Diskuze: neco jak include

PHP PHP neco jak include American English version English version

Avatar
xM4tHeWx
Redaktor
Avatar
xM4tHeWx:

Ahojte, potrebujem pomoct mám vo webu nastavenia
mám spravenú tabulku v ktorej mám text načítaní zo suboru
<?php
include('web_con­fig.cfg');
?>
tam mi otvorí celý web config ale ja chcem aby mi s toho otvorilo len určite riadky a ostatné aby sa nedali menit.. dúfam že niekto pomože díky moc :D

 
Odpovědět 30.8.2011 12:04
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na xM4tHeWx
David Čápka:

Budeš nám muset přiblížit, co má ten kód dělat. Takhle to totiž vypadá, že nedělá vůbec nic.

Nerozumím tomu, jak můžeš ve výpisu něco měnit. Jedině, že by sis ten soubor vypisoval třeba do textarea a potom to zase odesílal na server a ukládal. Nenapsal si ani, v jakém formátu máš ten soubor, každopádně to nebude jednoduché. I kdyby se ti povedlo načíst jen některé řádky, po uložení musíš ponechat ty, které jsi nenačetl. Ideální by bylo nějaké XML a parsovat si ho dle potřeby, záleží na tom, jak si v PHP věříš.

Pokud z nějakého důvodu nepotřebuješ ten soubor, ukládal bych nastavení do databáze, je to o mnoho jednodušší.

Nahoru Odpovědět 30.8.2011 12:58
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
xM4tHeWx
Redaktor
Avatar
xM4tHeWx:

áno je to v textarea a súbor má príponu .php ukladanie je spravené a funguje ale potrebujem len to aby mi išlo menit len dané riadky.súbor web_config.cfg potrebujem...

 
Nahoru Odpovědět 30.8.2011 13:24
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na xM4tHeWx
David Čápka:

A struktura souboru? Nemůžeme se bavit o konkrétní technice, když nevím, jak soubor uvnitř vypadá.

Textarea ti bude vždycky měnit všechno a jinak to udělat nejde. Můžeš do něj načíst jen to, co uživatel může měnit. Mimochodem, může snadno dojít k tomu, že ti do toho textarea napíše uživatel úplné nesmysly a potom ho uloží. Řešíš to nějak? Měl by sis ke všemu udělat rozhraní a se souborem pracovat odděleně od vstupu uživatele.

Nahoru Odpovědět 30.8.2011 13:39
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
xM4tHeWx
Redaktor
Avatar
xM4tHeWx:

no ono to možem menit len ja.. :D.. kedže cez textareu sa to nedá tak dá sa to cez textbox že?..
len potrebujem vediet aby prvý textbox zmenil prvý riadok v súbore web_config.cfg

 
Nahoru Odpovědět 30.8.2011 14:42
Avatar
xM4tHeWx
Redaktor
Avatar
xM4tHeWx:

textarea som celé zmazal..

 
Nahoru Odpovědět 30.8.2011 14:45
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na xM4tHeWx
David Čápka:

Žádný textbox v HTML není a co říkáš vůbec nedává smysl. Pokud chceš pomoct, popiš k čemu to potřebuješ a také sem dej obsah souboru.

Nahoru Odpovědět 30.8.2011 14:55
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
xM4tHeWx
Redaktor
Avatar
xM4tHeWx:

textarea som celé zmazal..

 
Nahoru Odpovědět 30.8.2011 14:56
Avatar
xM4tHeWx
Redaktor
Avatar
xM4tHeWx:

textarea som celé zmazal..

 
Nahoru Odpovědět 30.8.2011 15:07
Avatar
xM4tHeWx
Redaktor
Avatar
xM4tHeWx:

ok dám zdrojojví kod potrebujem aby mi do web_config.php(zme­nil som to na php asi to bude lepšie)aby mi to nahradzovalo tie vety..
<form action="web_con­fig.php" method="input">
 <!--webbot bot="Validation" s-data-type="input" b-value-required="TRUE" i-minimum-length="1" i-maximum-length="12" --><input name="text" type="text" value="ztaznost" size="29" tabindex="50" maxlength="200">
<input type="submit" value="odeslat"><span style="font-size: 8pt">
</span></form>
<form action="web_con­fig.php" method="input">
 <!--webbot bot="Validation" s-data-type="input" b-value-required="TRUE" i-minimum-length="1" i-maximum-length="12" --><input name="text" type="text" value="paci sa mi" size="29" tabindex="50" maxlength="200">
<input type="submit" value="odeslat"><span style="font-size: 8pt">
</span></form>
ale mna to po stisnkutí odeslat len prepne do web_config.php ale nikdy tam nepripíše to čo som napísal do formulára

 
Nahoru Odpovědět 30.8.2011 16:13
Avatar
xM4tHeWx
Redaktor
Avatar
xM4tHeWx:

mám to funguje to .]:>

 
Nahoru Odpovědět 30.8.2011 16:36
Avatar
xM4tHeWx
Redaktor
Avatar
xM4tHeWx:

mám to funguje to .]:>

 
Nahoru Odpovědět 30.8.2011 16:56
Avatar
xM4tHeWx
Redaktor
Avatar
xM4tHeWx:

a ne nejde to vždi ked niečo uložím tak prepíše to predtím.. ale ja chcem aby to vždi dalo na nový riadok

 
Nahoru Odpovědět 30.8.2011 16:57
Avatar
xM4tHeWx
Redaktor
Avatar
xM4tHeWx:

a ne nejde to vždi ked niečo uložím tak prepíše to predtím.. ale ja chcem aby to vždi dalo na nový riadok

 
Nahoru Odpovědět 30.8.2011 17:06
Avatar
xM4tHeWx
Redaktor
Avatar
xM4tHeWx:

takto vyzerá kod

<?php
$f = fopen('server.cfg', 'w');
fwrite($f, $_POST['save0']);
fclose($f);
?>
<?php
$f = fopen('server.cfg', 'w');
fwrite($f, $_POST['save1']);
fclose($f);
?>

ale vždicky to prepíše

 
Nahoru Odpovědět 30.8.2011 17:19
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na xM4tHeWx
David Čápka:
  1. Proč sem proboha píšeš všechno 10x??? To nevíš, že nemůžeš obnovovat stránku těsně po tom, co jsi něco odeslal? Každý prohlížeč se tě ještě zeptá, zda chceš odeslat znovu, tak proč to potvrzuješ?
  2. Funguje vkládání zdrojového kódu, dělá se to odkazem Vložit zdrojový kód (nečekaně), tak ho nevkládej jako text, pak se v tom nikdo nevyzná.
  3. I když jsi poslal 8 příspěvků (nepočítám ty duplikované), stále jsi mi neposlal co je v tom souboru ani nevysvětlil, k čemu to přesně chceš. Kdybys napsal potřebuju udělat to a to protože chci tohle a tohle, možná bys dostal normální odpověď. Ale ty se raději budeš ptát na neexistující textbox a psát že ti to funguje nebo nefunguje.
  4. V posledním příspěvku píšeš, že chceš připsat řádek. K tomu je v programovacích jazycích při práci s text. soubory příkaz Append, v PHP se to píše tak, že dáš jako druhý argument funkci fopen místo w znak a (jako append).
Nahoru Odpovědět 30.8.2011 18:14
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 16 zpráv z 16.