Diskuze: PHPStorm - Undefined namespace

PHP PHP PHPStorm - Undefined namespace American English version English version

Avatar
joci
Člen
Avatar
joci:

Čaute, nainštaloval som cez composer Illuminate Database, ale pise mi to ze Capsule je undefined.

use Illuminate\Database\Capsule\Manager as Capsule;

Nevie niekto čo s tým ?

Odpovědět 28.9.2015 14:21
Svet patrí tím, ktorí sa neposerú.
Avatar
Filip Šohajek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na joci
Filip Šohajek:

A includoval jsi composerský autoloader? Mělo by to být něco ve smyslu

require_once('./vendor/autoloader.php');
 
Nahoru Odpovědět 28.9.2015 14:44
Avatar
joci
Člen
Avatar
Odpovídá na Filip Šohajek
joci:

Áno, to mám.

require 'vendor/autoload.php';

// Import the necessary classes
use Cartalyst\Sentinel\Native\Facades\Sentinel;
use Illuminate\Database\Capsule\Manager as Capsule;
Nahoru Odpovědět 28.9.2015 15:14
Svet patrí tím, ktorí sa neposerú.
Avatar
Ori
Člen
Avatar
Odpovídá na joci
Ori:

vyskúšaj zavolat composer dump-autoload

 
Nahoru Odpovědět 28.9.2015 17:33
Avatar
joci
Člen
Avatar
Nahoru Odpovědět 28.9.2015 17:38
Svet patrí tím, ktorí sa neposerú.
Avatar
Ori
Člen
Avatar
Odpovídá na joci
Ori:

mohol by si tu postnuť tvoj composer.json ?

 
Nahoru Odpovědět 28.9.2015 22:25
Avatar
joci
Člen
Avatar
Odpovídá na Ori
joci:

Hned ako budem mat pristup k PC tak to tu dam. Mam tam iba Sentinel ktory ma ako svoj dependency prave ten DB wrapper Capsule

Nahoru Odpovědět 29.9.2015 10:04
Svet patrí tím, ktorí sa neposerú.
Avatar
joci
Člen
Avatar
Odpovídá na Ori
joci:
{
    "require": {
        "cartalyst/sentinel": "2.0.*"
    }
}
Nahoru Odpovědět 29.9.2015 13:51
Svet patrí tím, ktorí sa neposerú.
Avatar
Ori
Člen
Avatar
Odpovídá na joci
Ori:

ok, vytvoril som si nový projekt, a funguje mi to, takže buď zavolaj composer update, alebo máš niekde vo svojom kóde chybu.

 
Nahoru Odpovědět 29.9.2015 14:04
Avatar
joci
Člen
Avatar
Odpovídá na Ori
joci:

No tak skúsim to odstrániť a nainštalovať znova. Iná chyba by tam nemala byť.

Nahoru Odpovědět 29.9.2015 14:08
Svet patrí tím, ktorí sa neposerú.
Avatar
Ori
Člen
Avatar
Odpovídá na joci
Ori:

ak by si poskytol konkrétny kód aj s chybou, ktorú to vypisuje, bolo by jednoduchšie povedať, kde je chyba

 
Nahoru Odpovědět 29.9.2015 14:09
Avatar
joci
Člen
Avatar
Odpovídá na Ori
joci:

Ja tam prave ze nemam ziaden kod co sa toho tyka, kedze som nemohol pokracovat. Mam config.php a v nom mam to co som postol vyssie. No a to Capsule mi podciarkne na cerveno PHPStorm hlasi ze undefined namespace Capsule

Nahoru Odpovědět 29.9.2015 15:17
Svet patrí tím, ktorí sa neposerú.
Avatar
joci
Člen
Avatar
Odpovídá na Ori
joci:

No neviem čo s tým je, odstránil som package, znova som ho requirol, ale stále mi to hádže undefined namespace.

require 'vendor/autoload.php';

// Import the necessary classes
use Cartalyst\Sentinel\Native\Facades\Sentinel;
use Illuminate\Database\Capsule\Manager as Capsule;

Prvy namespace ide normálne, ale druhy je podčiarknutý. Dal som aj Invalidate Cache v IDE.

Nahoru Odpovědět 29.9.2015 15:28
Svet patrí tím, ktorí sa neposerú.
Avatar
joci
Člen
Avatar
joci:

Tiež som si urobil novy projekt a tak isto.

