Avatar
posvicmichal
Člen
Avatar
posvicmichal:

Zdravím, chtěl jsem si udělat menší program pro osobní potřebu, který mi bude vyhodnocovat některé informace získané ze zadanné webové stránky. Funkci file_get_contents() znám, problém je v tom, že zadanná stránka vyžaduje pro zobrazení přihlášení a má otázka tedy zní - existuje nějaký způsob, jak to udělat? Koukal jsem různě po internetu, ale funkční řešení jsem nenašel.

 
Odpovědět 23.3.2015 19:13
Avatar
Odpovídá na posvicmichal
Martin Konečný (pavelco1998):

Ahoj, myslím, že by to mohlo jít tak, že nějakým způsobem (třeba přes cURL) pošleš POSTem přihlašovací údaje, aby se zpracoval formulář, a po něm pošleš request na zobrazení obsahu.

Nevím ale, zda ke zpracování přihlašovacího formuláře dojde.

 
Nahoru Odpovědět 23.3.2015 19:26
Avatar
posvicmichal
Člen
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
posvicmichal:

To jsem taky zkoušel, přihlásilo se to, ale odkázalo mě to z localhostu přímo na jejich server, tudíž ta funkce nic nenačetla, protože při přihlášení se ten můj skript vypnul. Prostě se uživatel nepřihlásí ze serveru, na kterém běží, ale na počítači, který ho spustí.

 
Nahoru Odpovědět 23.3.2015 19:43
Avatar
Fredep
Redaktor
Avatar
Odpovídá na posvicmichal
Fredep:

Ahoj, už jsem to kdysi dělal, ale kód najít nemůžu. Bylo to tak, že PHP odeslalo přihlašovací údaje na login formulář a zpět se poslaly soubory cookie. Ty už jen stačilo posílat s každým požadavkem na stránku.

Nahoru Odpovědět 23.3.2015 19:56
Týmová práce je důležitá proto, aby bylo možno obvinit z neúspěchu někoho jiného.
Avatar
posvicmichal
Člen
Avatar
Odpovídá na Fredep
posvicmichal:

To zní dobře, zkusím kouknout na net, ale kdybys ten kód někde našel, byl bych vděčný :)

 
Nahoru Odpovědět 23.3.2015 20:18
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.