Do nového roku jako lepší programátoři? Znovu otevíráme večerní školu programování. Nette framework, návrhové vzory, testování nebo vůbec poprvé kurzy ASP.NET dostupné odkudkoli v republice.
Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Inoue Yūki:

Zdravím! Mám menší problém ohledně diakritiky, když využívám PDO. Totiž dám si SELECT do datábáze, řádky se vrátí v pohodě; až na jeden, ve kterém je diakritika. Žádnou chybu to nepíše, a když diakritiku odstraním, vrátí se spolu s ostatními. Nikdy jsem nic takovýho neviděl. Víte o co jde?

Odpovědět 22.1.2015 21:25
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
mkub:

diakritika sa na nazvy tabuliek a stlpcov nedoporucuje pouzivat, lebo robi to problemy

 
Nahoru Odpovědět  +1 22.1.2015 22:14
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Inoue Yūki
IT Man:

Máš v databázi nastaveno UTF-8 s češtinou?

Nahoru Odpovědět 23.1.2015 7:05
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mkub
Inoue Yūki:

Samozřejmě nemám na mysli název tabulek či databáze. Myslím obsah buňky.

Nahoru Odpovědět 23.1.2015 7:58
Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Odpovídá na IT Man
Inoue Yūki:

UTF-general-ci a ze zoufalosti i UTF-czech-ci. :)

Nahoru Odpovědět 23.1.2015 7:58
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Inoue Yūki
IT Man:

A máš nastavenu i ve tvém wrapperu češtinu? :)

Nahoru Odpovědět 23.1.2015 11:23
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Odpovídá na IT Man
Inoue Yūki:

Přímo při vytváření instance si nastavuji charset utf-8.

Nahoru Odpovědět 23.1.2015 11:34
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Inoue Yūki
IT Man:

A jak vkládáš věci do DB? Pokud ručně, je většinou chyba tam. Zkus to v tom případě přes skript.
Pokud však přes skript, už fakt nevím. :(

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +1 23.1.2015 11:35
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Odpovídá na IT Man
Inoue Yūki:

Ano, přidal jsem do DB testovací data ručně. Zkusím přes skript a napíšu výsledek. :)

Nahoru Odpovědět 23.1.2015 11:37
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Inoue Yūki
mkub:

udaje musis ukladat a vyhladavat v tom istom kodovani, v akom je tvoja databaza
a odporucam pouzivat UTF-8 na cely web vratane udajov a databazy

 
Nahoru Odpovědět  +1 23.1.2015 12:29
Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Inoue Yūki:

Potvrzuju, přidám-li testovací data do databáze přes skript, vše funguje. :)

Nahoru Odpovědět  +2 23.1.2015 17:18
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.