Diskuze: Nefungujuci select

PHP PHP Nefungujuci select American English version English version

Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Tayson:

Viete mie nikto poradit preco mi nefunguje toto ?

<form method="post">
                                                                        <select name="Select1" style="width: 72px">

                  <?
                  $link = mysql_connect("localhost", "Palo", "1234") or die (mysql_error());
                  $db = mysql_select_db("projectagency",$link) or die (mysql_error());

                  $fetch = mysql_query("SELECT DISTINCT master_id FROM maindb")or die(mysql_error());

                  while($vysledok=mysql_fetch_array($fetch))
                  {
                  echo "<option>";
                  echo $vysledok['master_id'];
                  echo "</option>";
                  }
                  ?>

                                                                        </select></form>
 
Odpovědět 21.10.2014 10:19
Avatar
Odpovídá na Tayson
Michal Štěpánek:

A co by ti to mělo zobrazit? Vyhodí to nějakou chybu?
Option by mělo mít nějaké value a text

<option value="něco">text</option>
Editováno 21.10.2014 11:02
Nahoru Odpovědět 21.10.2014 11:00
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Tayson
Daniel Vítek:

Nemáš špatně dotaz ? maindb - to je název tabulky ? není to název databáze ?

 
Nahoru Odpovědět 21.10.2014 11:02
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Samuel Illo :

Nemá byť v pripojení na DB namiesto tohoto:

$link = mysql_connect("localhost", "Palo", "1234")...

niečo takéto?

$link = mysql_connect("localhost", "db_name", "Palo", "1234")...

?

Nie som odborník na mysql ovladac, pouzivam PDO, ale myslim si.

Nahoru Odpovědět 21.10.2014 11:19
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
Daniel Vítek:

Ne, od toho je tam ten druhej příkaz, to mysql_select_db :)

 
Nahoru Odpovědět 21.10.2014 11:38
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Daniel Vítek:

Value to mít nemusí, a text tam má to $vysledok["mas­ter_id"], proto si myslím že bude chyba v dotazu.

 
Nahoru Odpovědět 21.10.2014 11:40
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Samuel Illo :

Aha, sorry ja som mysql ovladac este hadam ani nepouzil :)

Nahoru Odpovědět 21.10.2014 11:45
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
Tukmak
Člen
Avatar
Odpovídá na Tayson
Tukmak:

Ahoj, mysql ovladač by si už neměl používat, je označen jako deprecated, radši použij mysqli nebo PDO.

Každopádně, pokud máš správně SQL dotaz, tak by to mělo fungovat.

 
Nahoru Odpovědět 21.10.2014 11:54
Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Odpovídá na Tukmak
Tayson:

Lenze je malo by to fungovat to je pravda ... aj to fungovalo ked to bolo len v php subore ale kedze to teraz vkladam do html suboru tak som potreboval prerobit a select mam tym padom prazdny ... pozeram do toho a nic nevidim co by bolo zle

 
Nahoru Odpovědět 21.10.2014 13:07
Avatar
Odpovídá na Tayson
Martin Konečný (pavelco1998):

Pokud ten soubor nemá příponu .php, ale třeba .html, tak by to fungovat nemělo.
Navíc bych ti doporučil nepsat zkrácený zápis PHP značky, ale psát to jako <?php.

 
Nahoru Odpovědět 21.10.2014 13:11
Avatar
Odpovídá na Tayson
Michal Štěpánek:

Proboha proč cpeš php scripty do souboru .html? PHP script patří do php souboru, jinak to přece nemůže fungovat...

Editováno 21.10.2014 14:31
Nahoru Odpovědět 21.10.2014 14:30
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Tayson:

Ale ked mam spravene nejake html .... teda mam subor html a chcem do neho dat php ako to spravit ?

 
Nahoru Odpovědět 24.10.2014 14:25
Avatar
Odpovídá na Tayson
Michal Štěpánek:

Ten soubor musí mít koncovku *.php, jinak to fungovat nebude. Prostě tu koncovku html přepiš na php a je to.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 24.10.2014 14:29
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Tayson:

Takze ak mam html subor a prepisem to na .php tak to bude fungovat tie skripty ?

 
Nahoru Odpovědět 26.10.2014 20:44
Avatar
Nahoru Odpovědět 26.10.2014 20:57
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Lukáš Tesař:

Když to dáš do php souboru tak ti bude fungovat jak html, tak php. Jo a ty zkracený zápisy použít můžeš, pokud jde o vypsání proměnné, např.:

// následující kód vypíše proměnnou
// stejná funkčnost jako s echo, akorát kratší
<?= $promenna ?>
 
Nahoru Odpovědět 26.10.2014 21:26
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 16 zpráv z 16.