co sáhnout :-)

 
Nahoru Odpovědět  +1 10. dubna 0:59
Avatar
Odpovídá na Petr Šunič
Dominik Gavrecký:

Túto funkciu má PHPstorm a funguje dokonale.

Nahoru Odpovědět 10. dubna 1:00
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.