Avatar
kElops
Člen
Avatar
kElops:

Ahoj potřeboval bych pomoc právě programuji takovou menší databázi pro jedny stránky. Je to v podstatě plugin pro WP. Má vlastní databázi do které se pomocí reg formu ukládají členové klubu. A potřeboval bych pomoc s vypsaním členu z databáze. Předem děkuji za odpovědi.

Zdroják
http://www.itnetwork.cz/dev-lighter/523

Odpovědět 28.2.2015 2:19
Všechno de když se člověku chce.
Avatar
Paco
Člen
Avatar
Odpovídá na kElops
Paco:

Nevím zda by uživatel měl zadávat User_id...kčemu? Ta by se mu měla přidelit automaticky, předejdeš tak mnoho problémúm...ale k věci, co to teda udelá když ten zdroják spustíš?:)

Nahoru Odpovědět  +1 1.3.2015 19:41
Gdy Ci smutno, gdy Ci źle. Jebnij format dysku C.
Avatar
Odpovídá na kElops
Martin Konečný (pavelco1998):

Je to takový zvláštní. Ten insert máš ještě před tím, než přiřazuješ hodnoty o proměnných $user_id, $name atd.

Co se týká vypsání uživatelů, pak se připojuješ ovladačem mysqli, ale pro výpis používáš mysql. Nedělá to problémy?

 
Nahoru Odpovědět 1.3.2015 21:12
Avatar
kElops
Člen
Avatar
kElops:

Já vám to teda popíšu. Programuji databázi členu pro klub chovatelů exotického ptactva doteď byly členové ručně vpisovány do tabulky v excelu a to je naprd tak jsem přišel s návrhem online databáze která bude zabudovaná v administraci webu klubu. A jelikož členové mají chovatelské číslo (neboli členské ID) tak proto nechci aby se generovalo automaticky (mám namysli to user_id) takže proto ho tam chci vpisovat ručně jelikož do té databáze to stejně sté původní budu dávat já.

Odpověď pro Paco: A problém je takový že mi to napíše "že jsem nezvolil žádnou databázi) v překladu.
Odpověď pro Martina: Sám si uvědomuji že ten kód vypadá hrozně sám to v tom vidím ale dělám to narychlo chtěl bych aby to bylo hotové do 7.3 a také ještě nejsem v PHP tak zběhlý a už vůbec ne v práci s databázemi. Zkusím to nějak sjednotit třeba jenom do MySQLi nebo do MySQL samotného. Pak ještě napíšu jestli to pomohlo nebo ne.

Nahoru Odpovědět 1.3.2015 21:36
Všechno de když se člověku chce.
Avatar
Paco
Člen
Avatar
Odpovídá na kElops
Paco:

Skus přidat před název tabulky ešte název databáze a tečku -> query FROM nazevDb.tabulka tedy takhle

$result = mysql_query("SELECT * FROM kpep_user.users")
or die(mysql_error());

když to nepomúže tak skus jak ti radí Martin :)

Nahoru Odpovědět 2.3.2015 0:06
Gdy Ci smutno, gdy Ci źle. Jebnij format dysku C.
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na kElops
mkub:
  1. funkcie z rodiny mysql_ nepouzivaj - su zastarale, radsej pouzi mysqli-, alebo este lepsie, rovno prejdi na objektovy ovladac - PDO,
  2. user_id by som nezadaval rucne - generoval by som ho automaticky a namiesto neho by som pouzil napr.: cislo_klienta
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět  +2 2.3.2015 10:12
Avatar
kElops
Člen
Avatar
kElops:

Tak už mi to funguje nakonec jsem to udělal pomocí PDO a funguje to suprově :) všem děkuji za rady. A ještě bych se chtěl zeptat jak udělám aby když do databaze chci vložit jméno s háčkama tak aby mi to neudělalo divný znaky ?

Nahoru Odpovědět 2.3.2015 21:40
Všechno de když se člověku chce.
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na kElops
mkub:

pouzi ako kodovanie znakov utf8

 
Nahoru Odpovědět 2.3.2015 23:55
Avatar
kElops
Člen
Avatar
kElops:

To už jsem nastavil ale myslel jsem v phpmyadmin mam divný znaky jinak v té tabulce je to v pohodě

Nahoru Odpovědět 4.3.2015 21:51
Všechno de když se člověku chce.
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na kElops
IT Man:

V phpMyAdmin si taky nastav UTF-8. :)

Nahoru Odpovědět  +2 4.3.2015 22:18
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
kElops
Člen
Avatar
kElops:

Díky

Nahoru Odpovědět  +1 4.3.2015 22:41
Všechno de když se člověku chce.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.