Avatar
katrincsak
Člen
Avatar
katrincsak:

Zdravím,

Snažím se udělat selectovací menu v PHP tak, že když na položku kliknu, změní se trvale barva v menu. Chci to jen v PHP a potýkám se zároveň s problémem v rozhození menu pakliže data načítám z mysql, ale jen při refreshi F5 při normálním načtením se chyba neuskuteční (nechápu)

Způsob, který funguje, ale nelíbí se mi..(Samozřejmě položek je více)

foreach($_GET AS $klic)
{$this->klic = $klic;}

if($this->klic == novinky)
{
        echo "<li class='selected'><a href='p=novinky'>Novinky</a></li>";
}
else
        echo "<li><a href='?p=novinky'>Novinky</a></li>";

if($this->klic == informace)
{
        echo "<li class='selected'><a href='?p=informace'>Informace</a></li>";
}
else
        echo "<li><a href='?p=informace'>Informace</a></li>";

Způsob, který by se mi líbil, ale rozhazuje to menu při aktualizaci klávesou F5. Při načtení stránky, nebo při pohybu v menu je vše OK. Jen když udělám refresh přes F5 (chrome a Opera).

foreach($_GET AS $klic)
                {$this->klic = $klic;}

                $this->overeni = Databaze::dotaz("SELECT * FROM menu_hlavni WHERE id order by id DESC");
                while ($this->data = $this->overeni->fetch(PDO::FETCH_ASSOC, PDO::FETCH_ORI_NEXT))
                {
                        if($this->klic == $this->data['sekce'])
                        {
                                echo "<li class='selected'><a href='?p=". $this->data['sekce'] ."'>". $this->data['nadpis'] ."</a></li>";
                        }
                        else {
                                echo "<li><a href='?p=". $this->data['sekce'] ."'>". $this->data['nadpis'] ."</a></li>";
                        }
                }
Editováno 18.5.2015 11:05
 
Odpovědět 18.5.2015 11:04
Avatar
katrincsak
Člen
Avatar
katrincsak:

**Vyřešeno, vypadá to že do třídy se nějak nepropisovali kaskády.

Každopádně jaký je rozdíl mezi F5? A refreshem stránky?**

Editováno 18.5.2015 11:40
 
Nahoru Odpovědět 18.5.2015 11:39
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět  +2 18.5.2015 12:19
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
katrincsak
Člen
Avatar
katrincsak:

Nové načtení stránky, nebo kliknutí na něco v menu způsobí nové načtení stránky. Myslel jsem že stejně tak udělá i klávesa F5.. Po refreshi jen klávesou F5 to částečně rozhodilo menu.

 
Nahoru Odpovědět 18.5.2015 12:40
Avatar
katrincsak
Člen
Avatar
katrincsak:

aha, zřejmě jsme jak na facebooku.. Like -> líbí, nelíbí... Škoda že to není tak úplně technicky stejné.. Ano refresh = znovu načtení.. Každopádně jsem vypisoval přesný popis.

 
Nahoru Odpovědět 19.5.2015 11:54
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.