Do nového roku jako lepší programátoři? Znovu otevíráme večerní školu programování. Nette framework, návrhové vzory, testování nebo vůbec poprvé kurzy ASP.NET dostupné odkudkoli v republice.
Avatar
rrepin15
Člen
Avatar
rrepin15:

Dobrý den, dělam si takové vlastní domácí uložiště pro filmy. Funguje to tak, že mam složku s filmy a php pomocí foreach vygeneruje odkazy na filmy(ktere si přes přehravače podporující datový proud mohu na svem tabletu či mobilu přehrat) s obrazkem filmu a tlačitkem smazat film. Problem je že nevim, jak ten film smazat, pomocí funkce get to nepujde, jelikož předem neznam nazev toho tlačítka(každy film bude mit vlastní to je snad jasne). Předem diky za odpověď, kdyby jste nepochopili, ujasním.

 
Odpovědět 23.4.2016 14:34
Avatar
Nahoru Odpovědět  +1 23.4.2016 15:38
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Avatar
Jindřich Máca
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na rrepin15
Jindřich Máca:

Zdravím, odpověděl sis skoro sám. :D

foreach vygeneruje odkazy na filmy

Tak tím samým cyklem jednoduše vygeneruj i mazací odkazy (v rámci těch tlačítek) na jednotlivé filmy. To je si tak vše, co můžu poradit, bez znalosti dalších podrobností. :)

 
Nahoru Odpovědět  +2 23.4.2016 15:42
Avatar
rrepin15
Člen
Avatar
Odpovídá na Jindřich Máca
rrepin15:

Taky mě napadlo, že bych to měl dělat spíš přes odkazy, ale s php prakticky ještě začínám, jak bude ten mazací odkaz?

 
Nahoru Odpovědět 24.4.2016 15:19
Avatar
Jindřich Máca
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na rrepin15
Jindřich Máca:

No, konkrétně Ti to neřeknu, protože nevím, jak to máš implementované, ale podstata je, aby ten odkaz vedl na nějakou PHP funkci / skript apod. pro smazání souboru, a aby obsahoval nějaký identifikátor tj. např. ID nebo název toho filmu, aby jsi věděl, co se má konkrétně smazat. :)

Na to, jak mazat soubory v PHP, posílal odkaz už Dominik Gavrecký:

http://stackoverflow.com/…file-via-php

 
Nahoru Odpovědět 24.4.2016 16:38
Avatar
rrepin15
Člen
Avatar
Odpovídá na Jindřich Máca
rrepin15:

Jak smazat soubor vím, ale jde mi spíše o to jak zavolat tu funkci odkazem. Jinak díky za ochotu.

 
Nahoru Odpovědět 24.4.2016 18:28
Avatar
Paranormal
Redaktor
Avatar
Odpovídá na rrepin15
Paranormal:

Udělal bych si například soubor delete.php který by obsluhovat logiku mazání. A pak jak tam projíždíš tím foreachem tak bych si do toho tlačítka dal odkaz například

delete.php?movie=$film_url

Potom v delete.php by byl GET na název nebo odkaz toho filmu a dále postup mazání si psal že už umíš :)

Editováno 24.4.2016 18:42
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +2 24.4.2016 18:39
„Když toho moc neumíme tak jsme na nejlepší pozici se něčemu naučit.“
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.