Avatar
Vojtěch Mašek (Woyta):

Mám jenom rychlej dotaz, známý mi vytknul podtržítka v názvech proměnných, ale pokud vím tak ničemu nevadí, nebo ano?

Odpovědět 18.8.2013 20:55
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Mašek (Woyta)
David Čápka:

Pokud programuješ objektově, tak bys měl používat camelCase. Pokud ne, jsou podtržítka asi správně.

Nahoru Odpovědět 18.8.2013 20:57
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Mašek (Woyta)
Michal Žůrek (misaz):

vyloženě to nevadí a je jen na tobě jakou syntaxi používáš. Nicméně co já vím tak je doporučena velbloudiSynty­xeZapisuViceS­lov.

Nahoru Odpovědět 18.8.2013 20:58
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:

Tvůj kód, tvoje pravidla ...

Nahoru Odpovědět 18.8.2013 21:00
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
David Čápka:

Jde hlavně o to, že PHP vychází u objektů z Javy (naštěstí) a protože má nějaké své vnitřní třídy pojmenované pomocí PascalCase, měl bys to dodržovat stejně. Třeba v Ruby je zas vše s podtržítky, takže tam je špatně camelCase. Vždy bys měl psát tím stylem, jakým je framework nebo knihovny jazyka ve kterém to píšeš.

Nahoru Odpovědět 18.8.2013 21:00
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Vojtěch Mašek (Woyta):

Objekty, těm se raději velkým obloukem vyhýbám a ani jsem je vlastně nikdy nepotřeboval. Já ty podtržítka nepoužívám moc, většinou se dá proměnná pojmenovat jedním slovem. On ten známý dělal v C a C++, takže proto mu to asi vadí.

Editováno 18.8.2013 21:11
Nahoru Odpovědět 18.8.2013 21:11
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Mašek (Woyta)
Kit:

V každém programovacím jazyku jsou nějaké zvyklosti, které se mezi jazyky liší. Někdy mě to také štve, protože to občas mezi sebou i koliduje, pokud máš aplikaci ve více jazycích. V PHP by se mělo dodržovat:

třídy - PascalCase
objekty - $camelCase
atributy - $this->camelCase
metody - camelCase

Běžných proměnných se moc nepoužívá, pojmenuj si je jak chceš, ale je zvykem je pojmenovat stejným způsobem jako objekty - vlastně to jsou také objekty.

Nahoru Odpovědět 18.8.2013 21:14
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Mašek (Woyta)
Kit:

Objekty jsou velmi užitečné. Jsou hlavně pro naše pohodlí.

Nahoru Odpovědět 18.8.2013 21:16
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Vojtěch Mašek (Woyta):

A co třeba "$HTTP_POST_VARS"?

Nahoru Odpovědět 18.8.2013 21:20
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Mašek (Woyta)
David Čápka:

To je právě ta neobjektová a stará část PHP :)

Nahoru Odpovědět 18.8.2013 21:21
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Vojtěch Mašek (Woyta):

No, v příští aplikaci možná objekty použiju ale abych řekl pravdu nevím moc k čemu bych je potřeboval, když většinou jenom zapisuju nebo vybírám data z databáze.

Nahoru Odpovědět 18.8.2013 21:28
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.