Avatar
Marakan
Člen
Avatar
Marakan:

Ahoj všichni,

měl bych takový dotaz. Na webhostingu máme několik věcí, které se připojují na DB. Je to vzdálená DB od jiného poskytovatele. Můj dotaz je jak udělám, aby se stránka nenačítala třeba 20s. Při této době někdo přijde, zaspamuje F5 a položí to celý náš web, až se objeví 503.
Situaci jsem snažil vyřešit před připojením na DB si pingnout s timeoutem 2s. Pokud je ping na DB větší než 300, tak se skript nepřipojuje na DB a vypíše se chybová hláška. Další dotaz je, zdali je toto řešení správné.

Předem děkuji
Marek

 
Odpovědět 13.2.2015 0:32
Avatar
Odpovídá na Marakan
Michal Žůrek (misaz):

Správné řešení je nemít databázi u jiného poskytovatele. To je pak jasné, že to bude fungovat pomalu.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +4 13.2.2015 7:14
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Marakan
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Marakan:

Děkuji za odpověď. Problém je v tom, že poskytovatel webhostingu nepodporuje veřejné DB. Ještě mě napadlo udělat si MySQL server na VPS, ale to už máme také u jiného poskytovatele než webhosting.

 
Nahoru Odpovědět 13.2.2015 13:59
Avatar
Odpovídá na Marakan
Michal Žůrek (misaz):

a na co potřebujete veřejnou DB?

Nahoru Odpovědět 13.2.2015 14:08
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na Marakan
Michal Štěpánek:

Neznám webhosting, který by nepodporoval databáze. Kde to máš? Co myslíš tím "veřejné DB"?

Editováno 13.2.2015 14:14
Nahoru Odpovědět 13.2.2015 14:14
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Marakan
Člen
Avatar
Marakan:

Veřejná DB - potřebuji se na ní připojit z jiných míst než přímo z webhostingu. Je to z důvodu, že máme herní servery.
Webhosting mám u WEDOS.

 
Nahoru Odpovědět 13.2.2015 14:30
Avatar
shaman
Člen
Avatar
shaman:

je uplne normalne mat DB a web server na dvoch masinach. Dokonca je normalne mat to u dvoch poskytovatelov. Je cudne co popisujes, 20s na query je privela. dokonca aj 2s je privela. Databaza odpoveda v milisekundach. Skor si myslim ze ak ti stranku nacitava tak pomaly tak mas problem so zlou query alebo so zle naprogramovanie spracovanie dat.

Nahoru Odpovědět 13.2.2015 14:55
try {...} catch (Exception ignored) { echo " ¯\_(ツ)_/¯ "; }
Avatar
Marakan
Člen
Avatar
Odpovídá na shaman
Marakan:

Já vám, že i 2s je hodně. Mě jde o to, že DB občas úplně vypadne. Poslední dobou je na poskytovatele mířeno velké množství DDoS, doufám, že se s tím do týdne vypořádá.

 
Nahoru Odpovědět 13.2.2015 14:59
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Matúš Petrofčík:

Je jasné že DB a hosting webu (súborov) sú na dvoch miestach, veď sú to 2 rozdielne stroje, ale podľa mňa by mala byť databáza a hosting pod jednym poskytovateľom. Už len to, že je DB u niekoho inde znamená dlhšiu (fyzickú) cestu k nej, možno aj čakanie na firewall, ktorý chráni DB z vonku, a podobne. Mám za to, že na 30m vzdialenú databázu sa pripojím skôr než na 5km vzdialenú, a tak isto to nemusí prechádzať cez rôzne ochrany proti útokom z vonku, atd.

My máme hosting u websupportu, a tam nie je problém použiť adresu sql serveru a na ňu sa napojiť zvonku, trebars z editora alebo localhostu, takže ani herný server by nemal mať problém. U mňa to však trvá podstatne dlhšie než pripojenie skriptov priamo z hostingu, takže na tom niečo bude. A možno na to len vplýva moje pomalé pripojenie (optika 40/4Mbps + wifi k notebooku), a ja sa tak mýlim.

Marakan: Skús sa opýtať na podpore oboch poskytovateľov. A skontroloval by som si vyťaženosť tej vašej databázy, či sa na ňu nevytvára príliš veľa spojení za jednotku času.

Nahoru Odpovědět 13.2.2015 15:14
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Marakan
Jiří Gracík:

Když máte VPS, tak proč si tam nerozjedete oboje?

Nahoru Odpovědět 13.2.2015 16:05
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Marakan
Člen
Avatar
Marakan:

Díky všem za návrhy!

Tak k tomu VPS - To je u poskytovatele, u kterého to vypadává. Byla by zde cesta mít VPS u WEDOS, tím by se vše vyřešilo.

Každopádně, dřív jsme to měli také takto (DB na vzdáleném serveru) a vše fungovalo bez problémů. Já jsem již psal, že pokud toto poskytovatel do týdne nespraví, tak odcházíme k jinému a to se všemi službami, co tam máme. Jediné co nás tam drží je necelých 200€ kreditů. Zatím "stáhnu" timeout a ošetřím všechny služby na webhostingu, které se tam připojují. Přijde mi to v současné době jako nejlepší řešení. Každopádně ještě proberu s vedením přechod VPSka zpět k WEDOS.

Editováno 13.2.2015 17:49
 
Nahoru Odpovědět 13.2.2015 17:48
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.