Diskuze: PHPStorm || Sublime text 3

PHP PHP PHPStorm || Sublime text 3 American English version English version

Avatar
Patrik Smělý (SogoCZE)
Tým ITnetwork
Avatar
Patrik Smělý (SogoCZE):

Dobrý den, rozhoduji se jestli si koupím sublime text 3, a nebo PHPStorm ale vážně nevím co, oboje se mi hodně libí, ale sublime text 3 je o něco levější, než-li PHPStorm, ale zas PHPStorm má více funkcí takže opravdu nevím co mám zvolit. Budu rád za každý váš názor. :)

Editováno 12.8.2014 15:20
Odpovědět 12.8.2014 15:20
PHP můj oblíbený jazyk......
Avatar
Odpovídá na Patrik Smělý (SogoCZE)
Michal Žůrek (misaz):

záleží co chceš, jestli chceš jednoduchý editor, nebo chceš nabušené IDE. Já osobně bych v tomto výběru šel do PHPStorm.

Nahoru Odpovědět  +1 12.8.2014 15:39
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Patrik Smělý (SogoCZE)
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Patrik Smělý (SogoCZE):

doteď jsem používal sublime text 3 (tu jejich free verzi). Ale chtěl bych už nějaké vetší IDE a co jsem hledal tak jsem našel jen PHPStorm.

Nahoru Odpovědět 12.8.2014 15:43
PHP můj oblíbený jazyk......
Avatar
Patrik Smělý (SogoCZE)
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Patrik Smělý (SogoCZE):

Ale sublime taky není špatný, proto se zde ptám.

Nahoru Odpovědět 12.8.2014 15:43
PHP můj oblíbený jazyk......
Avatar
Odpovídá na Patrik Smělý (SogoCZE)
Michal Žůrek (misaz):

mě třeba přijde, že sublime je dobrý zadarmo, ale jako placený fakt ne, editor je to dobrý, ale funkce okolo, jako je našeptávač atd mi přijdou nedoladěné. například třeba syntax highlighter mi jednou keywords obarvil červeně, podruhé modře. jediné co zvládl na 100% byl string, ten byl pokaždé zelený. našeptávač taky občas našeptával totální kraviny.

Nahoru Odpovědět 12.8.2014 15:46
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Patrik Smělý (SogoCZE)
Matúš Petrofčík:

sogo ja som sa na ten phpstorm pozrel, a je možné ho kúpiť za celkom lacno keď si študent http://www.jetbrains.com/…_edition.jsp?… alebo môžeš požiadať o verziu zadarmo s tým že si študent a chceš to na učenie http://www.jetbrains.com/…_edition.jsp?… a http://www.jetbrains.com/…p/classroom/
Trošku opráš angličtinu a napíš im ;)

Nahoru Odpovědět  +1 12.8.2014 15:46
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
Patrik Smělý (SogoCZE)
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Matúš Petrofčík
Patrik Smělý (SogoCZE):

Já chodím, ale stále na základní školu, čož je problém nebo ne ?

Nahoru Odpovědět 12.8.2014 16:09
PHP můj oblíbený jazyk......
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Patrik Smělý (SogoCZE)
Matúš Petrofčík:

uf to ja neviem, ale napísať im môžeš :) na ten phpstorm 7 majú 30-dňovú skúšobnú verziu, tak si môžeš vyskúšať aké to bude oproti tomu sublime text-u

ja si všetko píšem v notepad++ :D :D

Nahoru Odpovědět  +2 12.8.2014 16:16
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
Odpovídá na Patrik Smělý (SogoCZE)
Michal Žůrek (misaz):

nemělo by to vadit, pokud jsou rozumní, dají ti to. Mě Microsoft dal taky DreamSpark a to ho mnohdy nemůžou získat ani studenti SŠ.

Nahoru Odpovědět 12.8.2014 16:21
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
hanpari
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Patrik Smělý (SogoCZE)
hanpari:

Teď nevím, zda někoho nešokuji, ale já bych ti nabušené IDE nedoporučoval používat. Přijde mi, že v tvém věku to je jako dávat dítěti kalkulačku místo, aby se učilo počítat.
Používání IDE (pro člověka, který se učí programovat, je-li to tvůj případ) vede podle mého ke špatným návykům a závislosti na konkrétním prostředí, nehledě k tomu, že snadnost jeho používání se může projevovat na kvalitě kódu, jako je například jeho zbytečná užvaněnost.
Plus oddělení programátora od souvisejících procesů (díky jejich automatizaci přes IDE) vede k horší představě o základním fungování konkrétní technologie.
Ale pokud IDE potřebuješ pro práci, pak asi není co řešit. Jinak by ti měl stačit pokročilejší textový editor jako notepad++ nebo třeba PSPad, které jsou zadarmo :)

Editováno 12.8.2014 18:10
 
Nahoru Odpovědět  +1 12.8.2014 18:09
Avatar
GiXi
Člen
Avatar
GiXi:

docela by mě zajímalo jaký je rozdíl mezi placeným sublimem a tím zdarma.

