Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Zdeněk Pavlátka:

Když se snažím vytáhnout z databáze data, přicházejí mi v takovémto formátu - z�kladn��ch. Nevíte, co s tím?

Odpovědět 19.1.2014 18:55
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Jiří Gracík:

Jestli používáš PDO, tak po vytvoření spojení zavolat

proměnná->query("SET NAMES utf8");
Nahoru Odpovědět 19.1.2014 18:58
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 19.1.2014 18:58
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět 19.1.2014 19:01
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Michal Doubek (HAPPY DAY):

jestli je zadáváš v phpMyAdmin tak se ti to bude takhle zobrazovat. zkus to zadat z php souboru

Nahoru Odpovědět 19.1.2014 19:09
Svoboda tvé pěsti končí na špičce mého nosu
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Doubek (HAPPY DAY)
Zdeněk Pavlátka:

To jsem vyzkoušel, ale skoro nic se nezměnilo.
pozn. Je to na webhostingu Endora

Nahoru Odpovědět 19.1.2014 19:13
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Zdeněk Pavlátka:

Na localu mi to přes php fungovalo.

Nahoru Odpovědět 19.1.2014 19:17
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Milan Gallas
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Milan Gallas:

Máš nastaveno

mb_internal_encoding("utf-8");

?
a v šabloně

<meta charset="UTF-8" />

?

 
Nahoru Odpovědět 19.1.2014 19:26
Avatar
Milan Gallas
Redaktor
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 19.1.2014 19:27
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Zdeněk Pavlátka:

Už jsem to vyřešil. Php nefungovalo díky špatnému nahrání na server.

Nahoru Odpovědět 19.1.2014 19:28
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Milan Gallas
Zdeněk Pavlátka:

Kódování jsem měl oběma způsobama a weby píšu zásadně v notepadu a textovém editoru jota+(android).

Nahoru Odpovědět  +1 19.1.2014 19:30
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Michal Žůrek (misaz):

Vždycky musíš všude nastavit stejné, je celkem jedno jaké (neukamenujte mě), ale všude musíš mít stejné. Aby mě neukamenovali, tak ti řeknu že utf-8 je nejlepší. Vždycky musíš i kódování zdrojáku mít ve stejném, PSpad to umožňuje u zdrojáků měnit v nabídce Formát, třeba Visual Studio ve File > Advanced Save Options. U jiných to nevím.

Nahoru Odpovědět  +1 19.1.2014 20:59
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
mkub:

veru by som nepouzival klasicky windowsacky notepad ako editor zdrojoveho kodu, maximalne tak na jednoduchu editaciu BATCH a .ini suborov, ale na tvorbu webu sa moc nehodi kvoli jeho velmi obmedzenym moznostiam

 
Nahoru Odpovědět 20.1.2014 1:16
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět 20.1.2014 6:31
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
mkub:

tak to si neskusil ozajstny editor... vyskusaj napr. notepad++, ci iny z tejto kategorie...
ja som takisto pouzival klasicky windowsacky poznamkovy blok, ale on ma strasne obmedzeny pocet funkcii...
neumoznuje napr.:

  • zvyraznovanie syntaxe
  • konverzia medzi /Win/Lin/Mac dormatmi suborov (lisia sa koncom riadka)
  • konverzia medzi kodovyme strankami
  • automaticke doplnovanie vyrazov
  • spravu projektov
  • rozsirenie pomocou pluginov

tieto veci by mal obsahovat kazde jedno IDE

a pri praci na zdrojakoch C#/C/C++, Java, Pascal, ASM este aj podporu na kompilaciu, debug/trasova­nie,...

cize z tohto pohladu Windowsacky poznamkovy blok je nevhodne pouzite riesenie, ktore umoznuje vytvarat chybny kod a pokial napises 500 riadkov kodu a nebude ti to fungovat ako ma, napr. ze zabudnes na riadku c. 100 jednu uvodzovku, uvidis, ako ti ten editor, co umoznuje zvyraznenie syntaxe pomoze

 
Nahoru Odpovědět  +1 20.1.2014 10:44
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 15 zpráv z 15.