Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:

Zdravím, "dokončuji" web, vyřešil jsem přes PHP změnu stránek a teď mi zbývá aktivní položka menu při dané stránce.

položka z menu :

<nav>
    <ul>
        <a href="?page=home"><li type="none" class="item play home">home</li>
            <li type="none" class="separator"></li>
...(a tak dál)
</nav>

a když nastavím položku (jen normální text) na toto :

<?php
echo '<a ', (isset($_GET['page']) && $_GET['page']=='home')?'class="active" ':'', 'href="?page=home">home</a>';
?>

tak mi to u normálního textu zmeni styl na aktivní, ale když to dám na div či li tak mi to z nějakého důvodu nefunguje ...
nevěděl by si někdo rady co s tím ? :)

Odpovědět 12.1.2013 0:57
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
David Čápka:

A proč to dáváš li nebo divu, když to chceš dát vždy odkazu?

Nahoru Odpovědět 12.1.2013 9:14
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:

chci udelat menu ..

<nav>
  <ul>
    <li>home</li>
  <ul>
</nav>

a kdybych nastavil ten odkaz mezi <li></li> tak bude aktivní jen text home ne ?

Nahoru Odpovědět 12.1.2013 9:24
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:

zjisteno ...
kdyz v php davam class="active" musim tam z mě neznámého důvodu dát i všechny předešlé class dané li

:)
<a <?php if ($_GET['page']=='home') { echo 'class="item play home active" '; } ?> href="?page=home"> <li type="none" class="item play home">home</li> </a>
Editováno 12.1.2013 9:32
Nahoru Odpovědět 12.1.2013 9:30
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:

mohu poprosit o další radu ?
mám teda : (v html)

<a <?php if ($_GET['page']=='home') { echo 'class="active" '; } ?> href="?page=home"> <li type="none" id="domov" class="item play home">home</li> </a>

a v css :

#box_menu .item{
    float: left;
    font-family: 'exo_thin';
    font-size: 20px;
    line-height: 2.5em;
    text-transform: uppercase;
    height: 50px;
    width: 100px;
    color: #777777;
    text-align: center;
}

.active{
    background: white;
    font-family: 'exo_bold'  !important;
    float: left;
    font-size: 20px;
    line-height: 2.5em;
    text-transform: uppercase;
    text-align: center;
    color: #2caed5 !important;
}

BOHUŽEL ale barva textu a font-family mi při aktivaci daného li zůstáva z .item .... nevíte jak to provést, aby to načítalo z toho .active ...
zkoušel jsem hodně způsobů, ale žádný nefungoval ...

Nahoru Odpovědět 12.1.2013 10:30
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.