Diskuze: nastroje pro tvorbu hierarchicke a sitove databaze

PHP PHP nastroje pro tvorbu hierarchicke a sitove databaze American English version English version

Avatar
joker.a
Redaktor
Avatar
joker.a:

Zdar, prosim vas mam par dalsich dotazu ohledne databazi. Mam problem že potřebuju pro urcitou business problematiku vytvorit databazi. Ano kazdej by si rekl proc to neudelam normalne treba v Enterprice Architectu pomoci UML.

Jenze o tom je ta moje bakalarka.. :D proste tu problematiku musim resit pres hierarchickou a sitovou databazi a pochybuju ze je vhodne to modelovat v EA s UML.. protoze jsem toho zastani ze to je spis pro modelovani OOP nebo pripadne pro relační databaze nebo objektove...

a tak moje otazka zni: ZNA NEKDO NEJAKE NASTROJE VE KTERYCH SE DA VYTVORIT HIERARCHICKY NEBO SITOVY DATABAZOVY MODEL A (treba zeby tam slo rovnou vygenerovat nejaky zakladaci skript nebo tak neco).

a tim chci navazat na dalsi upresnujici dotaz.. hierarchicka databaze je ukladana jako seznam (jak to tam chodi ale ve skutecnosti? pokud vsechny entity entity ulozej do jedneho seznamu tak tam vznikne prece hromada atributu.. a napr. vznikne toto

(objekty/entity): škola a student

kdyz to udelam hierarchickou strukurou a narvu do jednoho seznamu tak ten seznam bude mit sloupecky (neboli atributy obou entit)

a pokud do radku budu chtit vlozit studenta.. tak proste sloupecky venovane skole vyplnovat nebudu??? nebo jak to je???

dalsi dotaz.. JAK SE UKLADA SITOVY DATABAZOVY MODEL??? taky seznamem??

diky za odpovedi

 
Odpovědět 8.3.2013 18:48
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na joker.a
Kit:

Pokud budeš ukládat v hierarchickém modelu, tak tam přece nejsou primární klíče. Jenom seznamy. Atributy se dělají jako slovníky.

Běžně se hierarchické databáze dělají v XML, síťovou v něm uděláš také.

Nahoru Odpovědět 9.3.2013 9:32
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
joker.a
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
joker.a:

Cau prosim te tak se snazim sepsat a navrhnout objektovou databazi.. a trochu zde tapu... vedouci mi rekl ze me to nebude ucit ze to neni jeho povinost.. a ja jaksi vubec netusim jestli ty modelu modeluju spravne nebo jestli uvazuju spravne.. prosim moc bylo mi receno ze ty tomu fakt rozumis nemohl bys ses na to jen ockem mrknout? a rict jestli to jsou fakt blbosti nebo jestli je to vpohode?? jsou to jen par obrazku.

https://dl.dropbox.com/…/POMOCTE.odt

jde to timdle zpusobem resit? nebo je to uplne k nicemu modely nebo tak.. dik moc jsi moje posledni zachrana

 
Nahoru Odpovědět 29.3.2013 11:37
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na joker.a
Kit:

Je to sice jen pár obrázků, které vypadají na první pohled OK, ale do detailního zkoumání se mi moc nechce. Nechci být odpovědný za tvoji bakalářku.

Nahoru Odpovědět 4.4.2013 16:22
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.