Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Michal Kuba:

Znovu zdravím.
Dělám web na letošního Mikuláše a chci, aby se lidé mohli zaregistrovat a po přihlášení si vybrat jeden z termínů a poslat požadavek na rezervaci. Když bude dejme tomu 20 časů v nějaké tabulce, mám každý z nich vložit samostatně do databáze?

Mělo by to fungovat tak, že si člověk zatrhne požadovaný termín a do vyjetého textového okna napíše své požadavky. Následně by mi měl o tomto dojít e-mail a já bych v redakčním systému do toho políčka vyplnil nějaké informace nebo jen to, že je termín zabraný a zčervenal by.

Nebo dá se tady toto odesílání požadavků řešit i jinak než přes databázi? Ta by byla pouze pro mě pro snazší editaci buněk.

 
Odpovědět 4.10.2014 10:05
Avatar
Tukmak
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Tukmak:

Ahoj, databáze je určitě nejlepší řešení, ale šlo by to samozřejmě i jinak, např. ukládáním informací do souboru.

 
Nahoru Odpovědět 4.10.2014 10:36
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Tukmak
Michal Kuba:

Taky si myslím, že to tak bude dobré. Bude to asi drbačka udělat pro opravdu takových dvacet různých časů, možná i víc. Mě spíš jde o to, jak to udělat funkčně. Když si vytvořím tabulku a jak do ní natáhnout potřebné údaje a jak s nimi potom pracovat? I ten uživatelský podnět mi je asi docela cizí :(

 
Nahoru Odpovědět 4.10.2014 10:57
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Michal Štěpánek:

Databáze je ideální řešení a když si uděláš tabulky s počtem míst na určitý termín a s počtem přihlášených lidí, které by se plnily podle toho, co vyplní lidi na formu, tak se ti to bude plnit a kontrolovat i automaticky a nemusíš to ručně editovat...

Nahoru Odpovědět 4.10.2014 10:59
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Michal Kuba:

Myslel jsem právě od začátku, že to chci právě udělat takto nějak. Ale pořád si nejsem úplně jistý, jak to zařídit :/ Jakože si udělat v databázi tabulku třeba termíny a pro každý rozmezí časů udělat jeden záznam? Nemohl by jsi mi to trošku přiblížit ještě? :)

 
Nahoru Odpovědět 5.10.2014 11:24
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Michal Štěpánek:

Uděláš tabulku Terminy např. s těmito sloupci:

Id, Název, Datum a čas, Celkový počet míst, Obsazeno

a když se někdo přihlásí, můžeš si nechat poslat mail a zároveň se do té tabulky přičte +1 do sloupce "Obsazeno". Když se bude "Obsazeno" rovnat "Celkový počet míst" zobrazí se ve stránce jako že je už plno a nenabídne možnost další registrace. Nebo můžeš nechat nějakou možnost pro dalších pár lidí jako "náhradníky"...
Samozřejmě si můžeš zvolit sloupce jaké chceš a kolik chceš...

Nahoru Odpovědět 5.10.2014 11:31
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Jiří Gracík:

A nebo mít tabulky dvě - jednu hlavní s termíny a druhou s rezervacemi.

Termíny - id, datum, počet míst
Rezervace - id, id termínu, (pokud bude chtít informace o rezervujícím tak jméno, email, ...)

Nahoru Odpovědět 5.10.2014 12:31
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Michal Kuba:

Databázi asi chápu. A na stránce to udělám tak, že vytvořím tabulku a bude to fungovat třeba jako výpis článků? Že si databáze bude sama přidávat ty políčka a pokud bude obsazeno např. 1 tak se to třeba zčervená?

 
Nahoru Odpovědět 5.10.2014 12:48
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Michal Štěpánek:

V podstatě jo. Při každé registraci se k určitému termínu přičte +1 do tabulky do sloupce, kde budeš mít počet registrovaných a ve stránce bude tabulka s termíny a počty a buňka s počtem registrovaných si bude kontrolovat max. počet lidí. Když se bude rovnat počtu přihlášených, může třeba zčervenat a může se zneaktivnit odkaz pro novou registraci..., apod.
EDIT:
Ale jak psal Jiří Gracík, můžeš to i rozdělit do více provázaných tabulek a můžeš uchovávat i informace o registrovaných...

Editováno 5.10.2014 12:57
Nahoru Odpovědět 5.10.2014 12:56
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Michal Kuba:

Konečně jsem se k tomuto problému dostal. Tabulku pro registraci uživatelů a samotnou funkční registraci již mám. Takže teď si v databázi musím nachystat další tabulku pro termíny a hotovo..

 
Nahoru Odpovědět 17.10.2014 21:24
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.