Nahoru Odpovědět 12.8.2014 18:24
‘I am the one who knocks.’ Heisenberg
Avatar
patrik.valkovic
Šéfredaktor
Avatar
patrik.valkovic:

A co NetBeans? Ano, je to hlavně na Javu, ale PHP se v tom dá dělat taky ;-) Sám v tom pracuji a nepociťuji potřebu přecházet :)
Ale to je taky dáno tím že střídám více jazyků, takže by pro mě bylo nepraktické neustále střídat IDE.
A je zdarma ;-)

Nahoru Odpovědět  +1 12.8.2014 18:25
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
Odpovídá na GiXi
Michal Žůrek (misaz):

žádný, zdarma ti to občas vyhodí hlášku.

Nahoru Odpovědět 12.8.2014 18:28
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na patrik.valkovic
Matúš Petrofčík:

patrik.valkovic: nezdá sa ti netbeans nejaké pomalé? mne verzia 8 na windows 7 s procákom i5 2,4ghz beží v pohode, ale stále mám pocit takého spomalenia, akoby bola zlá odozva programu :/

GiXi: u Sublime Text-u 2, neosekaná free verzia sa dá používať do nekonečna s tým, že občas vyskočí otravné okno s otázkou, či si to nechcete kúpiť. Asi bude niekde v podmienkach, aby sa free verzia nevyužívala na komerčné veci, ale nič iné asi nebude

Nahoru Odpovědět  +1 12.8.2014 18:32
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
Odpovídá na hanpari
Michal Žůrek (misaz):

to je fajn, ale učit C# začátečníky třeba notepad + C:\Windows\Mi­crosoft.NET\Fra­mework\v4.0.30319\csc­.exe není zrovna štastné řešení. Když je jazyk a IDE dobře navržené neučí žádný zlozvyk.

Nahoru Odpovědět  +1 12.8.2014 18:42
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
hanpari
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
hanpari:

Vidíš, zrovna c# je pěkný příklad toho, o čem mluvím. Kolik lidí ví, že můžou zkompilovat obyčejný texťák bez IDE?

Jinak i dobře navržené prostředí učí zlozvykům. Kalkulačka může být sebelepší, ale když ji budeš používat na triviální počty, zjistíš, že neumíš počítat.

Nejhorší ovšem na tom je, že ty to nezjistíš, zjistí to spíš svět kolem tebe, když se bez kalkulačky neobejdeš.

 
Nahoru Odpovědět 12.8.2014 19:23
Avatar
Odpovídá na hanpari
Michal Žůrek (misaz):

otázkou zní zdali člověk potřebuje vědět o nějakém csc.exe, když ho v praxi stejně nepoužije a vysvětlování co ten csc.exe dělá by bylo na minimálně 2 články, přičemž v nich vůbec nevysvětlíš jak funguje ten kód, který csc.exe posíláš.

Vezmuli příklad tvé kalkulačky, tak tento problém vznikne i v notepadu, protože vyvíjíš single - nikdo ti nemůže říct, že je to špatně. Tedy alespoň v okamžiku, kdy se to dá zachránit. IDE usnadňuje práci, to co se dělá pravidelně a často (spouští csc.exe) udělá za tebe a urychlí ti vývoj (třeba debugerem). Nikdo učený z nebe nespadl. Začátečník to prostě než se to naučí dělat dobře bude dělat špatně. Učit ho rovnou dělat věci dobře by vyustilo v tom, že se v tom ztratí, protože stejně nedokáže pochopit proč je doporučované řešení lepší.

Odběhli jsme od původního tématu.

Nahoru Odpovědět  +1 12.8.2014 19:31
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na GiXi
Daniel Zábojník:

Za jeden si musíš zaplatit :)
Jinak taky nevím :D

Nahoru Odpovědět 12.8.2014 20:00
Nesnáším psaní { } ale bohužel jsou potřeba a vyhnout se jim nejde!
Avatar
Odpovídá na Daniel Zábojník
Michal Žůrek (misaz):

žádný, jen u free verze dostaneš občas hlášku, že by bylo fajn si to zakoupit.

