Diskuze: Odčítání v mysql

PHP PHP Odčítání v mysql American English version English version

Avatar
Lordos
Člen
Avatar
Lordos:

Ahoj. Potřeboval bych poradit s odčítáním v mysql. Mám normální výpis selectu do tabulky a v posledním sloupci mám zisk. Ten zisk by se měl počítat jako že napíšu nějakej skript kde se bude odečítat nákupní cena od prodejní ceny. Tedy v tabulce mám výpis z mysql kde ty ceny budou a jenom skript to zdrojáku aby se to odečetlo a pak ukázalo. V tabulce mám ECHO a v něm by se měl taky ukázat ten zisk. Budu strašně moc rád za všechno. Moc díky ZDE JE TO ECHO:

echo "<tr><td>".$newprodejdatum."</td><td>".$newprodejzakaznik."</td><td>".$newprodejfaktura."</td><td>".$newprodejkodzbozi."</td><td>".$nazevzbozi."</td><td>".$nakupka."</td><td>".$prodejka."</td><td>"TADY BUDE ZISK"</td></tr>";

Moc díky za radu

 
Odpovědět 4.1.2014 10:25
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Lordos
Kit:

Nejjednodušší je spočítat si to předem. Nejlépe přímo v databázi, protože databáze na rozdíl od PHP umí počítat:

SELECT nakupka, prodejka, prodejka-nakupka AS zisk FROM sklad;

a pak už jen políčko "zisk" vložíš do výstupu.

Nahoru Odpovědět 4.1.2014 10:34
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Lordos
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
Lordos:

Ano ale ve skladu mám přes 600 položek a kdybych si musel počítat všechno tak se zbláznim.

 
Nahoru Odpovědět 4.1.2014 10:48
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Lordos
Kit:

To jsem nepochopil. Z čeho že se zblázníš? Snad si umíš na konec SQL dotazu dopsat WHERE id=$id.

Nahoru Odpovědět 4.1.2014 10:50
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Lordos
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
Lordos:

Jo to jsem pochopil. S tím problém nemám a chápu vše. Snad mi to bude i fungovat. Jenom, že potřebuji toto protože chci aby mi to počítalo samo.

 
Nahoru Odpovědět 4.1.2014 10:53
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Lordos
Kit:

Však to počítá samo.

Nahoru Odpovědět 4.1.2014 10:54
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.