Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Samuel Illo :

Takže už zas otravujem :)
Pokúšam sa učiť PHP a na to logicky potrebujem na PC lokálny server.
Mám nainštalované XAMMP a napísal som prvý skript ktorý po spustení nefungoval. Bol uložený v adresári: C:\xampp\htdocs s názvom www.php - je to dobre?
A teraz, na čo som prišiel...
Zrejme to má na svedomí neznáma appka. Keď manuálne spustím v Control paneli Apache, tak vypíše:

Problem detected!
15:32:27  [Apache]      Port 80 in use by "Unable to open process" with PID 4!
15:32:27  [Apache]      Apache WILL NOT start without the configured ports free!
15:32:27  [Apache]      You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
15:32:27  [Apache]      or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port

Upozorňujem, že Skype nainštalovaný nemám!

Editováno 4.4.2014 15:37
Odpovědět 4.4.2014 15:36
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
Old Account
Člen
Avatar
Old Account:

Je dost mozne, ze port 80 blokuje ina aplikacia, skus vsetky zbytocne vypnut, pripadne preinstalovat XAMPP.

Nahoru Odpovědět 4.4.2014 15:39
"If you keep your eye on the profit, you’re going to skimp on the product. But if you focus on making really gre...
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Samuel Illo :

Skusim vypnúť a hodím sem aj zoznam procesov..

Editováno 4.4.2014 15:43
Nahoru Odpovědět 4.4.2014 15:41
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
Marek Z.:

Zkus se podívat do Netstat, tam by mělo být zobrazené, co popřípadě využívá či blokuje ten port..

Nahoru Odpovědět 4.4.2014 15:43
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Matúš Petrofčík:

Problém ti môže vytvárať (najčastejšie) zapnutý Skype (dá sa v nastaveniach vypnúť používanie portov 80 a 443, a potom ho môžeš nechať zapnutý), alebo iné instalácie web serverov na tvojom pc (napr. naraz nainštalovaný WAMP a XAMPP) kedy na pozadí ako služba (nie ako proces) beží apache jednej z nich

Editováno 4.4.2014 15:45
Nahoru Odpovědět 4.4.2014 15:44
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 4.4.2014 15:45
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 4.4.2014 15:46
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Matúš Petrofčík
Samuel Illo :

A nemohlo by robiť problém to, že mám nainštalovaný XAMPP a predtým som skúšal aj PHPTriad ale tam vyskočil error, že sa nedá nainštalovať lebo 64-bit nepodporuje program pre 16-bit ???

Nahoru Odpovědět 4.4.2014 15:49
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
Matúš Petrofčík:

pre 16-bit ??? :D toto ma rozosmialo

skús napríklad toto http://goo.gl/P2YjB1 a pozri si ktorý to proces berie port 80 a potom s tým čosi sprvíš :)

u mna je to apache

Editováno 4.4.2014 15:55
Nahoru Odpovědět  +1 4.4.2014 15:53
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Matúš Petrofčík
Samuel Illo :

Fakt 16-bit ;) som sa díval, že či tomu nešibe...
Pozriem dačo

Nahoru Odpovědět 4.4.2014 15:54
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
FastNode
Redaktor
Avatar
FastNode:

Pokud máš Windows 7 nebo 8 tak můžeš zkusit i Sledování prostředků

 
Nahoru Odpovědět 4.4.2014 15:55
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
Matúš Petrofčík:

takto vyzerá výpis, ani ho nemusíš inštalovať :)

Nahoru Odpovědět 4.4.2014 15:56
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 4.4.2014 15:57
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
Samuel Illo :

Díval som sa do monitora prostriedkov a pid 4, ktorý bol vypísaný v errore má system :)

Nahoru Odpovědět 4.4.2014 16:04
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
Matúš Petrofčík:

nu ten program čo som ti vyššie dal link na neho, tak takto bez inštalácie mi hned zobrazil čo som chcel, čo by si aj ty chcel :)

ale ako písal FastNode, dá sa to aj cez windows :) prikladám obrázok

pozri teda čo konkrétne to je, a potom uvidíme čo ďaľej ;)

Nahoru Odpovědět 4.4.2014 16:05
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Matúš Petrofčík
Samuel Illo :

Pozrem ale bracho sa hrá tak ho ešte chvíľu nechám ;)

Nahoru Odpovědět 4.4.2014 16:21
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
Jan Demel
Redaktor
Avatar
Jan Demel:

Tento problém jsem měl taky ;) Jestli máš Windows 8 tak je to 100% tím... nevím proč, ale Win8 si tento port prostě blokuje :/

Nahoru Odpovědět 4.4.2014 16:29
To co se zdá být nemožné, je vždy možné.
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
Vojtěch Mašek (Woyta):

Tady jsem už před nějakou dobou sepsal návod jak ho odblokovat.
http://www.itnetwork.cz/…e-xampp-win8

Nahoru Odpovědět 4.4.2014 16:31
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Demel
Samuel Illo :

Win8 nemám a ani nechcem :D

Nahoru Odpovědět  +1 4.4.2014 16:33
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Marek Z.:

Mám win8 a nemám žádný problém. Podíval si se do toho Netstat jak jsem ti radil?

