Avatar
oggymotslp
Člen
Avatar
oggymotslp:

Zdravím,

mám problém s ukládáním do databáze. Mám odpovědi a když někdo odpoví, tak se uživatelovi ukáže počet nových odpovědí, ale když komentáře otevře, tak mě to odmítá komentáře přečíst, neboli uložit do databáze 1 jakožto přečteno. Zkoušel jsem skoro vše a furt nevím. Většinou to píše error 500.

foreach($clanky as $clanek)
{

 if($clanek['read'] == 0) {

        Db::query('
                  UPDATE ticket_chat
                        SET read=?
                        WHERE id=?
                        ', 1, $clanek['id']);


 }

}

Nevím jak na to, děkuji :)

Editováno 14. října 15:44
Odpovědět 14. října 15:43
Proč to dělat jednoduše, když to jde i složitě :D
Avatar
Fredep
Redaktor
Avatar
Odpovídá na oggymotslp
Fredep:

Ahoj, trochu mi přijde divný ten kód 500. Není to spíš způsobeno špatně nastaveným souborem .htaccess? :)

Nahoru Odpovědět 14. října 18:34
Týmová práce je důležitá proto, aby bylo možno obvinit z neúspěchu někoho jiného.
Avatar
oggymotslp
Člen
Avatar
Nahoru Odpovědět 14. října 19:44
Proč to dělat jednoduše, když to jde i složitě :D
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na oggymotslp
mkub:

co sa tyka .htaccess, tak ten sa umiestnuje do hlavneho adresara projektu, cize stranky, ale moze byt chyba aj v hlavnych konfiguracnych suboroch, v php.ini, ale takisto aj v php skriptoch

 
Nahoru Odpovědět 16. října 5:23
Avatar
Odpovídá na oggymotslp
Martin Štěpánek (Enormyk):

Takhle nastavuješ u každé nepřečtené odpovědi zvlášť, že je přečtená, což může být dosti náročné na databázi zvláště při více odpovědích. Nebylo by proto lepší mimo cyklus všem bez WHERE nastavit, že jsou přečtené? Jakože najednou. :-)

Db::query('
                  UPDATE ticket_chat
                        SET read=?
                        ', 1);
Nahoru Odpovědět 17. října 0:49
Nesnáším, když někdo u if nepoužívá {}, byť se jedná o jeden řádek.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na oggymotslp
Jiří Gracík:

Zapni si zobrazování errorů nebo se podívej do error logu

Nahoru Odpovědět 17. října 1:11
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
oggymotslp
Člen
Avatar
Odpovídá na Martin Štěpánek (Enormyk)
oggymotslp:

Když tam je několik různých kategorií, tak nemohu u Všech.

Nahoru Odpovědět 17. října 11:33
Proč to dělat jednoduše, když to jde i složitě :D
Avatar
Odpovídá na oggymotslp
Martin Štěpánek (Enormyk):

tak při update dej podmínku jaké kategorii se to nastaví ;)

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 17. října 15:38
Nesnáším, když někdo u if nepoužívá {}, byť se jedná o jeden řádek.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.