Diskuze: našeptávání v selectu

PHP PHP našeptávání v selectu American English version English version

Avatar
N-nojmi
Člen
Avatar
N-nojmi:

Zdravím,
doufám, že moji představu popíšu co nejvíc pochopitelně.
Musím udělat Select, do kterého při zadání čísel(min 2.), vyjede pod selectem našeptávání se zobrazenými hodnotami...... má s tím někdo zkušenosti, nebo nějaký nápad?

Odpovědět 30.9.2014 8:51
Není hloupých lidí, jen lidí co málo používají google...
Avatar
Patrik Smělý (SogoCZE)
Tým ITnetwork
Avatar
Patrik Smělý (SogoCZE):

Toto, najdeš např v jQuery UI. Bohužel ti nemůžu napsat code, jsem na mobilu, psal bych to 2h.

Nahoru Odpovědět 30.9.2014 9:13
PHP můj oblíbený jazyk......
Avatar
Tukmak
Člen
Avatar
Odpovídá na N-nojmi
Tukmak:

Ahoj, pokud se ti tohle nechce psát od základů, tak na to existuje plno hotových řešení (např. http://ivaynberg.github.io/select2/). A i kdyby si to nechtěl použít, tak se můžeš inspirovat...

 
Nahoru Odpovědět 30.9.2014 10:03
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na N-nojmi
Daniel Vítek:

Jak chceš do selectu zadávat ? Btw. zkoukni tohle http://www.itnetwork.cz/…cesky-manual

 
Nahoru Odpovědět 30.9.2014 11:18
Avatar
N-nojmi
Člen
Avatar
Odpovídá na Tukmak
N-nojmi:

Mám kód
HTML:

<html>
    <head>
        <meta charset="UTF-8">
        <title>test jquery autocomplete</title>
        <link rel="stylesheet" href="//code.jquery.com/ui/1.11.1/themes/smoothness/jquery-ui.css">
        <script src="//code.jquery.com/jquery-1.10.2.js"></script>
        <script src="//code.jquery.com/ui/1.11.1/jquery-ui.js"></script>
        <script>
        jQuery(document).ready(function($){
        $('#oddeleniHledani').autocomplete({source:'oddeleniHledani.php', minLength:2});
});
        </script>
    </head>
    <body>
        <form method="post">
        Enter your zipcode:
        <input type="text" id="oddeleniHledani" name="je" />

        <br />
        <input type="submit" value="Search" />
</form>
    </body>
</html>

a PHP

<?php
if ( !isset($_REQUEST['term']) )
        exit;

$dblink = mssql_connect('server', 'username', 'password') or die("Nelze se pripojit k databazovemu serveru.");
//$dblink = mssql_connect("s7000db0105,14330","PAPR_user","Dk5.8rQl43-P") or die("Nelze se pripojit k databazovemu serveru.");
mssql_select_db("app_licence_test");

$rs = mssql_query('select ID_Utvar, nazev from V_Utvar where ID_Utvar like "'. mssql_escape($_REQUEST['term']) .'%" order by ID_Utvar asc', $dblink);


$data = array();
if ( $rs && mssql_num_rows($rs) )
{
        while( $row = mssql_fetch_array($rs, MSSQL_ASSOC) )
        {
                $data[] = array(
                        'label' => $row['ID_Utvar'] .', '. $row['nazev'],
                        'value' => $row['ID_Utvar']
                );
        }
}
echo json_encode($data);
flush();?>

netušíl ale kde dělám chybu.... pls pomoc

Nahoru Odpovědět 30.9.2014 11:29
Není hloupých lidí, jen lidí co málo používají google...
Avatar
N-nojmi
Člen
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
N-nojmi:

Jde o to, že tam chci načítat data z DB, takže musím mít chybu nejspíš v SQL dotazu.... netuším

Nahoru Odpovědět 30.9.2014 11:31
Není hloupých lidí, jen lidí co málo používají google...
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
IT Man:

Promiň, ale nevím, že by existovalo nějaký mssql... asi jsem se s tím nesetkal. Zkus spíše

mysql_query(...

Pak si když tak zkontroluj názvy tabulek sloupečků. :)

Nahoru Odpovědět 30.9.2014 13:23
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na IT Man
Daniel Vítek:

A jak se s ovladačem pro MySQL připojí k MSSQL databázi ? To jsi nějak nedokoumal, co ?

http://php.net/…ql-query.php

 
Nahoru Odpovědět 30.9.2014 13:49
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
IT Man:

Ježiš, tak to se moc omlouvám. Já jsem nikdy o MSSQL databázi neslyšel a já jsem myslel, že myslí MySQL databázi. Tak už radši budu zticha :)

Nahoru Odpovědět  +1 30.9.2014 14:50
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.