Diskuze: PHP,Mysql - vyhledávání na stránkách

PHP PHP PHP,Mysql - vyhledávání na stránkách American English version English version

Avatar
sonnys
Člen
Avatar
sonnys:

Ahoj,
Nevíte někdo jak by se dalo prostřednictvým PHP,Mysql udělat stránka,která bude hledat na jiných stránkách webu?
Např:
Zadám že hci hledat na stránce www.eurofotbal.cz,zadám,třeba datum a ono mi to vypíše zápasy v zadané datum,děkuji.

 
Odpovědět 22.5.2014 8:41
Avatar
Lako
Člen
Avatar
Odpovídá na sonnys
Lako:

Jsou 4 možnosti jak toho docílíš.
Nejlepší bude, když eurofotbal bude mít nějaké api, pomocí kterého to snadno uděláš.. To nejspíš nemá.
Pak by ses mohl dohodnout s provozovateli, aby ti nějaké vytvořili, dali přístup do dtb, atd.. To se asi nestane.
Tedy můžeš udělat následující: Pomocí js si stáhneš stránku eurofotbalu a s tou se nějak popasuješ - to ale myslím nejde: http://en.wikipedia.org/…rigin_policy
Takže ti zbývá to, že data zpracuješ na serveru (stáhneš si pomocí php html soubor stránky), uděláš z toho svojí stránku a tu normálně zobrazíš..
Taky by ses mohl zabývat tím, jestli je to legální...

 
Nahoru Odpovědět 22.5.2014 9:12
Avatar
sonnys
Člen
Avatar
Odpovídá na Lako
sonnys:

Dobře děkuji,
A jinak lze naprogramovat nějakou stránku,která bude umět vyhledávat obsah na jiných?

 
Nahoru Odpovědět 22.5.2014 13:32
Avatar
Lako
Člen
Avatar
Odpovídá na sonnys
Lako:

Jak myslíš "jinak"?
Pak můžeš ještě použít google a jeho api pro prohledávání obsahu na jiných stránkách.
O co ti přesně jde?

 
Nahoru Odpovědět 22.5.2014 14:58
Avatar
raito
Člen
Avatar
raito:

Pomocí PHP lze stáhnout vyrendrovaný obsah jiného webu a ten pak zparsovat jako HTML DOM object (je nutné stáhnout knihovnu, např: http://simplehtmldom.sourceforge.net/, s ním mám dobré zkušenosti). Na zmiňované stránce najdeš quickstart ukázku jak na 3ech řádcích načíst obsah img tagu například.

Nahoru Odpovědět 22.5.2014 15:13
Asi sem usnul. Co se dělo posledních... 5 let?
Avatar
sonnys
Člen
Avatar
sonnys:

Jde mi o to,že chci vytvořit web stránku,která by načítala zápasy blížícího MS 2014 ve fotbale,a následně by výsledky vždy po odehrání aktualizovala,ale nevím jak na to.

 
Nahoru Odpovědět 22.5.2014 19:47
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.