Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
tbartolen:

Zdarec, začínám s PHP , a zasekl jsem se u 5. lekce asociativní pole. Když stáhnu složku s postupem, tak mi nejde v netbeans otevřít, nebo to asi dělám špatně. Po rozbalení tam mám html soubor a dva php soubory...nejde to ale otevřít v netbeans.

A další otázka je, když píšu

$soucet = ($_POST ['cislo1']) + ($_POST['cislo2']);

Tak mi netbeans hází chybu Do not acces superglobal $_POST array directly.

....děkuju za rady

Odpovědět 17.10.2014 20:43
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
Tukmak
Člen
Avatar
Odpovídá na tbartolen
Tukmak:

Ahoj, mě ty soubory jdou otevřít v pohodě, takže jo... asi něco děláš špatně.

Co se týče hlášky "Do not acces superglobal $_POST array directly." – je to jenom varování, protože bys nikdy neměl věřit vstupu od uživatele a mít ošetřené vstupy. Nicméně to varování je někdy dost otravné, protože někdy potřebuješ pracovat přímo s $_POST a dalšími superglobálními proměnnými. Takže to varování buď ignoruj, nebo si ho můžeš v nastavení vypnout.

 
Nahoru Odpovědět 17.10.2014 20:52
Avatar
Zbyšek Voda
Člen
Avatar
Zbyšek Voda:

Zkusil bych to napsat bez mezery před závorkou indexu, tudíž ne
$_POST ['cislo1']
ale
$_POST['cislo1'].
Jinak nevím, proč NetBeans blbne. Zkus to otevřít třeba v obyčejném Notepadu, jestli není nějak vadný celý soubor.

 
Nahoru Odpovědět 17.10.2014 20:53
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
Odpovídá na Tukmak
tbartolen:

A měl bych to otevírat tak, že dám import a do té položky zip file zadám cestu k tomu staženému zip souboru, klepnu import, a mělo by to jít?

Nahoru Odpovědět 17.10.2014 20:57
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tbartolen
IT Man:

Počkej ty to máš ještě pořád v zipu? To si musíš nejdříve rozbalit a pak s tím pracovat, jinak ti to nepůjde. :)

Nahoru Odpovědět 17.10.2014 21:02
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
Odpovídá na IT Man
tbartolen:

Mno po rozbalení mam HTML soubor, ten otevřu bez problému ale v jiném programu...a dva php soubory...a ty beztak nejde nikde otevřít...nevím co s nima a jak to otevřít jako jeden projekt v netbeans.

Nahoru Odpovědět 17.10.2014 21:15
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
Odpovídá na IT Man
tbartolen:

Respektive můžu otevřít ty jednotlivé soubory jakožto soubory, ale ne jako projekt, abych se vyjadřil uplně přesně.

Nahoru Odpovědět 17.10.2014 21:23
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na tbartolen
Matúš Petrofčík:

to nevieš ako sa otvárajú súbory s koncovkami .php, .html a iné v iných programoch, poprípade nevieš zmeniť východzí program na otváranie týchto súborov?

Nahoru Odpovědět 17.10.2014 21:24
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
Odpovídá na Matúš Petrofčík
tbartolen:

Ale já otevřu .php jako file v netbeans, ale nevím jak otevřít všechny ty tři soubory jako projekt, a importovat ze zipu mi to nejde...

Nahoru Odpovědět 17.10.2014 21:29
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na tbartolen
Matúš Petrofčík:

jj ja som reagoval na príspevok: "Mno po rozbalení mam HTML soubor, ten otevřu bez problému ale v jiném programu...a dva php soubory...a ty beztak nejde nikde otevřít...nevím co s nima a jak to otevřít jako jeden projekt v netbeans."

edit: podľa mňa je lepšie keď začiatočníci nepracujú s IDE ako netbeans alebo phpstorm, ale len s nejakými editormi ako pspad a notepad, aby im to nenašepkávalo a aby premýšľali sami :)

Editováno 17.10.2014 21:33
Nahoru Odpovědět 17.10.2014 21:31
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
tbartolen:

Jop chtěl jsem to editovat (ale tady to bohužel nejde), protože jsem mezitim přišel na to jak ho otevřít jako soubor v netbeans, ale pořád bych to radši otevřel jako projekt...:-)

Nahoru Odpovědět 17.10.2014 21:34
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na tbartolen
Matúš Petrofčík:

netbeans nemám ale nie je tam nejaká možnosť "importovať projekt" alebo "vytvoriť projekt" a tam zvolíš "vytvoriť z existujúcich súborov" ?

