Avatar
Kejmou
Člen
Avatar
Kejmou:

Ahoj,

kde je prosím chyba?

<?php
if (isset($_GET['stranka']))
        $stranka = $_GET['stranka'];
else
        $stranka = 'domu';
if (preg_match('/^[a-z0-9]+$/', $stranka))
{
        $vlozeno = include('podstranky/' . $stranka . '.php');
        if (!$vlozeno)
                echo('Podstránka nenalezena');
}
else
        echo('Neplatný parametr.');
?>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">
  <style type="css/text">

  </style>
  <title>Skládání stránek</title>
  </head>
  <body>
          <div class="skladanka">
             <ul>
               <li><a href="index.php?stranka=domu">Index</a></li>
               <li><a href="index.php?stranka=modra">Modrá</a></li>
               <li><a href="index.php?stranka=zelena">Zelená</a></li>
               <li><a href="index.php?stranka=cervena">Červená</a></li>
               <li><a href="index.php?stranka=fialova">Fialová</a></li>
             </ul>
          </div>

  </body>
</html>
Editováno 3.9.2014 14:49
 
Odpovědět 3.9.2014 14:49
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kejmou
Honza Bittner:

A máš soubor domu.php ve složce podstranky?

Nahoru Odpovědět  +2 3.9.2014 14:55
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Odpovídá na Kejmou
Ondřej Štorc:

Sice nejsem expert na php ale nebylo by lepší mít to include takhle:

$vlozeno = include("podstranky/$stranka.php");
Nahoru Odpovědět 3.9.2014 14:55
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
BlugW
Redaktor
Avatar
BlugW:

Je tam psáno že soubor nebo složka neexistuje, takže buď se odkazuješ na špatnou složku nebo na soubor který není.

PS: Možná taky že máš složku někde schovanou a k ní se pak odkazuje pomoci teček.

../../../atd..

Editováno 3.9.2014 15:21
Nahoru Odpovědět  +2 3.9.2014 15:21
Pořiď si mac na www.appletrh.cz. Novinky a zajímavosti ze světa Apple na https://www.applemagazin.eu
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na BlugW
Jiří Gracík:

Lépe s lomítkem na začátku - od rootu ;)

Nahoru Odpovědět  +2 3.9.2014 15:44
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kejmou
Marek Z.:

Zkus toto:

$vlozeno = include('./podstranky/' . $stranka . '.php');//Přidáš tam './'

A také bych doporučoval zjišťovat zda-li soubor existuje funkcí 'file_exists' -> http://php.net/…e-exists.php

Takže to může vypadat nějak takto:

$vlozeno = './podstranky/' . $stranka . '.php';

if(file_exists($vlozeno)){
include $vlozeno;
}else{
echo 'Obsah nebyl nalezen!';
}
Nahoru Odpovědět 3.9.2014 16:43
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.