Diskuze: PHP se na hostingu chová podivně

PHP PHP PHP se na hostingu chová podivně American English version English version

Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Inoue Yūki:

Zdravím,

dodělal jsem na localhostu jednu zakázku a potřeboval bych ji hodit na hosting. Jenže jsem zjistil, že se tam PHP chová podivně. Echo, print, atp. funguje, zdá se však, že require, include nebo funkce jako file_exists vůbec neodpovídají. Když udělám ve skriptu chybu - například na náhodné místo napíšu "asdf" - nic se nestane, žádná chybová hláška. Zkoušel jsem to i s jedním souborem čistě s require a to na dvou hostinzích. Soudím tedy, že chyba bude u mě. Nevíte, kde?

Odpovědět 6.6.2015 14:22
Avatar
Ondřej Hanák
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Inoue Yūki
Ondřej Hanák:

Máš tam vypnutý výpis chyb?

 
Nahoru Odpovědět 6.6.2015 14:29
Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ondřej Hanák
Inoue Yūki:

Právě, že nemám. Potom, co jsem zkusil spustit samotnou aplikaci, jsem zkusil i čistý soubor pouze s require. Při existujícím souboru mi to nevyhodilo žádnou chybu, při existujím v podstatě stejná situace.

Editováno 6.6.2015 14:33
Nahoru Odpovědět 6.6.2015 14:32
Avatar
Richard
Člen
Avatar
Richard:

Zapnout vypis chyb pres ini_set + error reporting naplno a sledovat

Ps. Delas na zakazkach a chybi ti naprosto elementarni znalosti a postupy???

Nahoru Odpovědět 6.6.2015 14:34
$action = $_GET['Life']; | Když dáš mínus, napiš proč!
Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Richard
Inoue Yūki:

Ini_set jsem také zkoušel - bez výsledku. Kdes přišel na to, že mi chybí? S PHP pracuju už nějaký ten pátek.

Nahoru Odpovědět 6.6.2015 14:37
Avatar
Richard
Člen
Avatar
Odpovídá na Inoue Yūki
Richard:

Nahod nekam vypis z phpinfo

Nahoru Odpovědět 6.6.2015 14:38
$action = $_GET['Life']; | Když dáš mínus, napiš proč!
Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 6.6.2015 14:40
Avatar
Richard
Člen
Avatar
Odpovídá na Inoue Yūki
Richard:

Vydim vypnute vypisovani chyb
A navic to neni phpinfo z hostingu ne?

Nahoru Odpovědět 6.6.2015 14:59
$action = $_GET['Life']; | Když dáš mínus, napiš proč!
Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Richard
Inoue Yūki:

V tom je právě ten problém. Jenže nereaguje na změny. Mělo by to být z hostingu.

Nahoru Odpovědět 6.6.2015 15:06
Avatar
Richard
Člen
Avatar
Odpovídá na Inoue Yūki
Richard:

Jo, zmátlo mě /home/users/inoue :-)

ini_set('displa­y_errors', '1') a error_reportin­g(E_ALL)
nic? Co ti to vrací?

Nahoru Odpovědět 6.6.2015 15:21
$action = $_GET['Life']; | Když dáš mínus, napiš proč!
Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 6.6.2015 15:25
Avatar
Richard
Člen
Avatar
Odpovídá na Inoue Yūki
Richard:

No počkej něco to určitě vrací :D

Nahoru Odpovědět 6.6.2015 15:27
$action = $_GET['Life']; | Když dáš mínus, napiš proč!
Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Richard
Inoue Yūki:

Nevrací to nic. phpinfo stejný, textový výstup při provedení nějaké akce žádný (pokud nepočítáš reklamu).

Nahoru Odpovědět 6.6.2015 15:30
Avatar
Richard
Člen
Avatar
Odpovídá na Inoue Yūki
Richard:

Tak jinak, určitě to vrací třeba true, nebo třeba false :D

Nahoru Odpovědět 6.6.2015 15:31
$action = $_GET['Life']; | Když dáš mínus, napiš proč!
Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Richard
Inoue Yūki:

Nic povídám. :D Ini_get mi ale vrací false (respektive 0).

Nahoru Odpovědět 6.6.2015 15:35
Avatar
Richard
Člen
Avatar
Odpovídá na Inoue Yūki
Richard:

Tak tam asi máš skřítka co ti to žere nebo nevím :D
Takže prázdná stránka, na který máš pouze ten ini_set a error reporting, fakt ti to nevrací žádnou hodnotu?

Nahoru Odpovědět 6.6.2015 15:38
$action = $_GET['Life']; | Když dáš mínus, napiš proč!
Avatar
Tonda Kozák
Člen
Avatar
Odpovídá na Inoue Yūki
Tonda Kozák:

Co je to za hosting? Některé natvrdo zakazují vypisování chyb a jde to povolit v administraci. Koukni tam a případně do podmínek, co tam píší.

 
Nahoru Odpovědět 6.6.2015 15:38
Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Tonda Kozák
Inoue Yūki:

Původně to byl hostuju.cz, jakmile se ten problém objevil, řekl jsem si, že bych to musel řešit s podporou a to se mi nechtělo (nemám s tím hostingem příliš zkušeností). Přešel jsem tedy na endoru, kde už mi pár stránek hostují. Nikde jsem si tu žádného podobného nastavení nevšiml.

Editováno 6.6.2015 15:42
Nahoru Odpovědět 6.6.2015 15:41
Avatar
Richard
Člen
Avatar
Odpovídá na Tonda Kozák
Richard:

Podle phpinfo by to mělo být v pořádku.

Ještě mě napadá pokusit se nastavit ty hodnoty přes .htaccess, případně do toho webu integrovat vlastní error handler, ať víš proč require nefunguje.

Nahoru Odpovědět 6.6.2015 15:43
$action = $_GET['Life']; | Když dáš mínus, napiš proč!
Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Richard
Inoue Yūki:

Tohle je zajímavý. Podle http://srv61.endora.cz/phpinfo.php mají display_errors zapnuté, jenže když se zeptám na phpinfo u sebe, dostanu jiná data...

Nahoru Odpovědět 6.6.2015 15:44
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Inoue Yūki
mkub:

pokial sa odkazujes na phpinfo u seba, tak to sa zobrazi to tvoje PHP, nie to u Endory, preto su tie odlisne vystupy u oboch phpinfo

cize ak odkazujes na http://localhost/, tak sa odkazujes na 127.0.0.1, cize na svoj pocitac (tzv. na loopback)

 
Nahoru Odpovědět 10.6.2015 8:37
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 21 zpráv z 21.