Nahoru Odpovědět 29.9.2015 15:38
Svet patrí tím, ktorí sa neposerú.
Avatar
Ori
Člen
Avatar
Odpovídá na joci
Ori:

ešte otázka, error ti vypisuje IDE(phpstorm) alebo ti ju vypisuje aj aplikácia keď ju spustíš ?

 
Nahoru Odpovědět 30.9.2015 0:00
Avatar
joci
Člen
Avatar
Odpovídá na Ori
joci:

Vypisuje mi ju IDE a zaroven podciarkuje nedefinovane funkcie, co mi hlasi
aj v prehliadaci.

Nahoru Odpovědět 30.9.2015 14:27
Svet patrí tím, ktorí sa neposerú.
Avatar
Ori
Člen
Avatar
Odpovídá na joci
Ori:

akú verziu PHP máš nainštalovanú, a akú verziu máš nastavenú v IDE

Editováno 1.10.2015 10:09
 
Nahoru Odpovědět 1.10.2015 10:08
Avatar
katrincsak
Člen
Avatar
Odpovídá na joci
katrincsak:

Problém bude každopádně v tom IDE, pakliže aplikace ti sama již ukazuje že není něco v pořádku, tak bude problém někde v cestě/cestách.

s IDE nemám žádné zkušenosti krom kompilací C#/C++

Nebude třeba chyba v lomítkách? -> /nějaká/cesta/někam ...... nebo \nějaká\cesta\někam

Protože v každém kusu kodu ty lomítka máš různě což je fakt divný :-)

 
Nahoru Odpovědět 1.10.2015 10:31
Avatar
joci
Člen
Avatar
Odpovídá na katrincsak
joci:

V lomitkach by nemal byt problem, lebo ten kod mam z oficialnej stranky.
Tak skusim ti vyskusat inom IDE.

Nahoru Odpovědět 1.10.2015 11:27
Svet patrí tím, ktorí sa neposerú.
Avatar
joci
Člen
Avatar
Odpovídá na Ori
joci:

PHP 5.6.8 nainstalovane aj nastavene v IDE.

Nahoru Odpovědět 1.10.2015 11:29
Svet patrí tím, ktorí sa neposerú.
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na joci
Honza Bittner:

Teď kašli na to, co ti říká IDE.

Funguje ti ta appka?
ano) chyba v IDE => např. ponastavuj nějaké složky jako 'resources root'
ne) chyba není v IDE ale ve frameworku/knihovně a nebo to máš špatně umístěné

Nahoru Odpovědět  +1 1.10.2015 11:38
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
joci
Člen
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
joci:

Tak nefunguje to ani v prehliadači. Neviem, či to bude chyba balíku, lebo Ori si to spravil tiež a hovoril že mu to ide. A umiestnenie by malo byť správne, kedže som to inštaloval cez composer a includol autoload.php a tieto namespacy podla oficiálnej stránky.

Nahoru Odpovědět 1.10.2015 14:32
Svet patrí tím, ktorí sa neposerú.
Avatar
Ori
Člen
Avatar
Odpovídá na joci
Ori:

tak sem skús dať kód celého toho súboru(okrem údajov ako heslá a tak) pretože chybu môže spôsobovať niečo v kóde nad riadkom 34

 
Nahoru Odpovědět 1.10.2015 14:38
Avatar
joci
Člen
Avatar
Odpovídá na Ori
joci:
<?php

require_once "_inc/classes/URL.php";

//errors - turn off on real server
ini_set("display_errors", 1);
ini_set('error_reporting', E_ALL);

mb_internal_encoding("UTF-8");

//date settings
date_default_timezone_set("Europe/Bratislava");

URL::setBaseUrl("http://localhost/blog");

require 'vendor/autoload.php';

use Cartalyst\Sentinel\Native\Facades\Sentinel;
use Illuminate\Database\Capsule\Manager as Capsule; //undefined namespace Capsule

//see documentation for use it as  internal db system
// Setup a new Eloquent Capsule instance
$capsule = new Capsule; //pise Undefined class

$capsule->addConnection([ //not found method
    'driver'    => 'mysql',
    'host'      => 'localhost',
    'database'  => 'blog',
    'username'  => '---',
    'password'  => '---',
    'charset'   => 'utf8',
    'collation' => 'utf8_unicode_ci'
]);

$capsule->bootEloquent(); //not found method
Nahoru Odpovědět 1.10.2015 20:31
Svet patrí tím, ktorí sa neposerú.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 24 zpráv z 24.