Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Michal Kuba:

Ahoj.
Nevím, jestli jsem už "přepracovaný", ale nějakou záhadnou věcí se mi rozsypala prakticky funkčnost webu. Nefunguje snad žádné odesílání formuláře atd..

Zkusil jsem nahrát na server staré soubory a zase to jakš takš jelo. Upravoval jsem registraci a zase se to podělalo..
Kontroler, který nefunguje:

class RegistraceKontroler extends Kontroler
{
    public function zpracuj($parametry)
    {
                // Hlavička stránky
                $this->hlavicka['titulek'] = 'Registrace';
                if($_POST)
                {
                    if(empty($_POST['login'])){
                        $this->pridejZpravu('Zadejte login!');
                    }
                    else if(empty($_POST['email'])){
                        $this->pridejZpravu('Zadejte email!');
                    }
                        else try
                        {
                                $spravceUzivatelu = new SpravceUzivatelu();
                                $spravceUzivatelu->registruj(trim($_POST['login']),trim($_POST['jmeno']),trim($_POST['prijmeni']),trim($_POST['email']),($_POST['heslo']),($_POST['heslo_znovu']), trim($_POST['rok']));
                                $spravceUzivatelu->prihlas(trim($_POST['login']),($_POST['heslo']));
                                $this->pridejZpravu('Byl jste úspěšně zaregistrován.');
                                $this->presmeruj('administrace');
                        }
                        catch (ChybaUzivatele $chyba)
                        {
                                $this->pridejZpravu($chyba->getMessage());
                        }
                }
                // Nastavení šablony
                $this->pohled = 'registrace';
    }
}

Je v tom nějaká chyba nebo překlep? NetBeans mi ted žlutě podtrhává všechny $_POST a píše "Do not Access Superglobal $_POST Array Directly"

A uplně na začátku metody to píše "Method Length is 23 lines (20 allowed)"

Tohle se mi stalo snad poprvé :O

 
Odpovědět 27.8.2015 20:28
Avatar
patrik.valkovic
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
patrik.valkovic:

zkus použít print_r($_POST) co ti to vyflusne

Editováno 27.8.2015 20:45
Nahoru Odpovědět 27.8.2015 20:45
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na patrik.valkovic
Michal Kuba:

spíš by mě zajímalo, proč mi to hlásí, že je povoleno jen 20 řádků v každé metodě, přitom někde jich mám třeba 50.. dost možná proto mi nic nefunguje, ale já nic neměnil :/

 
Nahoru Odpovědět  -1 27.8.2015 21:28
Avatar
TomasGlawaty
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
TomasGlawaty:

"Method Length is 23 lines (20 allowed)" neřeš, píše ti, že doporučená maximální velikost metody je natavena na 20 řádku a tvoje metoda jich má 23 :)

Zkus v NetBeans zapnout debugger a podívej se na 'superglobals' co tam máš...
Jinak http://stackoverflow.com/…s-7-4-for-ph
jen tak jsem to projel, takže nevím, jen jsem četl že to není chybová hláška php, ale přímo NetBeansu.

Editováno 27.8.2015 21:35
Nahoru Odpovědět  +1 27.8.2015 21:34
Člověk může dosáhnout čeho si zamane. Jen musí chtít, případně něco obětovat ...
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na TomasGlawaty
Michal Kuba:

Je to celý divný.. Nechám to asi na zítřek, dneska to nevidím slibně..

 
Nahoru Odpovědět 27.8.2015 21:37
Avatar
patrik.valkovic
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
patrik.valkovic:

Jsou jisté konvence. Metoda o 100 řádcích není přehledná a měla by být rozdělena. Říká se, že metoda by se měla vlézt celá na obrazovku, aby člověk nemusel scrollovat. NetBeans se tě k tomu jen snaží dostrkat, ale na funkčnosti kódu by to nemělo mít vliv.
Stejný případ je to s $_POST, chyba asi bude někde jinde.

Nahoru Odpovědět 27.8.2015 21:39
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na patrik.valkovic
Michal Kuba:

Někde jsem musel něco přepsat nebo něco. Procházel jsem snad všechny soubory a opravoval, ale možná jsem se zamotal ve dvou složkách co mám v pc (ostrá verze kódu a kód s testováním novinek) a další tři složky (subdomény) na FTP.

Asi mi nikdo nedokáže stoprocentně říct, jak se z té slamastiky dostat. Asi se zkusím držet v jedné složce a v ní všechno opravit.

Dával jsem totiž do databáze nový sloupec login a příjmení, jméno už je jen jméno a ne přihlašovací jméno. Doufám ze když všude přepisu "jméno" na "login" tak už pojede vše.

 
Nahoru Odpovědět 27.8.2015 22:30
Avatar
TomasGlawaty
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
TomasGlawaty:

Řekl bych, že tímto to nebude ... házelo by to chyby jiné chyby ... koukal jsi na ten odkaz co jsem posílal ? řekl bych, že 100% tam odpověď bude :)

Nahoru Odpovědět 28.8.2015 8:11
Člověk může dosáhnout čeho si zamane. Jen musí chtít, případně něco obětovat ...
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na TomasGlawaty
Michal Kuba:

Už to zase funguje, měl jsem nějaké nesrovnalosti v pohledech, potom jsem umazal pár věcí v kontrolerech (třeba v jednom jsem našel dvakrát zakládání proměnné správce a jeho volání) a už to zase jede.. teda z 97%

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 28.8.2015 10:07
Avatar
Michal Žůrek (misaz):

Ono by to chtělo začít používat nějaký inteligentní verzovací systém, ať když si to rozbiješ a nevíš kde si můžeš v prvé řadě najít všechny rozdíli mezi verzemi a v nejhorším případě se vrátit k předchozí verzi.

Nahoru Odpovědět 28.8.2015 11:33
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Michal Kuba:

Už mám vytvořenou složku zálohy, kde mám soubory, které fungují téměř stoprocentně, jen stále ta reakce na inzerát, ale to je už docela drobnost, ostatní funguje.. nebo jak myslíš verzovací systém?

 
Nahoru Odpovědět 28.8.2015 11:38
Avatar
Nahoru Odpovědět  +2 28.8.2015 11:53
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
TomasGlawaty
Člen
Avatar
TomasGlawaty:

přesně, bez gitu si už vývoj nějakého projektu pomalu ani nedokážu představit, hlavně když na projektu dělá více lidí ...

Nahoru Odpovědět 28.8.2015 15:42
Člověk může dosáhnout čeho si zamane. Jen musí chtít, případně něco obětovat ...
Avatar
katrincsak
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
katrincsak:

Je škoda, že spousta lidi pomáhá tím ani nemyslím sebe až na 2 rady. Tak dotyčný ani neklikne na vyřešení a nedá tak informaci jestli jednak má cenu požadavek řešit, nebo aby aspoň někomu dal řešení za pomoc. Jediný vyřešení, které dal tak sobě .. ehm.. Jen poukazuji na věc které jsem si všiml a je docela škoda těch co pomáhají. Osobně do dotazu většinou přikládám i řešení včetně řešení osobě která mě aspoň k tomu dovedla. :-)

Tak by bylo dobré se nad tím zamyslet :)

 
Nahoru Odpovědět  +3 29.8.2015 17:59
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.