Diskuze: Nahrání index.php na web?

PHP PHP Nahrání index.php na web? American English version English version

Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Michal Kuba:

Zdravím.
Ze své statické html stránky chci udělat dynamickou v PHP. Již mám podstatnou většinu v php hotovou, včetně jednoduchého redakčního systému. Zaregistroval jsem si free doménu na endoře, ale pokud se chci na web podívat, tak mi to index.php vůbec nenačte, bílá stránka a ani ve zdrojovém kódu stránky nic nevidím.
Dokáže mi někdo poradit, jak to mám rozchodit jako php stránku? Díky! :-)

 
Odpovědět 7.9.2014 19:38
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Michal Žůrek (misaz):

vyhodí ti to nějakou chybu, ale máš nastaveno zakazování zobrazení chyb.

Nahoru Odpovědět  +1 7.9.2014 19:42
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Denis Homolík (Alfonz):

Určitě tam máš někde error a na Endoře vypnuté zobrazování chyb. :)

Nahoru Odpovědět  +1 7.9.2014 19:43
Vše je možné, dokud si to myslíte!
Avatar
Nahoru Odpovědět  +1 7.9.2014 19:43
Vše je možné, dokud si to myslíte!
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Michal Kuba:

Jako zakázáno na webu nebo v prohlížeči?

 
Nahoru Odpovědět 7.9.2014 19:43
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Denis Homolík (Alfonz):

V administraci Endory máš vypnutí/zapnutí zobrazování PHP errorů. Myslím že u nastavení hostingu, úplně dole :)

Nahoru Odpovědět 7.9.2014 19:45
Vše je možné, dokud si to myslíte!
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Denis Homolík (Alfonz)
Michal Kuba:

Tam to mám zapnuté, ale pořád se nic neobjevuje.
Zkuste se prosím podívat na http://eni-story.cekuj.net/index.php Díky :)

 
Nahoru Odpovědět 7.9.2014 19:46
Avatar
Denis Homolík (Alfonz):

Kdy jsi to zapínal? Mě to vždycky trvalo asi tak 5-15min než se to zaplo :)

Nahoru Odpovědět 7.9.2014 19:53
Vše je možné, dokud si to myslíte!
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Vojtěch Pospíchal:

Otevři si F12 (ve Chrome) - Fatal error: require(): Failed opening required 'Db.php' (include_path='­.:/usr/share/pe­ar:/usr/share/php') in /home/users/e­nistory/eni-story.cekuj.net/web/in­dex.php on line 3

 
Nahoru Odpovědět  +1 7.9.2014 19:53
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
David Hynek:

cesta... nenašlo ti to soubor co chceš přidat...

Editováno 7.9.2014 20:08
Nahoru Odpovědět 7.9.2014 20:06
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Michal Kuba:

Prosím, teď jsem to upravil a stále error.
Mrkněte teďka na web www.eni-story.cekuj.net
Díky

Editováno 7.9.2014 20:21
 
Nahoru Odpovědět 7.9.2014 20:21
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Honza Bittner:

Ten error to nevypisuje jen tak - má ti říci, co máš, případně můžeš mít, špatně...
Tak si ho prosím přečti, pogoogli a uprav to...

Fatal error: Uncaught exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[HY000] [2002] No such file or directory' in /home/users/e­nistory/eni-story.cekuj.net/web/Db­.php:48 Stack trace: #0 /home/users/e­nistory/eni-story.cekuj.net/web/Db­.php(48): PDO->__construct('mys­ql:host=;dbn.­..', NULL, NULL, Array) #1 /home/users/e­nistory/eni-story.cekuj.net/web/in­dex.php(4): Db::connect() #2 {main} thrown in /home/users/e­nistory/eni-story.cekuj.net/web/Db­.php on line 48

Editováno 7.9.2014 20:28
Nahoru Odpovědět 7.9.2014 20:27
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Michal Kuba:

Já už jsem si ho prošel několikrát, ale ztrácím se v takové záplavě :-/
Navíc mi to vyhazuje i nějaký error v Db.php , který mám stažený odtud, v něm se nevyznám :-/
Nevidíš v tom nějaký jasný řešení? Já se s tím jinak budu prát celou noc..

 
Nahoru Odpovědět 7.9.2014 20:35
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Honza Bittner:

Kód můžeš mít odtud, ale pokud ho špatně použiješ tak bude házet chyby...

Sem dej ten zdroják, ne? Jak ti asi jinak pomoc... :P

Nahoru Odpovědět 7.9.2014 20:50
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Michal Kuba:

Takhle vypadá můj index.php:

<?php

require('Db.php');
Db::connect();

if (isset($_GET['clanek']))
        $url = $_GET['clanek'];
else
        $url = 'uvod';

$clanek = Db::queryOne('
        SELECT *
        FROM clanky
        WHERE url=?
', $url);
if (!$clanek)
{
        if ($url != 'chyba')
        {
                header('Location: index.php?clanek=chyba');
                exit();
        }
        else
                die('Nebyl nalezen chybovy clanek');
}

?>
<!DOCTYPE html>
<html lang="cs-cz">

        <head>
                <meta charset="utf-8" />
                <meta name="description" content="<?= htmlspecialchars($clanek['popisek']) ?>" />
                <meta name="keywords" content="<?= htmlspecialchars($clanek['klicova_slova']) ?>" />
                <link rel="shortcut icon" href="images/E2.bmp" />
                <link rel="stylesheet" href="css/style.css" type="text/css" />
                <title><?= htmlspecialchars($clanek['titulek']) ?></title>
        </head>

