Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Michal Kuba:

Ahoj.
Při registraci chci na FTP vytvořit každému uživateli složku s jeho jménem. Takto:

$path='./data/'.  utf8_decode(trim($_POST['jmeno'])).'/';
                                mkdir(utf8_decode($path),0777);

Vyzkoušel jsem všelijaké

urldecode, utf8_decode ...

ale stále mám problém, že když zaregistruji člověka který se jmenuje například "Míša", pomocí kódu výše dospěju k tomu, že se složka jmenuje

Mí?a

Co mám nastavit jinak, aby se vytvořila složka skutečně s názvem z POSTu se správným kódováním? V indexu mám rovněž nastaveno UTF-8

 
Odpovědět 28.9.2015 13:58
Avatar
BlugW
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
BlugW:

Nemá tam být utf8_encode a ne utf8_decode?

Editováno 28.9.2015 15:13
Nahoru Odpovědět  +1 28.9.2015 15:13
Pořiď si mac na www.appletrh.cz. Novinky a zajímavosti ze světa Apple na https://www.applemagazin.eu
Avatar
hitzoR
Člen
Avatar
hitzoR:

Jen tak trochu mimo - určitě tam použij ID toho uživatele, protože se ti můžou zaregistrovat uživatelé Míša a Misa a oba by měli stejnou složku. ;-)

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět  +4 28.9.2015 16:14
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na hitzoR
Michal Kuba:

S čísly jsem to řešil jindy něco jiného, tady vím, že uživatelů bude tak do desíti a nikdo se nejmenuje stejně, ale bude to s jejich ID nejsnazší :)

 
Nahoru Odpovědět 28.9.2015 21:31
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.