Diskuze: Pole ve formuláři input[]

PHP PHP Pole ve formuláři input[] American English version English version

Avatar
pivovary
Člen
Avatar
pivovary:

Ahoj,
jaký máte názor na používaní polí na inputech ve formulařích. Popř. proč by se neměli používat? Myslím tím input[prvni], input[druhy] atd. vcelku jsem si na ně zvykl. A teďkom když jsem si opsal formulářový framework odtud. Tak tato možnost vůbec není podporováná, scirpty jsme si dokázal upravit i když možná ne úplně korektně ale funkčně. Ale např. u nette tato možnost taky není.

 
Odpovědět 23.1.2015 16:01
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Odpovídá na pivovary
Marek Z.:

Myslím si, že to je hlavně o věci názoru či zvyku.

100 lidí, 100 chutí..]:>

Nahoru Odpovědět 23.1.2015 17:24
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
pivovary
Člen
Avatar
Odpovídá na Marek Z.
pivovary:

Ještě přidám, z jakého důvodu to používám a třeba mi někdo nadhodí lepší myšlenku jak od toho pryč.
Mám na webu několik sekcí, do kterých má uživatel přístup podle nastavených práv pro danou sekci.
Takže input je role["sekce1"], role["sekce2"] atd. takže si při ukládání hodnot do db projedu $_post["role"] a nemusím si každou definovat zvlášť.
V tabulce jsou uloženy co sekce to řádek.
1 sekce1 edit
2 sekce2 read
atd.

 
Nahoru Odpovědět 23.1.2015 17:30
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na pivovary
Jiří Gracík:

Nevidím velký smysl ve združování inputu do jednoho pole. Nicméně je to skvělé pro sadu checkboxů (pokud by si uživatel mě vybrat například několik témat, které by chtěl zasílat emailem), tam už je použití mnohem zajímavější - checkboxům se do atributu name dá třeba "newsletterTopic[]" a do value jméno daného tématu. V php pak máš pole se všemi tématy, co ho zajímají. Jinak jsem zatím nenašel žádné další použití.

// Ohledně myšlenky, "jak od toho pryč" - nemyslím si, že je nutné jít od toho pryč

Editováno 23.1.2015 17:33
Nahoru Odpovědět 23.1.2015 17:32
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na pivovary
David Čápka:

Tak ono to není úplně jednoduché implementovat, někdy to tam chci dodat, ale zatím jsem to nutně nepotřeboval, můžeš si to zkusit napsat :) V Nette jsme tohle myslím viděl, dělal to tam přes nějaké anonymní funkce.

Nahoru Odpovědět 23.1.2015 17:44
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
pivovary
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
pivovary:

Až po přečtení tvých článků ohledně MVC architektury a potom knihoven jsem pořádně pochopil objekty a podařilo se mi rozdělit takový ten klasícký marast php a html vše v jednom. Takže jsem si tu tvoji knihovnu upravil ale asi né zrovna moc korektně.

 
Nahoru Odpovědět 23.1.2015 17:52
Avatar
shaman
Člen
Avatar
Odpovídá na pivovary
shaman:

Kazdy input vo formulari ma mat svoje unikatne meno. Vdaka tomu vieme urcit o ktoru polozku sa jedna.

  • Ak ma kazda polozka svoje unikatne meno, viem pouzit javascript validaciu jednoduchsie.
  • Takisto ked to posielam cez GET, tak url je celkom citatelne.

Input ako pole pouzivam jedine u multiple select fields

<select name="cars" multiple>
  <option value="volvo">Volvo</option>
  <option value="saab">Saab</option>
  <option value="opel">Opel</option>
  <option value="audi">Audi</option>
</select>

Potom mam pekne vsetky moznosti pokope:

$cars_in_array = $_POST['cars'];
Nahoru Odpovědět  +1 13.2.2015 22:43
try {...} catch (Exception ignored) { echo " ¯\_(ツ)_/¯ "; }
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.