Nahoru Odpovědět 17.10.2014 21:36
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tbartolen
IT Man:

A nebude už rovnou (když používáš PHP) si stáhnout XAMPP a místo zkoušení v Netbeans rovnou na localhostu? :)

Nahoru Odpovědět 17.10.2014 22:21
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
Odpovídá na IT Man
tbartolen:

Mno, nevím moc, jak bych měl psát na localhostu nějaký script...to je asi důvod, proč jsem i narazil při tvoření první databáze podle návodu zde:

http://www.itnetwork.cz/…sql-ovladace

Ačkoliv si udělám v netbeans jeden projekt ,a v jedné složce tam mám přesně zkopírované ty dva soubory, co se stáhli, tak mi stránka vypisuje po spuštění jen:

Warning: PDO::prepare(): SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table 'databaze_pro_web­.uzivatele' doesn't exist in C:\xampp\htdoc­s\TestDatabaze\Db­.php on line 60

Fatal error: Call to a member function execute() on a non-object in C:\xampp\htdoc­s\TestDatabaze\Db­.php on line 61

A vzhledem k tomu, že netbeans nedekoduje ty popisky co tam jsou díky diaktrice, tak nedokážu určit, co přesně v tom wraperu je, a kde hledat chybu...věděl by jste někdo? Děkuju.

Editováno 24.10.2014 21:22
Nahoru Odpovědět 24.10.2014 21:21
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tbartolen
IT Man:

Tabulka neexistuje nebo jsou špatně zadané přihlašovací údaje :)

Nahoru Odpovědět 24.10.2014 22:19
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
Odpovídá na IT Man
tbartolen:

Přihlašovací údaje kde? V tom indexu, a nebo v tom wraperru? A tabulka na myphpadmin, nebo má být ještě někde jinde nějaká jiná tabulka?

Nahoru Odpovědět 24.10.2014 22:26
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
Odpovídá na IT Man
tbartolen:

Přihlašovací údaje kde? V tom indexu, a nebo v tom wraperru? A tabulka na myphpadmin, nebo má být ještě někde jinde nějaká jiná tabulka?

Nahoru Odpovědět 24.10.2014 22:26
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
IT Man:

V indexu máš nějaké tabulky - zadáváš jejich správný název?
A nemýcháš PDO s MySQL dohromady? A máš nainstalované nejnovější PHP? :)

Nahoru Odpovědět 24.10.2014 22:30
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
tbartolen:

Pro úplnost, a omlouvám se za double-post, ale nemužu už ten předešlý příspěvek upravit:

<?php

/*
 *             __          __                __
 *        ____/ /__ _   __/ /_  ____  ____  / /__ _________
 *       / __  / _ \ | / / __ \/ __ \/ __ \/ //_// ___/_  /
 *      / /_/ /  __/ |/ / /_/ / /_/ / /_/ / ,< _/ /__  / /_
 *      \__,_/\___/|___/_.___/\____/\____/_/|_(_)___/ /___/
 *
 *
 *      TUTORI�LY  <>  DISKUZE  <>  KOMUNITA  <>  SOFTWARE
 *
 *      Tento zdrojový kód je součástà tutoriálů na programátorské
 *      sociálnĂ sĂti WWW.DEVBOOK.CZ
 *
 *      Kód můžete upravovat jak chcete, jen zmi�te odkaz
 *      na www.devbook.cz :-)
 */

require_once('Db.php');
Db::connect('127.0.0.1', 'databaze_pro_web', 'root', '');
Db::query('
        INSERT INTO uzivatele (jmeno, prijmeni, datum_narozeni, pocet_clanku)
        VALUES ("Jan",  "Novák",  "1984-11-03", 17)
');
echo('OK');

Z přihlašováků jediné co by mohlo být špatně, je asi heslo...ale nijak jsem ho neměnil nikde...a ani nevím kde bych ho měl měnit / zkontrolovat

Editováno 24.10.2014 22:33
Nahoru Odpovědět 24.10.2014 22:33
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
Odpovídá na tbartolen
Michal Štěpánek:

No nevim, ale podle toho obrázku se tvoje tabulka nejmenuje uzivatele, ale uzivatel

Editováno 24.10.2014 22:44
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +1 24.10.2014 22:43
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
Odpovídá na IT Man
tbartolen:

Panebože...děkuju hrozně moc...já na to uplně zapomněl...a otravuju tady s takovou blbostí

Editováno 24.10.2014 23:00
Nahoru Odpovědět 24.10.2014 22:59
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
Nahoru Odpovědět 24.10.2014 23:19
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 22 zpráv z 22.