Diskuze: Odoslanie dvoch formov naraz

PHP PHP Odoslanie dvoch formov naraz American English version English version

Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Tayson:

Zdravim ... existuje nejaky sposob ako odoslem dva formy naraz jednym buttonom ?

 
Odpovědět 2.10.2014 22:54
Avatar
Odpovídá na Tayson
Martin Konečný (pavelco1998):

Mám pocit, že to nejde. Jaká je situace? Musí to jít vyřešit i jinak...
Můžeš třeba pomocí atributu name u buttonu rozhodnout, co přesně budeš zpracovávat (jaká formulářová pole).

 
Nahoru Odpovědět 2.10.2014 23:28
Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Tayson:

mam v jednom php subore dva formy ... v prvom su checkboxy ktorych hodnoty potrebujem prijat a v druhom vyberam data z databazy kde pri kazdom vysledku z DB si davam tlacidlo a skryty hidden aby som si mohol odoslat na ten isty skript kde chcem aj checkboxy ID zaznamu.

 
Nahoru Odpovědět 2.10.2014 23:31
Avatar
Odpovídá na Tayson
Michal Štěpánek:

To můžeš řešit buď JavaScriptama (taháním dat z DB přes JS), nebo prostým skrýváním částí stránky a odesíláním formu "sama na sebe", ale to si myslím, že je neestetické a neefektivní.
Nicméně si myslím, že naráz dva formy odeslat nejdou...

Nahoru Odpovědět 3.10.2014 0:06
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Richard
Člen
Avatar
Richard:

Ano jdou, přes jQuery.
Na buttony co to odesílají, onclickem navážeš funkci, která provede preventdefault a přes .post nebo .get formuláře odešle a bude dále zpracovávat data.

Ale myslím že řešíš problém který se ani neměl objevit, popřemýšlel bych nad jiným návrhem funkcionality.

Editováno 3.10.2014 0:33
Nahoru Odpovědět  +1 3.10.2014 0:31
$action = $_GET['Life']; | Když dáš mínus, napiš proč!
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Tayson
IT Man:

Neviděl jsem tvůj kód, ale nebylo by lepší si místo 2 formulářů udělat 1 a ten pak zpracovávat dál?

Nahoru Odpovědět 3.10.2014 6:23
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Odpovídá na Richard
Tayson:

Tak ja mam v podstate v php triedu

class class()
{
public function function()
{
<form></form>
<form></form> //do tohto druheho kodu by som dal submit a tam pouzil funkciu onclick
ale kde mam umiesnit ten jquery tu do tejto metody ???
a dat to do echa ???
}
}

 
Nahoru Odpovědět 3.10.2014 9:06
Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Odpovídá na Richard
Tayson:

do funkcie public function function () som vlozil form a mam tam aj submit

<input type=\"hidden\" name=\"id\" value=".$id." onclick=\"hello();\"> kde onclick vola funkciu hello();

pod tym mam v echu v php subore napisane :

echo"<script src=\"//ajax.go­ogleapis.com/a­jax/libs/jque­ry/1.11.1/jqu­ery.min.js\" type=\"text/ja­vascript\" language=\"ja­vascript\">
function hello(){
alert(\"The paragraph was clicked.\");
}
</script>";
a ked to stisnem nic sa mi nezobrazuje.

 
Nahoru Odpovědět 3.10.2014 10:08
Avatar
Odpovídá na Tayson
Michal Štěpánek:

Začni už konečně při vkládání příspěvků používat to tlačítko "CODE"!!! Kdo to má furt luštit!!!
Je to čtvrté zleva nebo druhé zprava

pak má kód správné formátování a syntaxi
Nahoru Odpovědět  +1 3.10.2014 10:12
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Tayson:
while($vysledok=mysql_fetch_assoc($fetch))
        {
            $id=$vysledok['id_agency'];
            echo"<tr>";
            echo"<td>".$vysledok['name']."</td>";
            echo"<td>".$vysledok['language']."</td>";
            echo"<td>".$vysledok['country']."</td>";
            echo"<td><form action=\"finish_create_task.php\" method=\"post\" enctype=\"multipart/form-data\"><input type=\"hidden\" name=\"id\" value=".$id." onclick=\"hello()\"><input type=\"submit\" value=\"Vybrať\"></td></form>";
            echo"</tr>";

        }

echo"<script src=\"//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.1/jquery.min.js\" type=\"text/javascript\" language=\"javascript\">
             function hello(){
              document.myForm.submit();

             }
             </script>";
 
Nahoru Odpovědět 3.10.2014 10:22
Avatar
Odpovídá na Tayson
Michal Štěpánek:

No vidíš, jak je to hned pěkný... :O

Nahoru Odpovědět  +1 3.10.2014 10:26
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Tonda Kozák
Člen
Avatar
Odpovídá na Tayson
Tonda Kozák:

Neprobíral jsem všechny kódy v tomhle vláknu, takže možná neobsáhnu všechny problémy.
Problém toho posledního by mohl být, že nemůžeš jedním elementem script vkládat externí js a zároveň vkládat JavaScript přímo, takže správně je to nějak takhle:

<script src="nejakyExterniScript.js"></script>

<script>
// Další JavaScript
function hello() {
...
}
</script>
Editováno 3.10.2014 13:27
 
Nahoru Odpovědět  +2 3.10.2014 13:27
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.