Avatar
universalsevo:

Píšem to tu ešte raz predom sa ospravedlňujem ale toto je fakt problém. Chcem urobiť lajkovací systém metódou:

Najprv omocou foreach vypíšem užívateľov. A pri káždého z nich dám toto:

Odkaz (button) - <.a href="?hodnote­nie=plus&mode­rator=' . $m['name'] . '"> </a.> (Bez bodiek)

Potom kontrolujem že či sa náchadza v url adrese hodnotenie a tak ďalej. Problém je v tom že neviem skontrolovať že či existuje v databázy užívateľ ktorý má meno ako je v url adrese ($m['name']).

Editováno 3.3.2015 21:57
 
Odpovědět 3.3.2015 21:57
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na universalsevo
IT Man:

Nevím, jestli používáš mysql_, mysqli_ nebo PDO. Každopádně si vytáhni z databáze třeba id uživatele z toho GETu a pokud id nebude (či se bude rovnat 0), uživatel neexistuje. :)

Nahoru Odpovědět  +1 3.3.2015 21:59
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
Odpovídá na universalsevo
Michal Šmahel (ceskyDJ):

Připojíš se k databázi a vybereš z dané tabulky to jméno a třeba id. Pokud to id bude něco obsahovat, pokračuješ.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  ±0 3.3.2015 21:59
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
Odpovídá na IT Man
Michal Šmahel (ceskyDJ):

Tak super, oba jsme napsali totéž :D.

Editováno 3.3.2015 22:01
Nahoru Odpovědět  +2 3.3.2015 22:00
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
Odpovídá na Michal Šmahel (ceskyDJ)
Michal Šmahel (ceskyDJ):

Proč mínus??
**Edit: ** A děkuji za označení.

Editováno 3.3.2015 22:02
Nahoru Odpovědět 3.3.2015 22:02
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
universalsevo:

ceskyDJ .. sorry za dislike ale som na tablete :D .. Ďakujem moc :)

 
Nahoru Odpovědět 3.3.2015 22:02
Avatar
Nahoru Odpovědět 3.3.2015 22:03
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
universalsevo:

Neviem prečo ale nejde mi to :/. Nevieš mi poslať nejaký kód (len na príklad)

 
Nahoru Odpovědět 3.3.2015 22:10
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Odpovídá na universalsevo
Marek Z.:

Spíže nám ukaž tvůj kód.. :)

Nahoru Odpovědět 3.3.2015 22:50
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Odpovídá na universalsevo
Michal Šmahel (ceskyDJ):

Pošli mi svůj, já bych poslal takový, který by se ti jistě nehodil. Takto ti jo jen opravíme.

Nahoru Odpovědět 3.3.2015 22:55
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
Odpovídá na universalsevo
Michal Šmahel (ceskyDJ):
$db = PDO::connect(); //doplň si to
$query = $db->prepare("
    SELECT id
    FROM tabulka
    WHERE jmeno=?
      ");
$query->execute($_GET['jmeno']);
$id = $query->fetch();

if($id > 0) {
    //code
}
Nahoru Odpovědět 4.3.2015 7:46
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
universalsevo:

No zatial to mam takto:

<?php
        $pdo = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=kofdyn_db', 'root', '');
        if (isset($_GET['hodnotenie']))
        {
                if ($_GET['hodnotenie'] == "plus")
                {
                        $moderator_a = $pdo->prepare('SELECT moderators_id FROM moderators WHERE name = ?');
                        $moderator_a->execute(array($_GET['moderator']));
                        $moderator = $moderator_a->fetchColumn();

                        if ($_GET['moderator'] == $moderator)
                        {

                        }
                }
        }
?>
Editováno 4.3.2015 9:39
 
Nahoru Odpovědět 4.3.2015 9:38
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na universalsevo
Samuel Illo :

Ja by som ti odporučil to urobiť cez AJAX s metódou POST.

Nahoru Odpovědět 4.3.2015 10:17
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
universalsevo:

Okej, prerobil som si to takto:

<?php
        $pdo = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=kofdyn_db', 'root', ''); //EASY PIZY connect

        if (isset($_GET['hodnotenie']))
        {
                if ($_GET['hodnotenie'] == "plus")
                {
                        $query = $pdo->prepare('UPDATE moderators SET score = ? WHERE name = ?');
                        $query_a = array(, $_GET['moderator']);
                        $query->execute($query_a);
                }
        }
?>

Teraz len potrebujem zistit ake ma dany uzivatel score a to +1 :)

 
Nahoru Odpovědět 4.3.2015 12:50
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.