Do nového roku jako lepší programátoři? Znovu otevíráme večerní školu programování. Nette framework, návrhové vzory, testování nebo vůbec poprvé kurzy ASP.NET dostupné odkudkoli v republice.
Avatar
michal.smatlak:

Zdravím všetkých. Potrebujem poradiť ako spraviť to aby užívateľ mohol k svojmu článku nahrať aj obrázky. Ďalej potrebujem poradiť ako tieto obrázky uložiť k tomu článku s požadovanými rozmermi a ako tieto obrázky zobraziť pri načítaní článku. Potrebujem to súrne vedieť. Poraďte mi prosím Vás. Za všetky rady vopred ďakujem.

 
Odpovědět 14.2.2016 21:34
Avatar
Odpovídá na michal.smatlak
Martin Štěpánek (Enormyk):

No můžeš klasicky nahrávat obrázky na server s tím, že je budeš zároveň ukládat do databáze a u každého obrázku bude jeho Id, adresa, Id článku, ke kterému patří a popřípadě další informace jako uživatel atd...
No a potom do článku je dávej klasický pomocí tagu img, kterému můžeš nastavit rozměry, které potřebuješ.
Můžeš udělat například přes javascript jednoduché tlačítko na vložení tagu img pro ty, kteří neumí html
:-)

Nahoru Odpovědět 14.2.2016 21:47
Nesnáším, když někdo u if nepoužívá {}, byť se jedná o jeden řádek.
Avatar
Martin Štěpánek (Enormyk):

A pokud je nechceš přímo v článku tak je můžeš pod článek právě vypsat z té databáze a vyhledáš je podle toho Id článku, který má každý uložený :-)

Nahoru Odpovědět 14.2.2016 21:48
Nesnáším, když někdo u if nepoužívá {}, byť se jedná o jeden řádek.
Avatar
Odpovídá na Martin Štěpánek (Enormyk)
michal.smatlak:

Napíšeš mi prosím ťa k tomu aj nejaký zdrojový kód? Mám namysli zápis k článku v databáze a výpis z databázy.

 
Nahoru Odpovědět 15.2.2016 11:01
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.