Avatar

Člen
Avatar
:

Zdravím, nevíte co s touto chybou?
Warning: move_uploaded_fi­le(/images/14044810­94.png): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhos­ts/3drealita.cz/httpdoc­s/souteze.php on line 183.

 
Odpovědět 4.7.2014 15:40
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na
David Čápka:

Spíš sem dej zdrojový kód té řádky.

Nahoru Odpovědět 4.7.2014 16:04
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar

Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
:

Takové úryvky kódu, to co se týká nahrání:

define ("FILEREPOSITORY", "/images/");
$timestamp = time();
$filename = $timestamp;
$filename = strtolower($filename);
$final_location = "$filename";
move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"],FILEREPOSITORY.$final_location.".png");
 
Nahoru Odpovědět 4.7.2014 16:13
Avatar

Člen
Avatar
:

Chyba se týká posledního řádku, taky že kód funguje, až na ten poslední řádek.

 
Nahoru Odpovědět 4.7.2014 16:17
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na
David Čápka:

IMHO tam nemáš složku images, třeba jsi ve špatné složce. EDIT: Pak mě ještě napadá, jestli tam máš práva 777.

Editováno 4.7.2014 16:19
Nahoru Odpovědět  +1 4.7.2014 16:18
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar

Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
:

Asi to bude tím, že nemám práva, protože je soubor souteze a v té samé složce je pak složka images. A nevíš jak bych to mohl vyřešit?

 
Nahoru Odpovědět 4.7.2014 16:22
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na
David Čápka:

Najdi si příkaz chmod.

Nahoru Odpovědět 4.7.2014 16:24
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar

Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
:

Použil jsem ho takto:

chmod($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/images/", 0644);

A hlásí mi to teď pro změnu: Warning: chmod(): Operation not permitted in /var/www/vhos­ts/3drealita.cz/httpdoc­s/souteze.php on line 153.

 
Nahoru Odpovědět 4.7.2014 16:35
Avatar
Monarezio
Redaktor
Avatar
Odpovídá na
Monarezio:

ty jsi na linuxu že? musíš jít do terminálu a tam napsat ten chmod abys mohl nastavit práva kdo tam muže a nemůže lezt (do té složky)...

Víc: http://mdshaonimran.wordpress.com/…n-in-ubuntu/

Editováno 4.7.2014 16:45
Nahoru Odpovědět 4.7.2014 16:43
First, solve the problem. Then, write the code.
Avatar

Člen
Avatar
Odpovídá na Monarezio
:

Web už běží na hostingu.

 
Nahoru Odpovědět 4.7.2014 16:49
Avatar
Monarezio
Redaktor
Avatar
Monarezio:

ok a na localhostu to fungovalo? :o

Nahoru Odpovědět 4.7.2014 16:51
First, solve the problem. Then, write the code.
Avatar

Člen
Avatar
Avatar
Monarezio
Redaktor
Avatar
Monarezio:

Tak muže být víc důvodu, buď hosting má starou verzi php a nějak to blbne (nejspíš ne), nebo máš divný filename (to jsi říkal že ne), a nebo že na tom serveru kde běží tvůj web, tak ti nedovoluje vlézt do té složky. Skus najít nějaké tlačítko na hostingovém panelu kde by mělo být něco jako: "chmod 777" a nebo "set premissions to all folders"

Nahoru Odpovědět 4.7.2014 17:02
First, solve the problem. Then, write the code.
Avatar
Vojtěch Novák:

Předpokládám, že hosting běží na Linuxu a ty se snažíš nahrát soubor do /images/14044810­94.png a to je absolutní cesta. Správně by jsi měl napsat /var/www/vhos­ts/3drealita.cz/httpdoc­s/images/14044810­94.png

Je lepší zadávat absolutní cesty.

Měl by jsi si poupravit

define ("FILEREPOSITORY", "/images/");

na

define ("FILEREPOSITORY", "/var/www/vhosts/3drealita.cz/httpdocs/images/");

Toto je jen příklad, aby jsi viděl, jak to má vypadat.

Editováno 5.7.2014 0:16
 
Nahoru Odpovědět 5.7.2014 0:13
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.