Avatar
vosa53
Člen
Avatar
vosa53:

Ahoj, proč mi tento kód funguje:

$dotaz2 = $spojeni->prepare("DELETE FROM `uzivatele` WHERE (`prijmeni` = 'Nový')");
$parametry2 = array('Nový');
$dotaz2->execute($parametry2);

a tento ne:

$dotaz2 = $spojeni->prepare("DELETE FROM `uzivatele` WHERE (`prijmeni` = '?')");
$parametry2 = array('Nový');
$dotaz2->execute($parametry2);
 
Odpovědět 21.3.2014 15:19
Avatar
Odpovídá na vosa53
Michal Žůrek (misaz):

Pokud si vzpomínám, tak to pole s parametry (pro otazníky) musíš dát jako druhý parametr ve volání prepare.

Nahoru Odpovědět 21.3.2014 15:20
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
vosa53
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
vosa53:

Zkusil jsem to takto:

$parametry2 = array('Nový');
$dotaz2 = $spojeni->prepare("DELETE FROM `uzivatele` WHERE (`prijmeni` = '?')", $parametry2);
$dotaz2->execute();

ale taky to nefunguje

 
Nahoru Odpovědět 21.3.2014 15:24
Avatar
Odpovídá na vosa53
Martin Konečný (pavelco1998):

Zkus odstranit ty apostrofy okolo otazníku.

Editováno 21.3.2014 15:41
 
Nahoru Odpovědět  +1 21.3.2014 15:40
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na vosa53
David Čápka:

Apostrofy ti tam dá PDO samo, máš je tam kolem hodnoty tedy 2x.

Nahoru Odpovědět  +1 21.3.2014 15:46
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
vosa53
Člen
Avatar
vosa53:

Díky, už to funguje. :)

 
Nahoru Odpovědět 21.3.2014 15:49
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.