Avatar
michales
Člen
Avatar
michales:

Ahoj všem,
jak by jste vyřešily výpis kolikrát byl soubor stažený.
V db v tabulce zahranicni mám veškeré informace o interpretech ve sloupci web mám odkazy na stažení.
Na webu to zobrazuji takto:
http://pastebin.com/X283seVm řádek 166

Jak to udělat aby mi to počítalo stažení?
Přemýšlel jsem udělat v db novou tabulku stazeno,
v ní bych udělal sloupce nazev kde by se zapsal odkaz kde bylo kliknut + sloupec ID.
Pak bych vypisoval jen počet kolikrát se vyskytuje stejný odkaz v tabulce, tím pádem bych dostal počet kolikrát bylo kliknuto na odkaz.
Ale jak ze zápisem do takové tabulky.
Prosil bych všechny kdo mají v tomto svátečním dnu trochu času a pomohli by mi s tím.
Děkuji předem.

Odpovědět 28.10.2013 20:06
"Cíle by měly být třešínky na dortech, ne na hromadách hoven."
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na michales
David Čápka:

V těch špagetách se mi orientovat nechce, ale počítadlo stažení se obecně dělá tak, že máš tabulku s názvy souborů a počtem stažení. Při stáhnutí zavoláš skript, který se podívá, zda soubor v tabulce už je. Pokud ano, zvýší hodnotu stažení o 1. Pokud ne, vloží tam nový řádek s hodnotou 1.

Nahoru Odpovědět  -1 28.10.2013 20:29
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

To se dá udělat i bez koukání jedním insertem do tabulky.

Nahoru Odpovědět  +1 28.10.2013 20:38
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.