        <body>
                <header>
                        <div id="logo"><h1>Eni-story</h1></div>
                        <nav>
                                <ul>
                                        <li><a href="index.php?clanek=uvod">Domů</a></li>
                                        <li><a href="clanky.php">Příběhy</a></li>
                                        <li><a href="index.php?clanek=kontakt">Kontakt</a></li>
                                </ul>
                        </nav>
                </header>

                <article>
                        <div id="centrovac">
                                <header>
                                        <h1><?= htmlspecialchars($clanek['titulek']) ?></h1>
                                </header>

                                <section>
                                        <?= $clanek['obsah'] ?>
                                </section>
                                <div class="cistic"></div>
                        </div>
                </article>

                <footer>
                        Vytvořil &copy;Eni-story.cz
                        <a href="administrace.php">Administrace</a>
                </footer>
        </body>
</html>
 
Nahoru Odpovědět 7.9.2014 20:54
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Honza Bittner:

Podle indexu a toho erroru tipuji, že chyba bude v prvních 4 řádcích

<?php

 require('Db.php');
 Db::connect();

Máš index.php ve složce na stejné úrovni jako Db.php?
Přidej sem ještě Db.php prosím. (označ mi, co je řádek 48)

Nahoru Odpovědět 7.9.2014 21:06
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Michal Kuba:

Zde je část Db.php , chybový řádek je hned ten první. A mám oba soubory na stejné úrovni.

**public static function query($query) {**
                $statement = self::executeStatement(func_get_args());
                return $statement->rowCount();
        }

Doufám že nevadí, že Db::connect() je prázdné, jen jsem vymazal údaje k databázi, které tam předtím byly.

Editováno 7.9.2014 21:22
 
Nahoru Odpovědět 7.9.2014 21:21
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Michal Kuba:

Tak jsem zkusil zase nějakou dobu problém řešit, ale nenacházím východisko. Zřejmě nejsem dostatečně zběhlý na to, abych byť triviální problém okamžitě odhalil :-/

 
Nahoru Odpovědět 8.9.2014 16:10
Avatar
Artas
Redaktor
Avatar
Artas:

Je mozne, ze neni na hostingu nakonfigurovane PDO?

 
Nahoru Odpovědět 8.9.2014 18:37
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:

Jan Bezdíček jestli se chceš dohadovat, můžete se přesunout do PMka, tady je fórum. Vaše zprávy mažu.

 
Nahoru Odpovědět 8.9.2014 19:01
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Jiří Gracík:

Nemá přece vůbec vyplněněné parametry pro připojení k databázi ...

Db::connect();

Chybí ti tam hostitel, heslo, jméno a název databáze. Hostitel bude u Endory localhost, zbylé údaje si zadáš v administraci v správě databází. Založíš si pro hosting db (pokud nemáš) a uživatele(pokud nemáš), údaje doplníš v kódu a bude to fungovat.

Nahoru Odpovědět 8.9.2014 19:33
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Michal Kuba:

Já tam ty údaje měl, jen jsem je vymazal, protože se jednak zobrazovaly v chybové hlášce, ale možná to bylo špatně zadané.. Na první pozici má být tedy SLOVY localhost?

 
Nahoru Odpovědět 8.9.2014 19:46
Avatar
BlugW
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
BlugW:

Záleží na tom jak máš funkci connect napsanou v Db.php.

function connect($host, $db, $user, $pass){}

pokud takhle tak zápis bude:

Db::connect('localhost', 'db_k_webu', 'db_username', 'db_password' );

Místo těchto údaju dáš to co ti hosting vygeneruje pří vytvoření pro přístup k DB.

Editováno 8.9.2014 20:41
Nahoru Odpovědět  +1 8.9.2014 20:40
Pořiď si mac na www.appletrh.cz. Novinky a zajímavosti ze světa Apple na https://www.applemagazin.eu
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na BlugW
Michal Kuba:

Díky, měl jsem to předtím zřejmě špatně zadáno popořadě :-) Ale vyskytla se mi další chyba a opět tomu nerozumím, jelikož mě to odkazuje na Db.php :/
"Fatal error: Call to a member function execute() on a non-object in /home/users/e­nistory/eni-story.cekuj.net/web/Db­.php on line 61"

Pro jistotu odkaz na web: eni-story.cekuj.net

nejspíše mě to odkazuje na tuto část souboru Db.php :

private static function executeStatement($params)
        {
                $query = array_shift($params);
                $statement = self::$connection->prepare($query);
                $statement->execute($params);
                return $statement;
        }
Editováno 8.9.2014 21:38
 
Nahoru Odpovědět 8.9.2014 21:36
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Michal Kuba:

Tak to vypadá zatím vyřešeně! :-) Trošku jsem si pohrál s drobnostmi, naodkazoval jsem vše na správnou databázi a ejhle, zřejmě vše funguje.
Podívejte se ještě prosím jednou na web eni-story.cekuj.net , zda se vám načte alespoň úvodní stránka :-)

 
Nahoru Odpovědět  +3 8.9.2014 22:44
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 25 zpráv z 25.