Avatar
tom.ondrej
Člen
Avatar
tom.ondrej:

Dobrý den,
potřeboval bych poradit ohledně toho, zda-li se referenční proměnná (objekt), pokud jí vytvářím při každém průchody cyklem, po každém průchodu odstraní (jako klasická proměnná int, string, atp.) nebo zůstává v paměti (a zatěžuje tak server). Pokud zůstává, tak jestli třeba není nějaká metoda object_destroy nebo něco podobného (nebo ji smaže garbage collector?)

public function vypisPrispevkyLimit($metoda, $id, $spodni_limit, $vrchni_limit){
        $this::$spojeniDB->setAttribute(PDO::ATTR_EMULATE_PREPARES, FALSE);
        $dotaz = $this::$spojeniDB->prepare('SELECT prispevky.id, prispevky.nadpis, prispevky.text, prispevky.datum_vlozeni, uzivatele.jmeno, uzivatele.prijmeni, uzivatele.prezdivka FROM prispevky JOIN uzivatele ON prispevky.id_uzivatele = uzivatele.id WHERE prispevky.id_uzivatele=? AND prispevky.rozpracovany=1 ORDER BY prispevky.datum_vlozeni DESC LIMIT ?, ?');
        $dotaz->bindParam(1, $id, PDO::PARAM_STR);
        $dotaz->bindParam(2, $spodni_limit, PDO::PARAM_INT);
        $dotaz->bindParam(3, $vrchni_limit, PDO::PARAM_INT);
        $vysledek = $dotaz->execute();
        if($vysledek){
            $pole = $dotaz->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
            $i=0;
            while($i < count($pole)){
                $datum = new DateTime($pole[$i]['datum_vlozeni']);
                echo "<div class='prispevek' id='{$pole[$i]['id']}'><h2>{$pole[$i]['nadpis']}</h2><hr><p>{$pole[$i]['text']}</p><hr><div class='obal_info'><div style='float: left'>{$pole[$i]['jmeno']} {$pole[$i]['prijmeni']} ({$pole[$i]['prezdivka']})</div><div style='float: right'>{$datum->format('d.m.Y (H:i:s)')}</div></div></div>";
                $i++;
            }
        }
    }

To je kód kde to používám.

Editováno 20. února 14:59
Odpovědět 20. února 14:56
Talk is cheap. Show me the code --- Linus Torvalds
Avatar
Martin Štěpánek (Enormyk):

Měla by se ničit stejně ne? :-)

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 20. února 23:31
Nesnáším, když někdo u if nepoužívá {}, byť se jedná o jeden řádek.
Avatar
tom.ondrej
Člen
Avatar
Odpovídá na Martin Štěpánek (Enormyk)
tom.ondrej:

Asi jo, jen jsem se chtěl zeptat, jestli tím třeba nějak nezatížím server, když budu x krát za sebou v cyklu vytvářet objekty a pracovat s nimi.
Každopádně díky za odpověď :)

Nahoru Odpovědět 22. února 19:58
Talk is cheap. Show me the code --- Linus Torvalds
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.