Diskuze: odkaz na určitou část stránky

PHP PHP odkaz na určitou část stránky American English version English version

Avatar
Maxy_obr
Člen
Avatar
Maxy_obr:

Zdravím. Mám ve středu stránky aplikaci a pokaždé když jí použiji se stránka zobrazí nahoře. Zajímalo by mě jak se dělá to, že po použití aplikace nasměruji stránku na pozici kterou chci. V tomhle případě na to samé místo kde byla.
Díky

 
Odpovědět 20.5.2014 15:00
Avatar
Odpovídá na Maxy_obr
Michal Žůrek (misaz):

do html si dáš elementu který má být nahoře id a za odkaz pak doplníš #id. Přičemž id nahradíš tim id co jsi dal tomu elementu.

Nahoru Odpovědět  +1 20.5.2014 15:09
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Matěj Kripner
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět  +1 20.5.2014 15:40
"We reject kings, presidents and voting. We believe in rough consensus and running code" David Clark
Avatar
Maxy_obr
Člen
Avatar
Maxy_obr:

Díky funguje to jako odkaz ale ja potřebuju aby se mi to tam odkázalo po každém kliknutí na tlačítko. Napadlo mě tedy udělat ten odkaz z tlačítka submit ale zřejmě to nejde nebo jen nevím jak na to.

Editováno 20.5.2014 15:43
 
Nahoru Odpovědět 20.5.2014 15:41
Avatar
Maxy_obr
Člen
Avatar
Maxy_obr:

Jo díky za manuál :D stačilo dát do odkazu jen #id ne az #id za adresu

 
Nahoru Odpovědět 20.5.2014 15:47
Avatar
Maxy_obr
Člen
Avatar
Maxy_obr:

Aha tak s tim tlacitkem je problem moc to nechapu. Fungujeto kdyz to nahraju na web. Ale jak z te stranky odejdu vratim se tam tak se to prestane zas chovat jako odkaz. Proste chci aby po zmacknuti tlacitka "odeslat" stranka presmerovala na urcitou pozici ale tlacitko se jako odkaz chovat nechce.
Co tedy s tím?

Editováno 20.5.2014 17:46
 
Nahoru Odpovědět 20.5.2014 17:45
Avatar
Odpovídá na Maxy_obr
Michal Žůrek (misaz):

když něco odesíláš, tak na serveru nejčastěji přesměruješ, tak přesměruj tak jak teď, jen za to doplň #ID.

Nahoru Odpovědět 21.5.2014 6:18
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Maxy_obr
Člen
Avatar
Maxy_obr:
<a href="index.php?stranka=strana#stred"> <input type="submit"> </a>

Nevím co dělám špatně. :/

<a href="index.php?stranka=strana#stred"> odkaz </a>

Pokud to použiju takhle jako normální odkaz tak to funguje.

Editováno 21.5.2014 8:51
 
Nahoru Odpovědět  +1 21.5.2014 8:51
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Maxy_obr
mkub:

tak topouzivaj bez tagu <input>, lebo tento tag sluzi na tvorbu formularov a tag <a> ti vytvara odkazy a odkaz moze odkazovat aj na lubovolne miesto v dokumente

 
Nahoru Odpovědět 22.5.2014 6:59
Avatar
Maxy_obr
Člen
Avatar
Maxy_obr:

No o to tady jde. Já po použití formuláře chci aby se stránka přesměrovala zpět do poloviny. Tak jak ten odkaz mám použít?

 
Nahoru Odpovědět 22.5.2014 12:03
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Maxy_obr
mkub:

formular sa pouziva uplne na ine veci, nez odkazy... formular sa pouziva na zadavanie roznych udajov na stranke...
a co sa tyka odkazu, tak ak som dobre pochopil, ide ti na zobrazenie urcitej casti stranky...
princip je takyto:
tam, co sa ma zobrazit umiestnis identifikator a potom pomocou tagu

<a href="...">...</a>

sa odkazes na ten identifikator

Editováno 23.5.2014 7:23
 
Nahoru Odpovědět 23.5.2014 7:21
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
mkub:

a navyse sa to netyka PHP, ale HTML

 
Nahoru Odpovědět 23.5.2014 7:24
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.