Diskuze: MySQL - jak hledat v databázi přímona na webu

PHP PHP MySQL - jak hledat v databázi přímona na webu American English version English version

Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
albertpatera:

ahoj, potřeboval bych poradit...

jak naprogramuju "vyhledávací okýnko :D" , který by vyhledávalo v databázi?? a aby to vyhledávací okýnko bylo přímo na webu...díky :-)

 
Odpovědět 29.5.2013 21:33
Avatar
Jenkings
Redaktor
Avatar
Jenkings:

Přidáš do stránky formulář s imputem
například takhle:

<form action="skript.php" method="post">
<input type="text" name="hledanytext" value="">
<input type="submit" value="Hledat">
</form>

a potom si vytvoříš soubor script.php ve kterým získáš hodnotu z formu přes
$_POST['hleda­nytext'], kterou vložíš do dotazu

mysql_query("SELECT sloupec,sloupec... FROM tabulka WHERE danysloupec LIKE \"%".mysql_re­al_escape_strin­g($_POST['hle­danytext'])."%\"");

Editováno 30.5.2013 8:30
Nahoru Odpovědět 30.5.2013 8:29
Největší časovou náročnost má výpočet časové náročnosti..
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jenkings
Kit:

Akorát to ve skriptu musí být v obráceném pořadí.

Kromě toho se pro vyhledávání nepoužívá metoda POST, ale GET.

Nahoru Odpovědět 30.5.2013 9:51
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Jenkings
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Jenkings:

dobře psal jsem to narychlo tak jsem si toho post a get nevšiml ;)

a to pořadí, já to původně myslel tak že bude mít každé zvlášť v souboru, protože pr nováčka to tak bude myslím si jednodušší

Nahoru Odpovědět 30.5.2013 10:08
Největší časovou náročnost má výpočet časové náročnosti..
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jenkings
Kit:

Nováčci si často myslí, že v souboru musí být nejprve vykreslení formuláře a za ním teprve zpracování dat. Přitom to musí být obráceně.

Zpracování v jednom souboru se mi jeví jako mnohem jednodušší, než když je jich víc, protože inicializace datového modelu je společná a je žádoucí, aby byla jen na jednom místě kvůli udržovatelnosti. Mnozí to řeší includama, ale pro některé z nich je to jen jízdenka do includového pekla.

Nahoru Odpovědět 30.5.2013 10:28
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Jenkings
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Jenkings:

Jako asi je to záležitost každýho jednotlivce jak mu to vyhovuje líp.Já to teda taky dělám do jednoho,ale myslel jsem že mu tak takhle bude srozumitelnější.

Já se snažil jen pomoct

Nahoru Odpovědět  +1 30.5.2013 11:52
Největší časovou náročnost má výpočet časové náročnosti..
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
albertpatera:

moc díky oboum

 
Nahoru Odpovědět 3.6.2013 21:04
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.