Diskuze: Php se nezobrazuje

PHP PHP Php se nezobrazuje American English version English version

Avatar
Petr
Neregistrovaný
Avatar
Petr:

Prosím o pomoc - jsem naprostý začátečník - v PSpad chci spustit toto (uloženo v souboru ahoj.php):

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
</head>
<body>
<?php
echo 'Ahoj ';
?>
</body>
</html>

A zobrazí se mi v každém prohlížeči jen prázdná stránka. XAMPP server mám spuštěný. Ví někdo, kde je prosím chyba?

 
Odpovědět 4.8.2013 19:51
Avatar
Odpovídá na Petr
Michal Žůrek (misaz):

1.) kde je doctype?
2.) proč tak složitá meta?

Jinak je tu tlačítko vložit kód, schválně jestli uhodneš k čemu slouží?

Nahoru Odpovědět 4.8.2013 20:18
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr
David Hynek:

a ten soubor ahoj.php máš na localhostu?

Nahoru Odpovědět 4.8.2013 20:20
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Petr
David Čápka:

Musíš zadat adresu localhostu, ne ten soubor otevřít v prohlížeči. Jsou tu na to tutoriály.

Nahoru Odpovědět 4.8.2013 20:24
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Petr
Neregistrovaný
Avatar
Petr:

I když zadám toto, tak se mi zobrazí "Tohle je psáno staticky" ale v PHP nic. A v localhostu to mám - jedu dle zdejších perfektně napsaných návodů, ale prostě mi to nejde.

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>Náš první PHP skript</title>
<meta content="text/html; charset=cp1250" http-equiv="content-type">
</head>
<body>
<!--komentář HTML-->
<p>Tohle je psáno staticky.</p>
<?php
//náš první výstup:
echo '<p>Tohle napsalo PHP.</p>';
?>
</body>
</html>

 
Nahoru Odpovědět 4.8.2013 20:44
Avatar
Petr
Neregistrovaný
Avatar
Petr:

Ted to snad bude vypadat lépe

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>Náš první PHP skript</title>
<meta content="text/html; charset=cp1250" http-equiv="content-type">
</head>
<body>
<!--komentář HTML-->
<p>Tohle je psáno staticky.</p>
<?php
//náš první výstup:
echo '<p>Tohle napsalo PHP.</p>';
?>
</body>
</html>
 
Nahoru Odpovědět 4.8.2013 20:45
Avatar
Odpovídá na Petr
Michal Žůrek (misaz):

opravd si to nahrál do složky XAMPP\htdocs a spouštíš localhost/ahoj.php?

Nahoru Odpovědět 4.8.2013 20:46
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Petr
David Čápka:

Když vyťukáš adresu localhost, tak se ti ukáže co? Apache máš zapnutý?

Nahoru Odpovědět 4.8.2013 20:47
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Petr
Neregistrovaný
Avatar
Petr:

Tak, když zadám localhost/ahoj.php tak to skutečně funguje, takže velmi děkuji.

Já to pořád zkoušel spouštět přes PSpad a tam i když jsem měl soubor ahoj.php v HTDOCS to prostě nejde.

Takže ještě jednou děkuji za radu.

 
Nahoru Odpovědět 4.8.2013 21:06
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Pokud má PHP 5.4 a vyšší, Apache pro vývoj nebude potřebovat.

Nahoru Odpovědět 4.8.2013 21:28
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Petr
Michal Žůrek (misaz):

ale to by ses v tutorialu dočetl...

Nahoru Odpovědět  +1 4.8.2013 21:34
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.