Diskuze: Pomoc s navrhom

PHP PHP Pomoc s navrhom American English version English version

Avatar
mladost19
Člen
Avatar
mladost19:

Zdravim Vas,

zadiam o par rad ako vlastne zacat s navrhom, chystam sa naprogramovat php-flash poker (multiplayer), no nez napisem prvu ciarku chcem sa poradit s otatstnymi, deketcia vyhernych kombinacii problem nieje, ani hraci, ja vidim skor v problemi v logike komunikacii mezi php a flash, bude to komunikacia JSON, no a tu nastava kamen urazu, kedze niesme na soketoch, ako urobit tu komunikaciu co najlepsie?Kedze to bude zalozene na mysql data sa budu pekne ukladat, no ale zase nevidim to velmi efektivne ak by klient stale dokola zasielal poziadavky na server, mozno existuje aj lepsie riesenie spojenie medzi php a flashom. Diky za kazdu radu.

 
Odpovědět 30.12.2014 18:24
Avatar
Ori
Člen
Avatar
Odpovídá na mladost19
Ori:

určite by som nezvolil flash ale JS ... to za prvé. za druhé budeš potrebovať nejakú API, ktorá bude odosielať a prijímať data tie následne ukladať do DB. Taktiež nezabúdaj že API je vždy verejne prístupná takže si budeš musieť vymyslieť aj nejaký spôsob authentifikácie. Presné riešenia ti nepovieme, to už musíš prísť sám na to čo ti bude vyhovovať a s čím sa ti bude dobre robiť. Ak už budeš chcieť robiť flash tak sa mi zdá(flash nevládam) že sa vie pripájať priamo k SQL.

Al vždy pri niečom takom, ak chceš ísť fakt na trh, dbaj na bezpečnosť.

 
Nahoru Odpovědět  +1 30.12.2014 19:10
Avatar
mladost19
Člen
Avatar
mladost19:

nie je to zo zamerom zarobku, iba ucenie sa, vo flashi nevidim problem, v tom mam bohate skusenosti, javascript mi pride zase trocha taky prazdnejsi a tam by to uz chcelo html5, no hlavne sa pytam na tu komunkiaciu aby to napriklad stale dokola sa neyptalo ake stoly su aktualne na server, myslym ze keby tam bolo napriklad 1000 hracov,a 1 klient keby mal nastavene kazdu 1 s sa pytat na stav nebola by to dost zataz ?

 
Nahoru Odpovědět 30.12.2014 19:17
Avatar
Ori
Člen
Avatar
Odpovídá na mladost19
Ori:

samozrejme bola, ale to proste nijak inak v tvojom prípade nespravíš. Plus fakt ti odporúčam sa naučiť radšej niečo nové(JS + HTML). Flash čím ďalej je vytáčaný a nahrádzaný práve touto kombináciou. Načo sa "zdokonalovať" v niečom čo sa už takmer nikde nepoužíva, keď sa môžem naučiť niečo čo ide každým dňom dopredu a je v tom oveľa viac možností

 
Nahoru Odpovědět  +1 30.12.2014 19:52
Avatar
mladost19
Člen
Avatar
mladost19:

no aj keby to bolo v js+html, stale je tu ta ista otazka a to je komunikacia, nemyslim si ze by bolo dobre stale posielat poziadavky na server ci sa nieco zmenilo, ina moznost nieje?

 
Nahoru Odpovědět 30.12.2014 22:21
Avatar
Ori
Člen
Avatar
Odpovídá na mladost19
Ori:

no ako chceš spraviť aplikáciu na server side(ktorú chceš mať pod kontrolou) bez toho aby si do toho zapájal server side ? To nejde ani len do hlavy keďže sockety nemôžeš/nevieš/nechceš použiť... a aj pri nich by som to overoval kódom na servery nie klientom.

Ale do hier a takto sa nevyznám, len vravím že proste keď chceš komunikovať popritom s SQL php a celkovo svojim serverom tak musíš s ním komunikovať vždy keď sa vykoná nejaká zmena alebo sa na nejakú zmenu čaká ... Problém s výkonom vyrieš lepším železom, a hlavne dobre napísaným kódom na strane servera. Pokiaľ to nieje za zámerom zárobku, nebudeš môcť poskytnúť správne služby aby si nebol stratový, v tom prípade hráč musí očakávať nejaké to pomalšie spracovávanie.

 
Nahoru Odpovědět 30.12.2014 22:47
Avatar
mladost19
Člen
Avatar
mladost19:

sockety nie su problem a viem ich pouzit no tam vznika iny problem a to je mysql kezde sokety viem pouzit mimo php.

 
Nahoru Odpovědět 30.12.2014 22:55
Avatar
Jenkings
Redaktor
Avatar
Jenkings:

Na toto bych použil websockets být tebou ;)
ani to v PHP není tak složité udělat

Nahoru Odpovědět  +1 31.12.2014 7:48
Největší časovou náročnost má výpočet časové náročnosti..
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.