Editováno 4.4.2014 16:57
Nahoru Odpovědět 4.4.2014 16:56
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Samuel Illo :

takže 80. port má na starosti systém, čo je divné a dokonca 2 systémovové procesy (alebo časti procesu system)...
screen ↓

Nahoru Odpovědět 4.4.2014 17:29
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 4.4.2014 17:30
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
mkub:

PHP a 16-bit? to si vazne robis srandu? PHP je prelozeny ako 32/64 bit aplikacia a nie ako 16bit :D
a co sa tyka PHPTriad, tak to je plne32bit aplikacia vratane vsetkych jeho komponentov, cize dalsia chybka Windows sveta, ze nedokaze rozpoznat 16bit od 32bit apllikacii :D

 
Nahoru Odpovědět  +1 4.4.2014 17:55
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Matúš Petrofčík:

http://superuser.com/…g-on-port-80 ?

  1. spomínajú tam nejaký 'Web Deployment Agent Service' pokial používaš WebMatrix
  2. taktiež nejaká 'http.sys' (Windows Remote Management?) služba
  3. "Sql server reporting services(MSSQLSER­VER)"
  4. windowsácky ISS

...

Nahoru Odpovědět 4.4.2014 18:27
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Matúš Petrofčík
Samuel Illo :

Pozriem to ale aj tak je pekné ako môže niekto do...kadiť veci aby navzájom nefungovali. Teraz neviem na ktorej strane má byť problém a zodpovednosť ;)

Nahoru Odpovědět 4.4.2014 18:46
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
Jiří Gracík:

Pokud používáš xampp, tak jsem dal nainstalovat apache jako službu a po restartu to fungovalo.

Nahoru Odpovědět 4.4.2014 18:51
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Samuel Illo :

Môžem vyskúšať. Dobrý nápad :)

Nahoru Odpovědět 4.4.2014 18:57
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Matúš Petrofčík
mkub:

SQL server by nemal pouzivat 80-tku, 80-tka je vyhradena cisto iba na web sluzby, cize z toho, co si menoval, moze tento port obsadzovat:

  • Web Deployment Agent Service
  • IIS

a ostatne sluzby maju svoje vlastne vyhradene porty

 
Nahoru Odpovědět 4.4.2014 19:47
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
mkub:

dalsie riesenie je zmenit po instalacii port 80 v httpd.conf napr. na 8080, ale prehliadac nenasmerovavaj na: http://localhost/, ale na: http://localhost:8080/

 
Nahoru Odpovědět 4.4.2014 19:49
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na mkub
Matúš Petrofčík:

ja len čo som našiel na googli :D

Nahoru Odpovědět 4.4.2014 20:27
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mkub
Samuel Illo :

Skusím sa s tým zajtra pohrať teraz už nemám chuť ;)

Nahoru Odpovědět 4.4.2014 20:29
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Matúš Petrofčík
mkub:

port s cislom 80 by ani ina aplikacia nemala pouzivat, nez webova sluzba a moze na nom byt zaveseny aj webove prozy a takisto moze to pouzivat aj vir

 
Nahoru Odpovědět 4.4.2014 20:32
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
Petr Nymsa:

http://www.itnetwork.cz/…23b1d9b9d888 zkus si to přečíst. Řešil jsem podobný problém :)

Nahoru Odpovědět  +1 4.4.2014 20:41
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na mkub
Matúš Petrofčík:

"port s cislom 80 by ani ina aplikacia nemala pouzivat, nez webova sluzba"
to povedz mikrosoftu s tým ich skypom napríklad (btw. tusím že to robí aj icq):D

už nebudem na toto odpovedať lebo to nesúvisí s témou :)

Nahoru Odpovědět 4.4.2014 21:11
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
Michal Žůrek (misaz):

Port s číslem 80, který používá system (PID 4) je ASP.NET a SQL server nebo všelijaké web tools Visual Studia. Vždy mi pomohlo v registu

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\HTTP

změnit hodnotu Start na 3 a restartovat počítač.

Editováno 4.4.2014 21:36
Nahoru Odpovědět 4.4.2014 21:36
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Samuel Illo :

Uvidim, lebo môj komp je celý zvláštny. Keď som januári skúšal kompilovať tak ani to nejde v nijakom programe tak neviem no...

Nahoru Odpovědět 4.4.2014 22:00
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
Old Account
Člen
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
Old Account:

Skor ako chybu v kompilatore to vidim na chybu medzi stolickou a pocitacom.

Editováno 5.4.2014 1:57
Nahoru Odpovědět  +2 5.4.2014 1:56
"If you keep your eye on the profit, you’re going to skimp on the product. But if you focus on making really gre...
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Old Account
Samuel Illo :

Zaujímavé :) preco mi na starom pc potom vsetko išlo bez problémov lol.
Každopádne pokúšam čo sa dá a keď to nepôjde tak asi spojazdnim starý na nejakom linuxe...

