Diskuze: PHP - zobrazuje každý obrázek 4krát

PHP PHP PHP - zobrazuje každý obrázek 4krát American English version English version

Avatar
lukas.sei
Člen
Avatar
lukas.sei:

Čaute,
Udělal jsem si v PHP jednoduchý skript, který za mě do HTML nainportuje všechny fotky z jedné složky. Ale narazil jsem na problém. Jakmile ten script spustím, každý obrázek se mi zobrazí 4x.
Mohl by mi s tím někdo pomoct ?
Kód:

<?php
    $slozka =        'album1';
    $slozkaNahled = 'album1/nahled';
    $soubor_zobraz = array('jpg', 'jpeg', 'png', 'gif');

    if (file_exists($slozka) == false) {
    echo 'Složka \''. $slozka. '\' nenalezena!';
    } else {
    $slozka_obsah = scandir($slozka);


    if (file_exists($slozkaNahled) == false) {
    echo 'Složka \''. $slozkaNahled. '\' nenalezena!';
    } else { //jinak
    $slozka_obsahNahled = scandir($slozkaNahled);


    foreach ($slozka_obsah as $soubor) {
      $file_type = strtolower(end(explode('.', $soubor)));


    foreach ($slozka_obsahNahled as $souborNahled) {
      $file_type = strtolower(end(explode('.', $souborNahled)));


     if ($soubor !== '.' && $soubor !== '..' && in_array($file_type, $soubor_zobraz) == true)
{
            echo '<a href="'. $slozka. '/'. $soubor. '"/><img src="'. $slozkaNahled. '/'. $souborNahled. '"/></a>';
     }
    }
    }
    }
    }
?>
 
Odpovědět 4. února 20:21
Avatar
Richard
Člen
Avatar
Odpovídá na lukas.sei
Richard:

Proč máš foreach pro $slozka_obsah a v něm ještě foreach pro $slozka_obsahNahled ? Proto se ti to ukazuje vícekrát.

Editováno 4. února 20:56
Nahoru Odpovědět 4. února 20:56
$action = $_GET['Life']; | Když dáš mínus, napiš proč!
Avatar
lukas.sei
Člen
Avatar
Odpovídá na Richard
lukas.sei:

Aha a jak to teda mám napsat ?

 
Nahoru Odpovědět 5. února 5:55
Avatar
vajkuba1234
Člen
Avatar
Odpovídá na Richard
vajkuba1234:

Nebude problem i v te posledni podmince? Konkretne v tech operatorech?

Nahoru Odpovědět 5. února 13:19
No hope, no future, JUST WAR! For world peace Israel must be DESTROYED!
Avatar
lukas.sei
Člen
Avatar
Odpovídá na vajkuba1234
lukas.sei:

No já právě nevím. Proto jsem se přišel zeptat vás. :D Nebo pokud zná někdo nějaký jiný způsob, jak tohohle docílit, jsem otevřen všem nápadům.

 
Nahoru Odpovědět 5. února 15:15
Avatar
lukas.sei
Člen
Avatar
lukas.sei:

Nakonec jsem to vyřešil takhle:

<?php
    $slozka =        'album1';
    $soubor_zobraz = array('jpg', 'jpeg', 'png', 'gif');

    if (file_exists($slozka) == false) {
    echo 'Složka \''. $slozka. '\' nenalezena!';
    } else {
    $slozka_obsah = scandir($slozka);


    foreach ($slozka_obsah as $soubor) {
      $file_type = strtolower(end(explode('.', $soubor)));


     if ($soubor !== '.' && $soubor !== '..' && in_array($file_type, $soubor_zobraz) == true)
{
            echo '<a href="'. $slozka. '/'. $soubor. '"/><img src="'. $slozka.'_nahled/'. $soubor.'"/></a>';
     }
    }
    }
?>
Editováno 5. února 16:44
Akceptované řešení
+5 Zkušeností
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 5. února 16:43
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.