Avatar
apotekil
Člen
Avatar
apotekil:

Prosím vás o pomoc pri vkladaní hodnôt do $sql nepriamo.

$sql = ('INSERT INTO users (name) VALUES(?)', $_POST['name']);
$result = mysqli_query($conn,$sql);

Vžy keď to spustím na webe vyhodí my to error:

Parse error: syntax error, unexpected ',' in /var/www/html/section/register.php on line 21

Skúšal som už veľa vecí aj som si prezrel turialy ale niak my to nefunguje.
Poďla mňa ide o to že php-čku sa niak nechce vložiť tam tú $_POST hodnotu nepriamo, pričom existuje a obsahuje aj reťazec.
Za rady vopred ďakujem.

Odpovědět 25.11.2015 17:19
Nerozmýšľaj ako sa to nedá, proste tvor. A čo tvoriť ? To je úplne jedno, nápady prídu postupne.
Avatar
Tonda Kozák
Člen
Avatar
Tonda Kozák:

Nemůžeš uložit do proměnné to, co se tam v prvním řádku snažíš uložit. Krom toho mysqli ani nepodporuje takovéhle nepřímé vkládání proměnné - co já vím.
Takže to musíš udělat pěkně:

$sql = ('INSERT INTO users (name) VALUES ('.mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['name'])).')';
$result = mysqli_query($conn,$sql);
 
Nahoru Odpovědět 25.11.2015 19:34
Avatar
Tonda Kozák
Člen
Avatar
Tonda Kozák:

Oprava:

[$sql = 'INSERT INTO users (name) VALUES ('.mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['name']).')';
$result = mysqli_query($conn,$sql);
/code]
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 25.11.2015 19:35
Avatar
apotekil
Člen
Avatar
Odpovídá na Tonda Kozák
apotekil:

Takže to nemôžem urobiť oko v tomto článku http://www.itnetwork.cz/…at-z-tabulky

<?php

               require_once('Db.php');
               Db::connect('127.0.0.1', 'databaze_pro_web', 'root', '');
               if ($_POST)
               {
                       $datum = date("Y-m-d H:i:s", strtotime($_POST['datum_narozeni']));
                       Db::query('
                               INSERT INTO uzivatele (jmeno, prijmeni, datum_narozeni)
                               VALUES (?, ?, ?)
                       ', $_POST['jmeno'], $_POST['prijmeni'], $datum);

                       echo('<p>Byl jste úspěšně zaregistrován.</p>');
               }
               ?>

Alebo tam to upraví wrapper ?

Nahoru Odpovědět 25.11.2015 20:19
Nerozmýšľaj ako sa to nedá, proste tvor. A čo tvoriť ? To je úplne jedno, nápady prídu postupne.
Avatar
Tonda Kozák
Člen
Avatar
Tonda Kozák:

Ne a ano.
Můžeš to udělat tak, ale musíš použít i ostatní kód. Oni totiž používají PDO, ne mysqli.

 
Nahoru Odpovědět 25.11.2015 20:32
Avatar
apotekil
Člen
Avatar
Odpovídá na Tonda Kozák
apotekil:

nooo funguje to ........ len som tam doplnil ešte ""

Nahoru Odpovědět 25.11.2015 21:28
Nerozmýšľaj ako sa to nedá, proste tvor. A čo tvoriť ? To je úplne jedno, nápady prídu postupne.
Avatar
Tonda Kozák
Člen
Avatar
Odpovídá na apotekil
Tonda Kozák:

Jo, na tyhle uvozovky jsem zapomněl. Ty tam samozřejmě musí být.

 
Nahoru Odpovědět 25.11.2015 22:48
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.