Avatar
Eldest
Redaktor
Avatar
Eldest:

Ahoj, mám takový dotaz/problém, možná se budu vyjadřovat špatně, za to se předem omlouvám. Vytvořil jsem nový design k jednomu webu. Problém je v tom, že cesty k některým obrázkům a jiným souborům jsou stejné, ale obsah je jiný. Proto bych potřeboval nějak sdělit prohlížeči, respektive „vynutit“, aby veškerý obsah aktualizoval…. Samozřejmě já použil ctrl + r, ale asi těžko tímto budu obtěžovat uživatele.

 
Odpovědět 28.1.2013 20:16
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Eldest
David Čápka:

Obvykle se to navrhuje tak, aby stejné nebyly. Pokud to nejde, dáš za obrázek vždy jiný parametr pomocí otazníku. Prohlížeč si poté myslí, že jde o jiný a reloadne ho. Často se na to používá funkce time() v PHP.

<img src="obrazek.png?123" alt="Obrázek" />
Nahoru Odpovědět 28.1.2013 20:23
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Eldest
Redaktor
Avatar
Eldest:

Aha, takže prostě nějak "říct" prohlížeči, ať reloadne vše nejde?

 
Nahoru Odpovědět 28.1.2013 20:59
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Eldest
David Čápka:

Nevím o tom, ale i kdyby to nějak šlo, tak se to nedělá.

Nahoru Odpovědět 28.1.2013 21:13
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Drahomír Hanák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Eldest
Drahomír Hanák:

Jde a dokonce velmi snadno, ale mám obavy, že když to tu ukážu, začnou to lidi používat :P

 
Nahoru Odpovědět 28.1.2013 21:24
Avatar
Eldest
Redaktor
Avatar
Eldest:

:D a nebyl by to účel, kdybys to sem dal?

 
Nahoru Odpovědět 29.1.2013 19:37
Avatar
jan.vencl
Redaktor
Avatar
jan.vencl:

a nejde to udělat v hlavičce <meta no-cache nebo tak nějak?

 
Nahoru Odpovědět 30.1.2013 20:38
Avatar
Drahomír Hanák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na jan.vencl
Drahomír Hanák:

Právě to jsem nechtěl, aby tu někdo zmiňoval :D Ale když už jsi to nakousl ...

<meta http-equiv="cache-control" content="max-age=0" />
<meta http-equiv="cache-control" content="no-cache" />
<meta http-equiv="expires" content="0" />
<meta http-equiv="expires" content="Tue, 01 Jan 1980 1:00:00 GMT" />
<meta http-equiv="pragma" content="no-cache" />

Jenom upozorňuji, že tohle se na produkčním serveru (téměř) nikdy nepoužívá!. Nedoporučuji to ani pro ten reload obrázků a dalších médií. Na to bohatě stačí parametr v GET, jak psal sdraco.

 
Nahoru Odpovědět 30.1.2013 21:27
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Drahomír Hanák
Kit:

Hlavně by se to nemělo používat v této podobě, ale spíš jako příkazy pro HTTP. V HTML by to být nemělo.

Nahoru Odpovědět  +1 31.1.2013 8:37
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.