Editováno 5.4.2014 7:53
Nahoru Odpovědět 5.4.2014 7:51
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
Samuel Illo :

Už to konečne ide na porte 8080 a po vymazaní poškodených zložiek z inštalácie vraj 16-bitového PHPTriad-u :D

Nahoru Odpovědět 5.4.2014 9:39
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
mkub:

Microsoft je cely zvlastny s tymi ich nezmyslami, co nedodrzuju standardy a potom vznikaju taketo problemy... a aj preto je u mna Windows smejd, nemam chut hladat v systeme, co mi blokuje port, ktory by mal byt volny, pokial nemam v systeme ziadnu webovu sluzbu instalovanu...

 
Nahoru Odpovědět  -1 5.4.2014 10:53
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
mkub:

a okrem toho je celkovo 65536 portov, a vo Windowse nebyvaju vsetky porty takisto vyuzite, tak nechapem, preco nemohol tie svoje aplikacie zavesti na ne, ale obsadzuje porty vyhradene pre ine aplikacie?

vies, co by sa stalo, ak by obsadil porty s cislami 0, 21/22, ci POP3, SMTP, IMAP a ine?

OS rodiny Unix na rozdiel od MS sa drzi pevne standardov, preto je ovela lepsi, nez Win

 
Nahoru Odpovědět 5.4.2014 11:05
Avatar
Odpovídá na mkub
Michal Žůrek (misaz):

Já myslím že autora nezajímá jak je Windows na ho*no, ale jak vyřešit problém. Napsal jsem mu jak jsem to řešil já.

Nahoru Odpovědět  +1 5.4.2014 11:20
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
mkub:

to je len moj nazor na cely ten MS a jeho Windows... jeho spravanie nezodpoveda standardom a ani nikdy sa nespraval podla RFC standardom

a najjednoduhsie riesenie je nastavit danu sluzbu na alternetivny port (pre WEB to je prave 8080)

 
Nahoru Odpovědět 5.4.2014 11:26
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mkub
Samuel Illo :

Mas pravdu. Windows je úplný shit pre trošku zložitejšie veci, áno na office stačí ale tam to hasne. Kedy už konečne niekto vyrobí niečo poriadne a pre mňa? Linux je dobrý ako taký ale zas sa mi nepáči prostredie. Moja túžba je mať na PC poriadne vylepšený Android alebo ak bude Tizen...
Microsoft by sa mal spamätať a odísť na smetisko dejín. :)

Aj tak som rád, že to ide (akosi) a ďakujem za vašu pomoc.

Editováno 5.4.2014 13:03
Nahoru Odpovědět  -2 5.4.2014 13:01
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
Michal Žůrek (misaz):

fajn, ta se zkus vrátit k tématu a nevytvářet zde Válku Windows × Linux.

Nahoru Odpovědět  +1 5.4.2014 13:13
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
mkub:

k teme sopm tiez napisal, ze Apache, ako aj MySQL sa da nastavit tak, aby sa nebili s uz obsadenymi portami, ale to uz je nestandardne nastavenie a ostatne programy mozu mat s tym problemy (napr. prehliadace vyzaduju v tomto pripade zada portu v adresnom riadku a pod...)

 
Nahoru Odpovědět 5.4.2014 13:23
Avatar
xxxvodnikxxx
Člen
Avatar
xxxvodnikxxx:

Nečetl jsem diskusi výše (díky těmhle ****, co se musí pořád hádat co je lepší )

skript / soubor/ by jsi měl mít ve správný složce, podle chyby to vypadá, jak už se psalo, na blokovanej port 80, ale může to dělat cokoliv, nejlepší by bylo pozavírat všechny aplikace, který k tomu nepotřebuješ, a pak to zkusit..

Jinak k tý flame war

  • Mocnější nástroj je rozhodně Linux, ale musí se s ním umět a pochopit ho
  • Windows jsou sice (často až pochybně) fungující bastl, ale zase nabízí veškerej komfort už od čistý instalace

Pro vývoj je to vcelku jedno, ale co se týká user /un/friendly tak vedou asi widle (pro přehled počet aplikací- většina je na win, hry- wine jde taky, ale už je to virtualizace)

Atd., atd.- a dělám pod oběma platformama (jak dualboot, tak virtual, tak wubi (pokud vám to něco říká) )
Ubuntu 13.10 / Win7 x64 / zkoušel jsem OpenSuse, Backtrack / Kali / Mint / klas. debian,.....

Ba možná naopak, pro práci je asi i lepší Linux, pro všechno ostatní win

Ale to už je můj subjektivní názor.. Bylo by to na dlouhý debaty

Nahoru Odpovědět 5.4.2014 13:29
Unix- svět, kde chcete být nulou :) (UID)
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
David Čápka:

Diskuzi zavírám jako nekonstruktivní.

Nahoru Odpovědět  +1 5.4.2014 13:32
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Tato diskuze byla označena moderátorem jako nekonstruktivní a myslíme si, že nemá pro veřejnost příliš vysokou hodnotu. Členy můžete samozřejmě stále oslovit soukromě a to formou zpráv nebo chatu.

Zobrazeno 48 zpráv z 48.