Nahoru Odpovědět 12.8.2014 20:02
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Patrik Smělý (SogoCZE)
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na hanpari
Patrik Smělý (SogoCZE):

Ahoj, jsem rád že máš takové vidění na lidi jako já, ale nechápu tvoje "podceňování" vůči mně. Umím PHP a v něm OOP, ale to je vedlejší otázka byla jestli sublime text 3 nebo PHPStorm nikoliv, o tom jestli se mi v mém věku hodí nabušené IDE. Ale stejně děkuji za tvůj názor.

Nahoru Odpovědět 12.8.2014 20:05
PHP můj oblíbený jazyk......
Avatar
GiXi
Člen
Avatar
GiXi:

Jako já vím že žádný (sám ho používám, díky HoBi :D) jen sem chtěl naznačit, že jeho problém je na nic já bych to vyřešil následovně: používal bych free verzi sublimu a jako ide stáhl net beans :D Net beans na projekty kde je zapotřebí víc php než html a editor sub na prosté html (např. portfolio)....

Nahoru Odpovědět  +2 12.8.2014 20:08
‘I am the one who knocks.’ Heisenberg
Avatar
hanpari
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Patrik Smělý (SogoCZE)
hanpari:

Já tě nepodceňuji, já se ti snažím poradit :)
Jsem na světě o dvacet let déle než ty a tak se ti snažím předat pár životních zkušeností.

Editováno 12.8.2014 20:21
 
Nahoru Odpovědět 12.8.2014 20:21
Avatar
Patrik Smělý (SogoCZE)
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na hanpari
Patrik Smělý (SogoCZE):

Chápu, sorry za to že jsem vyjel. Děkuji za tvé rady, vážím si tvého času, avšak mi někdy tvé komentáře připadají takové podrážděné, což už je ale tvoje věc :).

Nahoru Odpovědět 12.8.2014 20:27
PHP můj oblíbený jazyk......
Avatar
Nahoru Odpovědět 12.8.2014 20:34
Nesnáším psaní { } ale bohužel jsou potřeba a vyhnout se jim nejde!
Avatar
hanpari
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Patrik Smělý (SogoCZE)
hanpari:

Nic si z toho nedělej. Nikdy nevěř nikomu nad třicet :)

 
Nahoru Odpovědět 12.8.2014 20:35
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na GiXi
Honza Bittner:

Licence.

Pokud máš Sublime Text placený tak v něm můžeš dělat cokoli. Zkušební verze je určena jen pro zkoušku - tedy bys ho neměl používat na komereční věci etc...

Nahoru Odpovědět  +1 12.8.2014 20:47
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:

Každopádně když se tu bavíme o PHPstorm vs Sublime Text tak musím napsat také své postřehy.

Již nějakou dobu používám testovací verzi Sublime Textu.
Sublime text je svižný, rychlý, ohebný, přizpůsobivý a má velkou základnu pluginu, které však nejsou někdy nejlepší.

V porovnání s PHPstorm - testoval jsem WEBstorm, avšak to je poměrně podobné - je rozdíl IDE a editoru, leč hodně vyspělého, znát. Vše funguje perfektně - našeptávač, debug, importování preprocesorů či různých frameworků a knihoven i přímo do našeptávače...

Pokud tedy chceš něco co můžeš nosit na flashce a přitom ti to nabídne dostatečnou sílu na tvorbu něčeho velkého(tvořili v něm i profi hru) tak doporučuji Sublime Text. Také je na 'trhu' novinka od GitHubu, pokud se nemýlím, https://atom.io/ - na něj se také můžeš podívat + je free.

Pokud chceš něco, co ti nabídne větší výkon a možnosti než vyspělý editor tak vol nějaké dobré IDE.. IDEčka od JetBrains, což je mimochodem prý česká firma, má jedny z nejlepších na trhu.

Pokud tedy koukneme na rozdíly PHPstormu a WEBstormu tak bude pravděpodobně lepší PHPstorm. (u obou verzí tu vidím akademickou verzi za €26... - zde však podle licence, jak koukám, nesmíš využívat IDE pro komereční využití, ale jen na výuku etc.)


PhpStorm is designed to cover all needs of PHP developer including full JavaScript, CSS and HTML support.
WebStorm is for hardcore JavaScript developers. It includes features PHP developer normally doesn’t need like Node.JS or JSUnit. However corresponding plugins can be installed into PhpStorm for free.


Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +3 12.8.2014 21:03
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Stas Ustimenko:

I prefer to use Codelobster

 
Nahoru Odpovědět  -2 15. června 9:16
Avatar
tomasd
Člen
Avatar
Odpovídá na Stas Ustimenko
tomasd:

Ну а потом ты разработчик Codelobstera :)

 
Nahoru Odpovědět 15. června 9:57
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 29 zpráv z 29.