Avatar
David
Člen
Avatar
David:

Ahoj, prosím, jak mám udělat php script na to aby mi na stránce vypsalo kolik lidí tam zrovna je ?

Editováno 1.7.2014 18:21
 
Odpovědět 1.7.2014 18:21
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David
mkub:

myslim, ze pouzivas databazu a v db ku kazdemu uzivatelovi si pridaj kolonku je_prihlaseny typu bool a nastav ju vzdy pri prihlaseni na true, pri odhlaseni na false a ak chces zistit, kolko ludi su prihlaseni, tak jednoducho spocitas kolko poloziek je true
a myslim, ze to by ti zvladla spocitat aj samotna databaza a by ti vyhodila rovno pocet

Editováno 2.7.2014 19:46
 
Nahoru Odpovědět 2.7.2014 19:45
Avatar
Vojtěch Novák:
  • Záleží, jak přesně to chceš mít.
  • jestli chceš mít jen celkový počet lidi na strance nebo to rozdělit i na počet přihlášených uživatelů
  • rozdělit to na určitou stránku ve stylu "tuto stránku si pravé prohlíží x lidí"
  • v jakém intervalu to budeš měřit
  • použité technologie (ajax, PHP, mysql, atd)
Editováno 2.7.2014 22:04
 
Nahoru Odpovědět 2.7.2014 22:03
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na mkub
David Čápka:

Odhlášení se nemusí povést a zůstanou ti tam true. Tohle se dělá tak, že updatuješ datum na aktuální čas. A potom spočítáš kolik lidí má poslední aktivitu do posledních 30ti minut. Kontroloval sem ten mechanismus třeba s Google Analytics a hodnoty sedí.

Nahoru Odpovědět  +2 2.7.2014 22:07
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David
Daniel Vítek:

Příště zkus vymyslet nějaký lepší název tématu :)

 
Nahoru Odpovědět  +2 7.7.2014 21:06
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.