Diskuze: Názvy lokací

PHP PHP Názvy lokací American English version English version

Avatar
Martin Konečný (pavelco1998):

Ahoj.

Mám takovouto tabulku:

[location] {
id INT PRIMARY KEY AUTO_INCREMENT,
name VARCHAR,
location_north INT,
location_south INT,
location_west INT,
location_east INT
}

location_north až location_east jsou ID lokací.

Potřebuji v jednom query dotazu zjistit, kam může hráč cestovat (na všechny 4 strany) (ID lokace a název) podle toho, v jaké aktuální lokaci hráč je.

Pro příklad:
Hráč je v lokaci s ID 1. Vedle této jsou lokace s ID 2,3,4 a 5. Potřebuji zjistit názvy těch lokací a vypsat je.

Mohl by mi někdo poradit, jak na to? Případně lepší návrh tabulky.

Díky moc.

 
Odpovědět 26.1.2013 14:43
Avatar
Vojtěch Mašek (Woyta):

To byh řešil spíš dvourozměrným polem ale rozhodně ne přes databáze

Editováno 29.1.2013 17:11
Nahoru Odpovědět 29.1.2013 17:10
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Kit:

To bych spíš normalizoval na strukturu, ve které bude primárním klíčem dvojice id_mistnost a id_smer. Cíl bude atributem. Snadno pak přidáš i pohyby nahoru, dolů apod. Jedním dotazem na id_mistnost snadno zjistíš i kterými směry se můžeš vydat.

Nahoru Odpovědět 29.1.2013 17:31
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Mašek (Woyta)
Kit:

To bych určitě neřešil dvourozměrným polem, ale rozhodně přes databázi.

Nahoru Odpovědět 29.1.2013 17:34
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.